6.6.2016

Kuumailmapallot on kivei

"Empäs kerro ku vaa Cicarolle, siinähä arvuuttelet!"

Pitäs varmaan pitää näppisä erossa Pömppiksen mahasta ees parin päivän ajan. Silti mahan hipelöimisestä on tullut tapa jota toteutan melkeinpä aina töistä tultua ja herättyäni. Aivan ku sieltä muka mitään muutosta huomaiskaan näin tiheesti hipelöitäessä. Joko meillä on pentuja tai sitten meillä on yks laihutuskuurilainen joka ei ikinä ole painanut tuollaisia lukemia. Maha on kestotimmi, ja olen yrittänyt rekisteröidä pömpöstä jotaki liikettä, tuloksetta. Koira on virkeä oma itsensä, eikä sen olemus itsessään vaikuta tiineen apaattiselta merimursulta joka vyöryy kohti merta jossa synnyttää. Miksei nää viikot voi jo kulua ja koiran maha suurentua niin näkyväks että sais tähä hommaan jotaki varmistusta. Nyt, heti, hetipian. Järki tässä lähtöö, hullun hommia.

Tehtiin lyhyt keppireeni lähikentällä. Kui voi kesällä ollaki kylymä hyi. Tuli hienoja toistoja. Laitoin kartion 3m ennen keppejä, ja koirat saivat kartion kierrosta palkaksi mennä kepeille. Yriteltiin kartiolla jäljitellä "jokin tehtävä ennen keppejä ja niiden jälkeen" -metodia jolla nyt yritän rakentaa kepit varmemmiksi radanosana. Samalla vahvistuu toivottavasti keppien yhen tai kahen vikan välin suorittaminen, koska palkka ei aina pamaha eteen heti keppien lopussa. Tein myös askelhäiriötä ja käskytin eri tavoin, eikä näistä koitunut koirille kuin lievää häiriötä kepitellessä.

UGH MOON NII TIINE -kollaasi
RUAGAA TAATANA. Bad Food Day eli BFD. Äiskä unohti ottaa lihaa sulamaan, joten
hätävaranappuloilla mentiin tää ilta. Pläääääh.

6 kommenttia:

 1. Anonyymi8.6.16

  Siulta on varmaan jo kysyttykin mutta kysyn vielä mutta miks et vie narttua ultraan? Nostan kyllä hattua siulle koska itse en pystyisi kyllä olemaan viemättä :D Mutta tsemppiä odotukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha tässä vaiheessa enää ainakaan viedä kun pennut eivät ultrassa enää näkyisi. Aikaikkuna ultran suhteen kun on varsin kapoinen. Ultra on epävarma ja hyvin karkeasti suuntaa-antava, joten sillä saa lähinnä selville vain sen että onko narttu tiine vai ei. Pentujen lukumäärää sillä ei selville saa. Ruokintaa, madotuksia ja kyselijöitä ajatellen olisi tietysti hyvä tietää mahd. aikaisessa vaiheessa että onko koira tiine vai ei, mutta mennään taas perinteisesti tiineyden oireita seuraillen. Ultran varmuutta heikentää vielä se että jos koira onkin hedelmöittynyt vasta monta vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta (josta tiineyttä silti aina aletaan laskea), niin ultrassa ei välttämättä näy mitään. Carallakin uros oli viikon ajan, joten vaikka valvottuja nalkkiin saakka menneitä astutuksia oli parin päivän välein kaksi, voi aikaikkuna silti heittää myöhemmäksi kuin luulisi. Käytän koiran mieluummin tiineysröntgenissä. On tärkeämpi tieto saada tarkka (tai ainakin huomattavasti tarkempi) tieto pentujen lukumäärästä kuin tieto siitä, onko koira tiine vai ei.

   Poista
  2. Anonyymi8.6.16

   Kiitos hyvästä ja kattavasta vastauksesta! :)

   Poista
 2. http://harrastushaukku.blogspot.fi/2016/06/linkkaa-blogisi-suosikit.html

  VastaaPoista
 3. Heips! Pidemmän aikaa olen esimerkiksi petsiessä ja täällä seuraillut sinun koiriasi ja kasvattamistasi, ja halusinkin tulla sanomaan, että minusta on todella mukavaa, että ihmiset uskaltavat kasvattaa myös sekarotuisia koiria. Mielestäni koiran kasvatuksessa rodulla ei ole niinkään merkitystä, enemmän painoarvoa annan jälkeläisten fyysisille ja psyykkisille tekijöille. Tälläkin hetkellä monet kasvattavat niin sairaita rotuja, että terveiden sekarotuisten kasvattaminen on mielestäni ihan tervetullutta. Ehkäpä silloin sekarotuisia alettaisiin arvostamaan enemmän yksilöinä sekä myös harrastuspuolella, sillä nyttenhän niillä on hieman vajaavaiset oikeudet rodullisiin nähden. Mutta, kauniita koiria olet kasvattanut, toivottavasti Caramelin tiineysaika sujuu hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Toivotaan samaa!

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.