2.2.2015

Koirapakkimme

Koiraroinaa pursuaa ja tursuaa, vaan miullapa on yks kokonainen kaappi varattuna koirien tarvikkeille, koska oon lähes sairaalloisen järjestelmällinen ihminen. Kaiken on oltava aina just kohillaan, ja kaiken tulee löytyä tietystä paikasta. Ja tuosta koirakaapista löytyvät omista pakeistaan ja repusta kaikki sellainen, joka tulee sekä löytää mahdollisimman nopeasti että joille on useiten käyttöä. Koiriin liittyvät paperit ja dokumentit taas löytyvät koirien omasta kansiosta. Kaikki muu koiraroina (hihnat, pannat, heijastimet, valjaat, vaatetus, lelut, aktivointilelut jne.) löytyy joko ulkoeteisen naulakosta tai koirakaapissa olevasta korista. Aika suuri osa näistä rojuista on voitettu joko mätsäreistä, kilpailuista tai arvonnoista. Pahoittelen karvaista mattoa, Cicaron karvanlähtö voittaa imurin 6-0.

Meillä koirien ensiaputarvikkeet säilyvät kirpparilta 30 sentillä ostamassani koiralaatikossa. Koirahistoriani aikana oon vissiin kerran joutunu sitomaan koiran tassun lasinsirusta aiheutuneen haavan takia, muutaman kerran lääkitsemään ripulin takia ja desifioinut ötökänpuremia ja haavaumia emokoiran nisistä. Aika vähissä on siis näiden tarvikkeiden käyttö, mutta kun oon tämmönen varautuja ni pakkohan ne on olla nämäki olemassa kaiken varalta.


Tarjouksesta löytynyt koiran ensiapupakkaus, ellän numeroita, alkowipeja, Atix punkkikarkoite, Aptuksen Attapectin, ideaaliside, korvanpuhdistusaine, kertakäyttökäsineitä, punkkipihtejä, sideharsoja, desinfiointiaine, ruiskuja, teippiä ja vanulappuja. Voisin vielä toki hankkia tankoparsaa, hiilitabletteja ja parafiiniöljyä. Täällä on kattava lista koiran ea-pakkauksesta.Muut kuin ensiaputarvikkeet, mutta sellaset roinat joita tulee käytettyä usein, säilytän mätsäreistä voittamassani työkalupakissa. Siinä on kivasti tilaa pikkuroinalle ja pohjalla tilaa suuremmille tarvikkeille. 


Pikkukrääsä löytyy ylätasolta: Koulutusapuvälineet, vilkkuja, hampaidenhoitovälineet, kynsisakset, trimmauskoneen huolto-osat  ja vaihtopäät. Tällä tasolla ovat usein myös kakkapussit.


Alemmalta tasolta löytyvät suuremmat tarvikkeet eli RC:n duo-matkakuppi, RC:n ja Showmasterin namipussit, rokkarit, kakkapussit, Maukas kylmälaukku, juoksupögät, trimmauskoneet, RC:n taskullinen liina, hevossuka, karsta ja harja.


RC:n treenirepusta löytyy treeneissä tarvittavia välineitä eli kaksi targettia, 4kpl kartioita, tassupyyhe, juomakuppi, muutama ajoittain vaihtuva lelu sekä pari treenipatukkaa siltä varalta että namit unohtuvat matkasta. Olen metsästänyt meille uutta, Eukanuba-merkkistä pinkkiä treenireppua jo jonkun aikaa, joten jos sinulla on ylimääräinen ja kunnossa oleva reppu, ota ihmeessä yhteyttä! <-- Se oikea löytyi jo!


Tuttuun tapaani voisin nyt kysäistä, kuinka itse säilytät koiratarvikkeita?

6 kommenttia:

 1. Olisipa minullakin noin järjestelmällistä tuo tarvikkeiden säilytys :D Treenikamat yleensä ovat kyllä treenikassissa ja lenkkeilykamat eteisessä ja tarvikkeet kaapeissa/laatikoissa, mutta saisihan nuo vielä järjestelmällisemmin täällä laitettua.

