30.9.2022

Hyvästi, Sani

Sani Betty 6.6.2008 - 27.9.2022

Lepää rauhassa, parhain perhekoira ikinä. Edeltäjiesi kuoltua aivan liian nuorina tapaturmien vuoksi, jännitimme, saammeko pidettyä sinut hengissä edes aikuisikääsi saakka. Ehkäpä sait edeltäjäsi oppaiksesi, koska vältit ne samat vaarat, mihin oppaasi joutuivat. Opit kodin rajat ja olit riittävän fiksu välttääksesi lähikontaktit kyykäärmeiden kanssa. Elit kokonaiset 14 vuotta ja 4 kuukautta, mikä  on komea saavutus ihan mille tahansa koiralle.

Tämä vuosi oli vähän huono vuosi. Näit ja kuulit edelleen hyvin ja sait taatusti kopin sinulle heitetystä namista. Mutta sitten tulivat huonontunut ruokahalu, epäselvästä syystä kohonneet maksa-arvot ja haimalipaasi. Kipulääke auttoi ja Sani piristyi ja jaksoi jopa hieman leikkiä. Sitä ei kuitenkaan voinut syödä kuin kuureittain. Borrelioosi poissuljettiin verikokeella ja maksa-arvoja seurattiin - ne eivät oikeastaan nousseet, mutta eivät laskeneetkan. Kokeiltiin erikoisruokaa maksan toimintaa tukemaan. Sani ei kuitenkaan enää suostunut ajoittain syömään lainkaan, joten se sai maksalaatikkoa, paistettua kanaa ja äiti osti sille varmasti kymmeniä eri ruokia, jos joku vain olisi maistunut. Saattoi mennä pari päivää paastotessa ja sitten Sani taas söi. Toisinaan Sani ei jaksanut liikkua kotipihasta lenkille ja toisinaan se jaksoi käydä pienellä kävelyllä. Kävely alkoi kuitenkin olla horjahtelevaa, ja rappusissa takajalat ikään kuin kolisivat portaisiin ja Sani joutui korjailemaan askeleitaan. Takajalat olivat jotenkin huterat. Askel lyheni ja uusimpana löydöksenä anaalirauhasten alueelle alkoi kasvaa patteja, jotka suurentuivat nopeaan tahtiin. Eihän niille mitään voitu tehdä enää tämän ikäisellä koiralla. Lopulta joku pateista puhkesi ja menimme uuteen arvioon toiselle ellälle. Sama tuomio - liian suuri leikkaus ja liian iäkäs koira. Jäi viimeinen ja ainoa vaihtoehto: päästää mummokoira paremmille vesikirppumaille.

Kiitos sinulle maailman lempein, turvallisin ja hyväsydämisin mummokoira. Kiitos upeasta pentueesta ja kasvatuksen maailman avaamisesta vuonna 2011. Kiitos kun opastit lapsenlapsesi hyville tavoille jatkajaksesi. Kiitos kun olit niin hellä ja huolehtiva emokoira. Kiitos kun olit turvana. Kiitos kun saatoit meidät lapsena kouluun ja otit koulusta tullessa vastaan. Kiitos kun jaksoit opetella niin paljon höpsöjä temppuja. Kiitos kun ujutit minut koiraharrastuksen uuteen maailmaan. Kiitos kun olit seuranani, kun muutin pois kotoa. Kiitos, kun pidit lapsillesi ja lapsenlapsillesi kuria, kuten kunnon mummokoiran kuuluu.

Vielä näemme, kun sen aika joskus tulee.

4 kommenttia:

  1. Osanottoni <3 Kunnioitettava ikä mummokoiralla, toivottavasti saan omatkin koirat pitää yhtä pitkään <3

    VastaaPoista
  2. Osanotot rakkaan mummelin poismenosta <3

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.