29.4.2011

Tiineyden merkkejä

Nisät ovat pingottuneet, suurentuneet ja tihkuttavat maitoa, sekä taimmaisten ja toiseksi taimmaisten nisien väliin on tullut löysä poimu ja mahalinja näyttää muutenkin hieman laskeneen. Myös paino on noussut tiineyden alkuvaiheilta n. 1kg. Ootellaan nyt vielä viikko ja seurataan, alkaako näkymään enemmän muutoksia.

Sanilla on ollut valeraskaus kerran, ja sen koko käytös muuttui aivan eri tavalla toisin kuin nyt, ja valeraskaana sillä eivät nisät sinällään muuttuneet, vaan koira tihkutti hieman maitoa ja käyttäytyminen oli hoivaavaa (lelusiilin hoivaus).

Nyt on mennyt 4 vkoa astutuksesta, joten olemme puolivälissä mahdollista tiineyttä. Olen hieman toiveikkaampi tiinehtymisen suhteen nyt, vaikka jaksan vieläkin epäillä, uskokaa tai älkää.

4.5. Nisät ovat nyt turvonneet lisää, maitoa tihkuttaa edelleen ja nisien alue alkaa olla karvaton.

Mahapuoli 30 päivää astutuksesta.
Nisät 32 päivää astutuksesta.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi9.5.11

    Outoa tuo maidontiputtelu, viittailee kyllä valeraskauteen mutta toivotaan että olis oikeita penneleitä tulossa sieltä. :)

    Omat ei oo kyllä maitoa puottaneet normaalin tiineyden aikana. Yks puotti ja ultrattiin tyhjäksi. Silläkin maha pullistui, nisät kasvo ja oli niin muka tiineenä.

    VastaaPoista
  2. Njooo itteeni kans vähän mietityttää tuo ku maitoakin tihkuttaa, ettei ois vaan valeraskaus.. :s mutta toisaalta luin netistä, että valeraskaus näkyy vasta 2kk astutuksesta, eli synnytyksen tienoilla... : o Noh, jospa se tästä joskus selviäisi onko kyseessä tiineys vai valeraskaus.

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.