  VastaaPoista
 2. Multa löytyy tällä hetkellä vain sängynaluslaatikko, mutta suunnitelmissa olisi kyllä ostaa niille kaappi, jotta saisi niitä vähän paremmin järjestykseen. Mitään järjestystähän niillä ei siellä laatikossa ole, kunhan olen heittänyt väliaikaseen majoitukseen sinne. :D

  VastaaPoista
 3. Minä olen wannabe-järjestelmällinen. Käytännössä siis suunnittelen aina hyvin järjestelmällisyyden, mutta sen toteuttaminen jää heikoksi. Lopulta tilanne on se, että kaikki on aina kadoksissa. Suurin mysteeri on kynsisakset, joita kadotan aivan tuon tuostakin ja joudun ostamaan uusia. Joskus näitä kadonneita kynsisaksia sitten yhtäkkiä löytyy sieltä ja täältä ja iloitsen kun on monet kynsisakset - kunnes taas kaikki onnistuu hävimään johonkin. Olen toivoton tapaus! ;)

  VastaaPoista
 4. Hei vaan, uusi lukija täällä - todella mahtava blogi sinulla!

  Meillä pitkillä lenkeillä ja treeneissä käytettävässä repussa säilytetään kokoontaitettavaa kuppia, kahta lelua agilityyn ja muutamaa varanamitikkua siltä varalta että varsinaiset namit unohtuu. Repussa majailee pysyvästi myös pieni ensiapupakkaus, jossa on sidetarpeita, desinfiointiainetta, sakset ja kyytabletti siltä varalta, että purema/pistos uhkaa tukkia hengitystiet. Meillä on ensiaputarvikkeita valitettavasti tarvinnut säännöllisin väliajoin, pieneltä whippetiltä kun tuntuu vauhdin noustessa tippuvan korvista ulos ne herneet joita myös aivosoluiksi kutsutaan. Kotona on myös kattavampi koiran lääkekaappi Canicur-tuubeineen ja muineen.

  Eteisen lipaston yhdessä laatikossa asustavat silloin tällöin käytettävät tarvikkeet kuten juoksupöksyt, ylimääräiset lenkkikamat sekä osa leluista, joita sitten vaihdellaan aina välillä lattialla olevassa avoinaisessa laatikossa olevien kanssa. Saman lipaston toisessa laatikossa on aktivointilelut, vinttikoirien maasto- ja ratajuoksussa käytettävä kuonokoppa ja manttelit sekä nämä lyhytkarvaisen koiran omistajan kiroukset eli koiran takit. Kevythäkin taskusta löytyvät kilpailukirjat ja rokotuskortti.

  Näin ainakin teoriassa, täytyy myöntää että kyllä varsinkin näin talvisin esimerkiksi se eniten käytetty koiran takki yleensä roikkuu eteisen tuolin selkämyksellä yhdessä remmin ja valjaiden kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Olen seuraillut teidän blogia jo pari viikkoa ja tykkään siitä jo nyt! Koirasi ovat mielestäni aivan suloisia♥

  Meillä on koirien tarvikkeilla kaksi laatikkoa ja yksi kannellinen ämpäri, joissa tavarat on ihan hyvin säilyneet. Joitakin tavaroita saattaa löytää myös kaapista (tietty hylly tarkoitettu koirille.) Tavaroita on aika paljon, joten säilytystilaa ollaan aina hankittu, kun tavaraa on tullut lisää. Ensiaputarvikkeita on yhdessä laatikossa pantojen kanssa ehkä seassa saattaa olla muutakin. Yhdessä laatikossa on harjat, trimmauskone (siihen vaihtopäät), valjaat, näyttelyhihna ja mitähän muuta. Ämpärissä on heijastinliivit ja hihnat. Hyllyllä on pari harjaa ja kynsien leikkuusakset.


  http://bortsu-kessu-saku.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. No jaa itselleni ne ovat tarpeeksi järjestyksessä, tosin voisivat ehkä hieman siistimminkin olla, eheh :D pari naulakkoa eteisessä, jossa roikkuvat pyyhe, hihnat ja pannat, Nilan vetovaljaat, sekä satunnaisesti jotain muutakin :D muut harvemmin käytettävät jutut esim. pompat ja ynnä muut mantteli ja takit ovatkin sitten isossa korissa työhuoneessa. Treeni repusta/korista löytyy vesikuppia, juomapulloa, kakkapussia, targettia, palloa, vetolelua, namia, pieni pyyhe, naksutin. :D

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.