26.6.2011

Video vauvoista

Do not bite me puppy

Pentujen meno villiintyy päivä päivältä, Sani on alkanut vieroittaa ja kurittaa (lue: kouluttaa) pentuja. Naskalihampaat purevat kaikkea mikä eteen sattuu. Kissoihin on tehty tuttavuutta ja pennelit ovat saaneet olla irti pihalla vuorotellen. Pentulaatikko hilattiin tänään pois kokonaan ja pennuille tehtiin portti pukuhuoneen ovelle että saavat olla koko huoneessa irti. Ulkona ovat olleet tarhassaan riehumassa ja nukkumassa. Kaneihin pennelit saavat tutustua lähipäivinä. Pennut madoteltiin 4-viikkoisina ja ne ovat saaneet syödä jauhelihaa ja penturuokaa sekä soseutettua pakastemuikkua.

Luonne-erot ovat koko ajan selkeämmin nähtävissä. Chestnut ja Cornette ovat rauhallisimpia istuskelijoita, Chestnut on sylikoira ja todella hellyydenkipeä. Cicaro on rohkea ja aktiivisimpia pentuja, Coral on myös todella aktiivinen ja leikkisä. Comet on riehakkain, se murisee ja hyökkäilee muiden pentujen päälle, mutta toisaalta se välillä istuskelee rauhallisena omissa oloissaan. Pennuillakin on erilaisia päiviä, mutta kutakuinkin näin ne yleensä käyttäytyvät. Totutellaan nyt pentuja reilusti erilaisiin asioihin ja tilanteisiin, perheemme kaksi kissaa ovat ottaneet pennut hyvin vastaan, ja pennut ovat kiinnostuneita kissoista. En uskalla jättää vielä kissaa ja pentua kahdestaan, vaan olen itse vieressä ja vahdin tilannetta, ettei kissa pääse vahingoittamaan pentuja.

Coral ja kissa
Me tahotaan jo pois täältä!
Coral ja kanit
Caramel ihmettelee
Coral
Chestnut
Comet
Chestnut
Cornette
Cicaro
Coral nukahti kesken kengänsyönnin
Cicaro kellii
Maailmaa tutkimassa sisarusten kanssa
Ulkoruokintaa
Räähkiäinen riehuu tällä kertaa kenkätelineessä

18.6.2011

Naskalihampaita ja leikkejä

Naperot leikkii
Vaaveille on kasvanut naskalihampaat ja ne vetelevät armotonta painia pitkin pentulaatikkoa ja reunojen yli kurkitaan jo pahaenteisesti. Naperot ovat maistelleet jauhelihaa. Cicaro, lauman pienin naskalihammas, on paljastunut ahmatiksi. Se syö mahdottomalla halulla, ja osa pennuista ei vielä tajua syömisen ideaa. Vaihdoin päivällä aluset pentulaatikkoon ja nostin naperot lattialle siksi aikaa. No eikös se Cicaro jo siinä samassa rynnännyt Sanin iltaruuille ja mätti ihan onnessaan menemään Sanille paistamaani kananmunaa ja jogurttia kermapedillä. Pennelit ovat saaneet olla pieniä hetkiä ulkona pentuaidassaan.

Ainiin, mainitsen vielä tässä että Cicaro onkin tricolour eikä mustavalkoinen. Syntyessään ja viikon ikäisenä sillä ei ollut vielä tan-merkkejä, mutta nyt kun karva on kasvanut, niin sille on ilmestynyt lisävalot silmien päälle ja kuono on rusehtava. Takajaloissa näkyy myös häivähdys ruskeaa. Comet on kuitenkin edelleen mv.


Maistelua.
Avaruushamsteri vauhdissa taas.

15.6.2011

Ulkotarhailua

Koko lauma tarhaan tutustumassa
Muori oli nikkaroinut naperoille tänään pentutarhan etupihalle. Naperot kävivät hetken aikaa ihmettelemässä ulkoilmaa. Cicaro oli kaikkein rohkeimpana tutkimassa ympäristöä ja niin kuin aina, haastamassa sisaruksiaan leikkiin. Cornette, Comet ja Chestnut väsähtivät nukkumaan tällä kertaa varsin nopeasti uudessa tilanteessa. Cornette istuskeli pitkän aikaa ja katseli aidanraosta ulkopuolelle, liekkö ajatteli karata.

Olen nyt alkanut huomaamaan reilummin luonne-eroja pennuissa, ja muille pennuille olenkin hyvät kodit katsellut melko varmaksi, mutta trikkitytöille en vielä ole sitä oikeaa päättänyt. Ehdokkaita kyllä on, mutta katselen hyvin huolellisesti passelit kodit ehdokkaiden joukosta, ja luultavasti kotiehdokkaita tulee vielä lisääkin. Eilen alkoi pantoihin totuttelu, ja tänään 3-viikkoisina pennut saavat maistaa ensimmäistä kertaa jauhelihaa ja myöhemmin turvotettuja pentunappuloita. Madotus on edessäpäin.

13.6.2011

Meistä tulee isona koiria

Caramel simmut auki.
Huhhuh, en edes tiedä mistä aloittaisin. No, olin siis reissussa melkein viikon ajan enkä nähnyt pentuja tuona aikana. Tulin tänään takaisin kotia ja silmät vierivät jonnekin lipaston alle kun näin pennelit. Voi tajutonta, ne olivat kasvaneet viikossa niin paljon, että en meinannut uskoa näkemääni! Kaikilla on simmut auki ja korvat kasvaneet kunnon lärpäkkeiksi. Karvaa on tullut lisää hurjasti, kuonot alkavat hahmottua entistäkin paremmin, tassut ovat suuret, kulmahampaat näkyvät aavistuksen.

Ja mitä käytökseen tulee, niin ne haukkuvat, murisevat, kävelevät, istuvat, nuuhkivat, riehuvat ja seuraavat katseellaan tapahtumia. Pian naperot täyttävät 3 viikkoa. Kynnet leikattiin toistamiseen ja Sani voi edelleen hyvin ja imettää enimmäkseen istualtaan. Sanikin oli aika innoissaan, kun tultiin reissusta.

Naperot osaavat käydä hienosti lehdellä, pentulaatikkoon ei juurikaan ilmesty tarpeita ja lehti pitää vaihtaa useasti. Kunhan vauvat täyttävät 3 päivän päästä 3 viikkoa, ne saavat alkaa maistelemaan muutakin ruokaa kuin Sanin maitoa.


Caramel sylissä.
Isot vauvat

5.6.2011

Pennut kehittyvät

Caramel ja Cicaro juhlatunnelmissa
Muut pennut ryömivät vielä, mutta Comet otti tänään ensimmäisiä hoippuvia askeleitaan. Eilen se varasi etusilleen painoa ja takaset vielä raahautuivat jäljestä, mutta tänään se käveli takajaloillaankin. Vaavi hoippui ja kaatuili, mutta tahto oli kova päästä kävelemään. Comet on pennusta saakka ollut melkoinen viikari, se on kiipeillyt emonsa päällä ja kävelee ensimmäisenä... ainesta agilityyn?

Lisäksi huomasin kuvasta, että Cicarolla on vasen silmä puoliksi auennut. 7.6. aukesi simmut myös Cornetelta ja Cicarolla on jo auennut kummakki simmut.
Cicaron simmu on auennut!