17.12.2017

Rimat kohoaa

Tuattua luatua nelejävee luurilla.
ACEn 9.12. olleista kisoista ei ihmeellisiä kotiintuomisia Cicaron kanssa. Kontakti- ja keppivirheitä, joita aletaan hioa uusilla ja vanhoilla suunnitelmilla ensi vuonna. Koira ei malttanut lainkaan odottaa lähdössä, kävi liian kovilla kierroksilla *hhhh*

16.12. kävästiin mittaustilaisuudessa, joka järkättiin HuPulla. Kuten arvata saattaa ja olin jo monta kertaa etukäteen manannut, tuli Carasta pikkumaksi. Oikea kirosana. Toistuvien kotimittausten tulos on aina ollut 43-44cm, ja aivan samat lukemat sieltä mittauksestakin napsahti. Niille jotka eivät vielä tiedä, agilityssä tulee ensi vuonna 2 uutta kokoluokkaa; pikkuminit ja pikkumaksit. Monelle ex-maxille tämä on toki helpotus, mutta minun ex-medilleni tämä tarkoittaa sitä että se on aina altavastaaja. Se on aivan kokoluokkansa alarajalla. Onneksi sillä on hyvä kroppa ja tokaisivatpa tuomaritkin bikiniturkkisesta isoharmaasta, että onneksi se on kevytrakenteinen.

Todistusaineistoa omistajan epätoivosta.
Ei voi sanoa, etteikö ois yritetty parastamme. Leikkasin Caran kynnet ja niskakarvat ed. iltana, ja silti jokainen kolmesta mitanneesta tuomarista (Viitanen, Räsänen, Jalonen) olivat yksimielisiä mittaustuloksissaan - 43-44cm ja pikkumaksi (sL).

Positiivista näissä uusissa kokoluokissa on se, että kaikki hyppykorkeudet laskevat, eikä pikkumaksienkaan hyppykorkeus tule jatkossa olemaan kuin 40-50cm. Ja koska Cara ei ole mikään rimanpudottelija, voimme edelleen treenata matalilla korkeuksilla ja nostaa rimakorkeuksia satunnaisesti tai hieman ennen kisoja hypyt kisakorkeuksiin. Lähinnä pelottaa, kun renkaan korkeus nousee maksikorkeuteen, ja miten käy pituuden ja muurin korkeuden...

Kisasihan Cara ihkaekat kisansakin makseissa tehden tuplanollat vaikka se ei ikinä ollut hypännyt maksikorkuisia esteitä, mutta kyllähän se aika epäreilulta tuntui ja mietin monta kertaa, menenkö lainkaan radoille kun olimme treenanneet vain medikorkeuksia ja koira oli menossa ihan ekoihin kisoihinsa. No, katotaan nyt mihin ajatuksiin vielä pääsen kunhan toivun ensipettymyksestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.