19.3.2013

Sekalaiset tiistain treenit

Tässä on taas ennen Supernaturalia hyvä aika tekasta postaus treeneistä. Hyvät treenit oli, koirat toimi oikein muksasti. Alkuun otettiin takatargetin (jotkut sanoo takapalkka...) avulla kaukkareita. Opetin siis samalla tänään koirille mikä on targetti ja mikä sen idea on. Agilityssä ihan hyvä se osata, niin tässä kerkeää vielä ensi viikon harjoitella targettia ennen kuin maaginen ja odotettu aXa alkaa. 

Asetin targetin (namiläpyskä eli kansi jonka päällä nami) maahan, käskin koiraa olla ottamatta namia targetilta, pyysin koiran sivulle muutaman askeleen päässä targetista, ja menin itse muutaman metrin päähän. Molemmat kyyläili taaksepäin targettia, mutta tajusivat muutaman toiston jälkeen, että kun on suorittanut kaukona maahan-istu-seiso sarjan, minä huudahdan iloisesti PALKKA ja koirat pääsevät syömään targetin antimet. Parempi selkeästi oli treenata kaukoja targetin avulla, niin ei tytöt hiippaillu eteenpäin, vaan ajatus koirilla oli taaksepäin eli targetille päin, jolloin suoritukset olivat puhtaampia. 

Tavoitteena oli, että tytöt tottelisivat ensimmäistä käskysanaa. Olen opetellut nyt itse siihen, etten toista käskysanaa. En yhtään kertaa, ellei tilanne ole sellainen että se sitä vaatisi. Ensimmäisestä on pakko totella, ja jos eivät tottele, niin sitten ohjaan mitään sanomatta kädellä koiran oikeaan suoritukseen ja palkkaan. Nyt on jo hieman parantunut huomiointikyky ja valppaus nuissa tilanteissa tytöillä, ja  ne tottelevat jo useammin ekalla käskyllä, eivätkä odottele aina kolmatta tai neljättä ja ryypiskele pullakaffeja välissä ku eihä ekaa pakko oo jaksaa totella ku tulee sieltä vielä viis muutahi käskysanaa... Höhö. Kummaltakin kaukot sujuivat hyvin, erityisesti Kiksu yllätti näppäryydellään kaukoissa tänään.

Seuraavana otettiin tehtäväksi estehyppyjä, jotka sujuivat molemmilta tavalliseen tapaansa. Korjattavaa varmasti löytyy, mutta sellanen perussuoritus molemmilta tuli tänään niin jees. Ei hyppyä tänään hiottu sen kummemmin. Otettiin myös jäävejä targetin avulla, jotta saatais nopeampi jääminen kun koiran ajatus on takana olevassa targetissa. Ei erityisemmin tätä keretty harjoittelemaan, ehkä siis ensi kerralla. Tässä välissä sählättiin jalkojen läpi pujottelua, kurretusta, syliin hyppäämistä, ryömimistä ja niiamista vähän aivot nollaavassa merkityksessä. Sen jälkeen siirryimme seuraavaan tehtävään..

Seuraavaksi aksapuuhiin, kun löysin pari matalaa aitaa hallin nurkilta taas sopivasti. Tytöt on liimautuneena käteen kiinni ja tuijottavat pitkälti kättä ja unohtavat kaiken muun aksahommissa. Siispä targetti apuun tässäkin, ja sain ohjattua punaisten pallojen kohdista 1 ja 2 koiria esteen ylitse ilman, että ne kiersivät kuvan katkoviivan mukaisesti esteen minua varjon lailla seuraten. Tämä oli myös ihan onnistunut tehtävä, ja targetti oli selkeesti koirilla mielessä eikä minun käsi.

Sittenpä vielä loppuun kaksi aitaa pystyyn ja eri ohjauskuvioita niiden kanssa niin kuin aina ennenkin. Kiksu ohjautuu heikommin, joten sen kanssa otettiin vähemmän vauhtia ja enemmän kaarrosta, Caran mukana saan juosta niin lujaa ku kerkeen vaan, ja se ohjautuu aika mukavasti esteelle, mitä nyt meinaa alittaa niinkuin videossa postauksen lopussa... Saas nähä mitä torua saan käsistäni sitten kun alotetaan aksa, että pidänkö niitä aina ihan väärin ja aiheutan koirille virheitä niiden takia. Rintamasuunnan koetan pitää aina koiraan päin, mutta sekin on toisinaan hyyyvin vaikeaa.

Loppuun laitellaan vielä kuveja aksasta, kun sain toverin kuvaamaan treenejä kun hää saapui porokoiransa kanssa messiin ysin pintaan kun me oltiin jo tunti häärätty koirien kanssa. Treenasin Unnan kanssa siinä myös hetken, ja Unnis hyppeli esteitä ku kengurunpoikanen. Hieno tyttö.

Kotimatkalla Cara jaksoi edelleen hyppelehtiä jääpaakkujen perässä ja päästin sen irti hiljaisella kävelytiellä, niin sai neiti loikkia mielensä mukaan penkoissa jääpaakkujen kimpussa :D

Seuraavissa kuvissa ja videoissa varmasti karmeita ohjausvirheitä ja muita ihmeellisyyksiä, pahoitteluni niistä. Ja tämä ei sitten ole mitään agilityä, joka aloitetaan ohjattuna kurssilla oikeilla esteillä tosiaan vasta silloin 28.3. Tämä on itsenäistä sähläystä parin esteen kanssa koiraharrastajien vapaavuorolla, niin kuin aina tähänkin saakka. Pitää tämäkin vielä tässä sanoa, etteivät ala ihmiset ihmettelemään, että maksanko siitä että koirani hyppelevät aitoja ilman tasokasta ohjausta tmv... :D Kuvista kiitos ©Toverini.

 

 

 


 

Cara pomppii.

Cicu pomppii.

2 kommenttia:

  1. hihii:3 No eka print screenasin blogin ja katoin kuvankäsittelyohjelmalla minka levynen teksti on ja näin sain isojen kuvien leveyden. Kun laittaa kaks tai enemmän kuvia niin tuosta leveydestä sitten jakaa vaikka kahdella ja miinustaa pari pikseliä :>.

    VastaaPoista
  2. Ahaa, ovelaa! Kiitos, pitää tuumailla jos jatkossa osais itekin laittaa kuvat järjestykseen tuolla tekniikalla. Kiitos!

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.