31.5.2019

Tractive tuotearvostelu

Jänis, sinäkö siellä?
Jälleen erään kerran Cicaron lähdettyä jäniksen perään vitsailin hankkivani pikkumustalle GPS-tutkapannan. Toki tästä saisi mojovan FB-keskustelun aikaiseksi, että pitääkö niitä hallinnassa olemattomia koiria ikinä irti pitääkään. No, niin. Varsinaiset tutkapannat metsästyskäyttöön on aivan järeen kokosia ja maksaa mansikoita. Muuten ihan hyvä idea. Kaveri vinkkas mulle, että miksi en hankkisi sille saalistajalle GPS-paikanninta, joka on tarkoitettu lemmikkikäyttöön. Pieni, huomaamaton ja halpa vempele.

Nimeltään tämä vempain on Tractive.  
Mm. Peten Koiratarvikkeella hinta vaihtelee taktisesti, mutta tällä hetkellä se näyttäs olevan 49,90€.

Se on helppo kiinnittää koiran tai kissan pantaan (tää oo mikää kissablogi). Se ei paina paljo mitään ja ja ja muita speksejä tähän näin. Ne voitte käydä ihan itte lukemassa valmistajan sivuilta, mutta mitä sieltä ette saa selville ja miksi tätä tekstiä nyt tässä kirjoitan, niin nyt kuulette rehellisen, maksamattoman tuotearvion. Ihan vaan siks, että joku muukin saattaisi joskus googlata esimerkiksi "tractive kokemuksia" tai vaikkapa "onko tractive hyvä" tai miksipä ei niinkin että "tractive gps laatu". Kash noin.
Näitä lemmikin ja lapsen ym. paikantimia on markkinoilla valtavasti erilaisia. Kaks tärkeintä ominaisuutta tällasia vempeleitä vertailtaessa ovat akun kesto ja GPS-signaalin laatu (tarkemmin paikannusnopeus, -laatu ja -tarkkuus).

Ei sen väliä, mitenkä kaukana otus sinusta ja luuristasi on - tutkain, tai mikskä tätä vempelettä nyt haluaakan kutsua, käyttää sateliitteja lemmikin paikantamiseen. Laite toimii niin mökillä kuin kaupungissakin - ja on vedenkestävä. Toki näissä vempaimissa on aina yksilöeroja, ja toisaalla toinen laite toimii paremmin kuin toinen, mutta tämä toimii kyllä melko tosi varmasti kaikkialla. Akunkestoksi sanotaan 2-5 päivää. Jos koiralla siis on tapana kadota pidemmäksi ajaksi, niin ehkäpä toinen laite soveltuu tarpeisiinne paremmin. Toki koiran löytää paikantimen avulla varsin nopsaan. Cicaron reissut eivät ole ikinä kestäneet yli kahta tuntia, ja yleensä se tulee takaisin 5 minuutin kuluttua, mutta nyt saan mielenrauhan kun tiedän tarkalleen, missä se viipottaa.

Ainoa miinus tuotteelle tulee siitä, että sen kiinnitys ei ole mikään kestävin vaikka toistaseks se ehjä onkin. Se on silti selvästi tämän tuotteen heikoin lenkki. Kiinnitysklipsi on sen näkönen, että se irtoaa hetkenä minä hyvänsä joko katkeamalla tai ihan vaan irtoamalla jos tutka osuu vaikkapa johonkin luonnossa. Muoviosa on kovaa, joten pakkasella sen kesto suuresti epäilyttää.

Kiinnitys olisi parempi, jos se olisi pehmeää, silikonista(?), venyvää muovia kuten vaikkapa useissa kunnollisissa pyöränvalaisimissa tai Orbiloc-valoissa on. Nuo kovat muoviosat ei vaan kestä käyttöä, nähty on. Laitoin tähän itse kaksi kumilenksua tukemaan kiinnitysklipsiä ja keksin vielä ehkä joskus paremman kiinnitystavan.

Hintaa tuotteen käytölle kertyy 89,90€ / 2 vuotta elikkä 3,75€/kk. Vuoden soppari on hinnaltaan suhteessa hieman kalliimpi per kuukausi, mutta ero ei ollut kovin suuri.

Alla käyttäjäkuvia.

Kuva 1. Cicaro seuran majalla irti, reitti tallentuneena kuvassa.
Kuva 2. Lenkki live-tilassa, koiran reitti tallentuneena jokaista ojan nuuhkaisua myöten.

Kuva 3. Punainen neliskanttinen alue (saa myös rajattua pyöreäksi niin halutessaan) on omistajan määrittelemä turva-alue, "Virtual Fence", virtuaaliaitaus, jonka saa rajattua välille 50m-175km. Kun koira poistuu turva-alueelta tutkan ollessa kytkettynä tietysti ensin päälle, se antaa puhelimeen hälytyksen. Kun koira palaa takaisin turva-alueelle, se ilmoittaa siitäkin.
Kuva 4. Ilmoitukset saalistajakoiran poistumisesta ja saapumisesta turva-alueelle älypuhelimessa.

Kuva 5. Ns. "kuumat alueet", joiden kohdalla koira on eniten päivän aikana liikkunut. Lisäksi alla näkyvissä koiran päivän aikana kulkema matka.
Kuva 6. Sama näkymä mutta ilman "kuumia alueita", tarkempana reittinäkymänä. Live viewin päivitystahdista on kiinni, miten monen sekunnin välein sovellus tallentaa koiran liikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.