1.9.2014

Kotipesäistyminen

Heti löytyi uuden kotipesän paras paikka - sauna!
Arvontavinkkinä kerron hauskan Pentuveikkaus-arvonnan, jossa palkintona on MustiMirri-lahjakortteja sekä yllätyspalkinto! Sinun täytyy vain arvata pian syntyvän pentueen narttujen ja urosten lukumäärä!

Karkulainen, ilmekin sen kertoo.
Ja sitten hieman selotekoa siitä, kuinka olemme kotipesäistyneet Savon konnuille. Paimenet ovat olleet oikein kiltisti yksin kotona ollessaan - sohvan käsinojalta on mukava katsella naapuruston tapahtumia ja yksi koivukin sattuu osumaan näköpiiriin oravien tarkkailua varten. Pihapiirissä on kissoja, koiria ja eri-ikäisiä lapsia. Koiria on tässä kaupunginosassa melkoisesti, sillä joka lenkillä törmää vähintään viiteen koirakkoon, ja kymmenkunta kohdattua koirakkoa lienee ennätys yhden lenkin aikana. Ihan hyvä siis että ohitukset onnistuvat yleensä moitteetta.

Kuinkas ollakaan paimenet eivät kuitenkaan tykänneet siitä, että lähdin ensimmäistä kertaa tästä kämpästä yövuoroon. Vaikka hetken aikaa kämpässäni kämppistelevä kämppikseni oli yön kotona koirien kanssa, olivat koirat silti vinkuneet ja jopa ulvoneet pari kertaa minun perääni. Tästä hieman suivaantuneena päätin alkaa nauhoittaa koirien yksinoloa. Omituista sinänsä, että tähän kämppään kotiutuminen näyttää kestävän pitempään kuin normaalisti. En koskaan ole joutunut näkemään vaivaa koirien yksinolon suhteen, mutta nyt näyttää siltä että täytyy alkaa tekemään asialle jotakin ennen kuin meillä on ongelma! Koirien huomiointi on ehkä jäänyt normaalia vähemmälle kaiken tämän muuttotohinan, sisustamisvimman, työharkan ja oparin takia, joten nämä voivat olla osasyynä koirien omituiseen käytökseen.

Muuttamisessa on se ihana puoli että pääsee etsimään uusia lenkkireittejä! Löysimmekin taas aivan ihanan rantalenkin, joka näyttäisi olevan suosittu koiraihmisten keskuudessa. Otin tänään kameran matkaan, niin hienot maisemat siellä on ja uskon että siitä muodostuu yksi vakio lenkkireittimme. Kävimme myös tsekkaamassa noin 1,4km päässä sijaitsevan koirien koulutuskentän. Siellä on jonkinlainen kontti, joka on lukossa. Toivon, että se sisältää agilityesteitä. Kentällä on vain PK-esteitä, tokoeste ja yksi agilityeste; puomi. Ois niin päheetä, jos voitais aksailla kävelymatkan päässä aina sulana kautena. Vain talveksi täytyisi keksiä jokin lämmitetty halli tai pitää lepokausi aina lumien aikaan.

Cara aloitti juoksunsa jokunen päivä sitten. Viimeisimmistä olikin kulunut jo 8kk. Koopu ei nyt tiputtanut turkkiaan niin totaalisesti pois kuin joskus hieman ennen juoksuja. Sinänsä hurja ajatus, että mikäli tuumaan jatkeskella kasvatusjuttuja, niin seuraavat juoksut olisivat oikea hetki kylvää sato. Vuosi 2015 lähestyy hurjaa vauhtia. Nyt meillä olisi asunnonkin kannalta mainio mahdollisuus pentueelle, koska vuokraamme rivitalon päätyasuntoa. Aiemmin nimittäin tuskailin, että miten pentupuuhat muka onnistuisivat kerrostalossa. Voisin nyt aidata oman pihan pennuille ja ne tottuisivat samalla lapsiin ja vieraisiin ihmisiin ulkona ollessaan. Vahtimatta en tietenkään uskaltaisi jättää pentuja ulos minuutiksikaan, tiedä millaista ihmistä, koiraa tai lasta tässä ympärillä liikkuu.

Kotiehdokkaita ilmaantuu jatkuvasti lisää. Minulla on edelleen yksi uros kiikarissa, jonka kasvua ja kehitystä olen tarkkaillut herkeämättä. Tämä on kuitenkin niin iso asia, että se vaatii vielä tarkkaa harkintaa. Edelleenhän tässä ollaan vasta suunnitelmatasolla. Pentue ajoittuisi sopivasti kesä- tai syysaikaan vuodelle 2015, mikäli suunnitelmat etenevät oikein. Tässä tuli nyt samalla infottua kasvatuspuolen jutuista, kun niistä nyt jonkun verran ihmiset ovat kyselleet. Jos eksyit blogiin sattumalta ja luit tämän postauksen, voit tutustua lisää kasvatukseen liittyen täältä.

Kyselin paimenille aikoja käyttäytymiskuvaukseen (ns. luonnetestiin). Caraa ei voi testata ennen kuin tammikuussa, koska sillä on juoksut ja niistä pitää olla kulunut 4kk ennen testiä. Tämä siksi etteivät hormonit vaikuta testitulokseen. Kiksu sen sijaan pääsee testiin jo 21.9. klo 11.00. Silmäpeilissä olisi myös nyt hyvä sauma käydä kun sattuisi joukkotarkki sopivaan ajankohtaan.

Tässä vielä hieman kuvia kesän viimeiseltä mökkireissulta:
Laumaajat mökkeilee.
Jauhooja hyppelee.
Punkkiparaati.
Nyt tarkastetaan Koda-sedän kanssa lato.
Kuin samasta muotista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.