4.6.2018

Cismetin luustokuvaukset

Napsahti Kisselle vuoro saada kännit 23kk iässä. Suuntasimme tiistaina 29.5. aamuvuoroni jäljiltä kohti Ylöjärveä, jossa olimme myöhään illalla. Aamulla ajelimme Jennyn kanssa Ventelään luustokuviin.

Vaihdoin koirien luustokuvausasiat Ventelään, koska edellisessä paikassa jossa koirani kuvasin, kuvat eivät olleet aina laadultaan niin hyviä kuin mitä Ventelän kuvat ovat. Nyt on ainakin koira aseteltu juuri kuten pitääkin ja kuvien laatukin on huomattavasti tarkempi. Kuvat saa mukaan CD:llä ja kuvausreissun hinta ei todellakaan päätä huimannut, eikä asiakaspalvelustakaan jäänyt mitään huomautettavaa.

Aiemmasta poiketen Kisse sai rauhoitteen iv eikä im joten se kuukahti nopeasti ja heräsi nopeasti - toki iv-annostelu on riskikkäämpää mutta tässä tilanteessa tarkoituksenmukaista kun tarkoituksena on vain lyhyt humautus kuvien oton ajaksi. Kisse käyttäytyi kiltisti rauhoitteen laiton ajan ja se oli herättyään hieman toistaitoinen, mutta ainakin se oli hereillä jo heti kuvien jälkeen, kun se kannettiin takaisin käytävään heräilemään. Se heilautti heti häntäänsä kun kuuli ääneni. Kuvien ottamisessa meni noin 40min, ja odottelimme tuon aikaa jännittyneenä käytävässä. Neiti hoippui vielä hieman kävelyllä ja muutaman tunnin ajan se oli vielä hieman pölläkässä mutta myöhemmin päivällä jo ihan normaali itsensä.

Kävimme kuvat ja tulokset läpi yhdessä Ventelän kanssa. Tulokset eivät olleet aivan odotetut, varsinkin kun velipoika kuvattiin luustoltaan priimaksi. Kisse poistui rakennuksesta tuloksin lonkat C/B, polvet 0/0, kyynärät 1/1, selkä terve. Lonkista huomasin itsekin että maljat olivat matalat. Siinä missä taustalla häämöttävän maljan rajan tulisi olla suora, oli se Kissellä madaltunut hieman koveraksi. Maljat eivät olleet liian avoimet eivätkä lonkat löysät ja reisiluunpää oli kauniin yhdemuotoinen reisiluunpään kanssa. Pelkkä mataluus ei tule aiheuttamaan minkäänlaista harmia lonkissa. Polvien kopelointi näytti varsin ronskilta, tai ainakin paljon ronskimmin ja huolellisemmin Ventelä kävi läpi Kissen polvet kuin miten Kipan ja Karan polvet aikanaan käytiin läpi. Kisse ei välittänyt hommasta kuitenkaan mitään. Kyynärissä oli lievät muutokset molemmin puolin, eli kyynärluu ja värttinäluu eivät olleet aivan tasamittaiset. Tästä aiheutuu lievä epäsymmetrisyys nivelrakoon. 2-vuotiaan kyynäriksi muutos näytti ellästä varsin siistiltä, joten hän ei antanut aihetta huoleen, mutta joka tapauksessa tulos on kyynärien osalta 1/1 koska siellä on nähtävillä tämä kasvuhäiriö.

Näillä tuloksilla ei siis Kissen osalta suku jatku mutta normaalia elämää se tulee silti viettämään ja se on kaikkein tärkeintä. Painotin kotona että koiran painon on pysyttävä sen koko eliniän kurissa jotta etuosaan ei kohdistu ylimääräistä rasitusta. Nivelravinteita syötän omille koirilleni koko ajan jo pelkän agilityn rasituksen vuoksi, joten tuuppaan Kissellekin osan meidän purkeista käyttöön ennaltaehkäisevästi. En tiedä onko eläinlääkäreillä aina tapana olla yhtä optimistisia, mutta siinä kun huokailin alkujärkytyksessäni että no mitäs nyt, niin Ventelä sanoi että se tulee elämään noilla tuloksilla ihan normaalin elämän. Kyynärät ovat ainoa asia joka tuloksissa nosti itselleni jonkinlaisen huolen esiin - Kisse on meillä ensimmäinen koira jolla kyynärät eivät ole puhtaat, ja tasan tiedän että kyynärät oireilevat herkemmin kuin lonkat. Siksi olen niiden suhteen hieman varuillani.

Tässä vielä kuvat nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.