13.4.2019

Näyttäytymässä

Ken on heistä kaikkein kaunein...
Ajankohta 13.4. Tulossa mätsäripäivä, kello aamukahdeksan. Onko kaikki nyt varmasti mukana, eihän unohdettu mitään? Muistettavaa ja huolehdittavaa on paljon. Lupasin joskus alkuvuodesta, että otan agin mätsärit kontolleni, kun mä oon niitä eniten meidän ryhmästä kiertänytkin. Ennakkohommiin oli jo uhrattu hurja määrä aikaa, ja tänään oli aika lyödä homma pakettiin.

Mulla oli iltavuoroon meno samaisena päivänä, joten tuumasin ensin, etten edes itse koirineni osallistu, että ihan talkoilen vain. Päätin kuitenkin osallistua kun hommat sujui siinä niin jouhevasti, ja vielä manasin siinä ennen kehiä, että jos Mel menee tänään BIS-kehään, niin mä en kerkee sitä siellä esittää. Ei oo aiemmin SIN1-sijoitus harmittanut, mutta nyt tajusin, että enpä mä ennätä ikimaailmassa sinne isoon kehään Melin kanssa ennen kun mun on jo lähettävä töihin.

Ei ole iltavuoroon meno ikinä suututtanut yhtä paljon, varsinkin kun olin yrittänyt vaihtaa vuoroa kaikin mahdollisin keinoin pois tässä onnistumatta. Pelkäsin jo, että ketutukseen voi kuolla. Niin paljon mua sapetti jättää kiva mätsäripäivä ja BIS-kehäily kesken.

Homma järjestyi kuitenkin parhain päin, kun treenikaveri pelasti päivän. Hän esitti Melin BIS-kehässä ilman aiempaa kokemusta Melin esittämisestä! Pari testirinkiä, nopeet vinkkiviitoset ja mä lähin töihin ja jäin odottelemaan kuulumisia mätsäreistä. Oli outoa hylätä koirat hallille ja poistua ite paikalta.

Varsin nopeesti hallilta kuului iloisia uutisia - Mel sijoittui BIS2. Kaunis kuin karamelli, kuten aina. Cicarolle ei sijoituksia tällä kertaa punaisten kehässä jaettu, vaikka se esiintyi taas huisin hienosti. Tuomari tiputti meidät samantien minulle pahoittelevasti hymyillen. Samainen tuomari sijoitti Melin SIN1 sijalle, joten johtuiko Cicaron välitön pudottaminen tuosta? Olen huomannut saman kuvion toistuvan todella usein, jos sama tuomari arvostelee molemmat koirani. Sama kuvio ei näy silloin, jos koirani arvostelevat eri tuomarit. Tuomarit eivät ikään kuin halua, että saman ihmisen koirat menestyvät samoissa mätsäreissä. Ei se kuitenkaan saisi mennä esiintymistaitojen edelle, eihän? Minä kuitenkin maksan kahden koiran edestä. Puolueellisesti mutta kuitenkin sanon, että kyllä Cicaro esiintyi huomattavasti paremmin kuin moni muu koira, jos ajatellaan että kehässä ei saisi istua, riehua tai tempoa. Leikkiähän nää on ja tuomareilla on aina erilaisia tapoja sijoittaa koiria, mutta vinkeitä huomioita kuitenkin!

BIS2

Äidillä meni Sanin ja Kissen kehät päällekkäin, joten esitin Kissen nauhakehässä. Kisse sai sinisen nauhan. Sen ongelmaksi mätsäreissä on muodostunut jatkuva nuuskiminen kehässä. Toki se laukkaakin herkästi. Kisse malttaa kyllä seistä hienosti aloillaan. Kisselle ei myöskään sijoituksia sinisestä kehästä tullut, vaan Sani sen sijaan oli veteraanien SIN2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.