3.11.2013

Kisauran korkkaus agilitykentillä

Ollaan ootettu jo monta tuntia, eikö kohta päästäs radalle?
Ensimmäiset kisat ikinä agilityn parissa. Tärkeäksi, omaksi muodostunut lajimme, jossa pääsimme viimein rikkomaan jäätä. Jännitys valeli kisapäivää, ja saatoin olla hieman ulalla kisojen kulusta, koska en ollut koskaan edes käynyt katsomassa agilitykisoja, saatika kisannut (koirista puhumattakaan).

Kisaavat koirakot kisasivat ensin, joten meillä oli reilusti aikaa odotella mölleilyjämme. Rataan tutustuminen oli kaikilla mölleillä yhtä aikaa, 8min. Kerkesin käydä radan lävitse 4-5 kertaa. Minit kisasivat ensin, ja sitten koitti meidän medien vuoro. Ihanneaikaa radalle ei ollut, mutta enimmäisaika oli 2,5min. Kaverini joutui lähtemään pois kesken kaiken, joten hän vei samalla kevythäkkimme ja lupasi palata kunhan kerkeää. Ratamme olivat kuitenkin jo ohitse hänen palattuaan, joten emme saaneet videota radoista. Ensi kerralla sitten!

Kiksu kisasi ensin, ja en saanut sitä menemään toisellakaan yrittämällä väliin ennen lähtöä, joten istutin sen vain aloilleen. Se odotti maltilla, ja radalla se ohitti pari kertaa hyppyesteet, mistä seurasi sille 15+15vp. Putkella se jumahti vissiin nuuhkimaan, joten jouduin käskyttämään sen uusiksi putkeen. En tiedä tarkasti, kuinka virhepisteemme Kiksun radalla napsahtivat, mutta epäilen että edellä kuvaamallani tavalla. Kiksu oli alivireinen pitkän odottelun takia, mutta suoritti kuitenkin mallikkaasti jopa 8. esteen eli pussin. Esteellä nro 8 ohjaaja sai valita, ohjaako koiran menemään pussin vai kepit.
Kiksu liiteli itsensä mediluokan 5/7 sijalle, 30 virhepisteellä ja ajalla 62,28!!

Cara oli myös aavistuksen alivireinen odottelujen takia, mutta meni kuitenkin lähtöasentoon väliin-komennolla. Rata oli alusta saakka sujuva, ja kykenin ennakoimaan hyvin seuraavia esteitä katseellani, kiinnittäen kuitenkin samalla huomioni siihen, että Cara suorittaa esteet virheittä. Pussinkin hoitelimme ilman epäröintiä, ja kurvasimme maaliin hillityllä vauhdilla.
Cara liiteli itsensä todelliseksi hämmästyksekseni sijoittuen mediluokan 2/7, 0 virhepisteellä ja ajalla 35,52! Ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen, kun tajusin että sijoituimme ihkaensimmäisissä aksakisoissamme. Cara hävisi voittajalle 7 sekunnilla. Kisan voiton vei huisin nopea keskari.

Radan jäljittelin suurpiirteisesti muistin varasta teille lukijoille tuohon ylös. Se sisälsi mukavasti puolenvaihtoja ja pari kohtaa, joissa olisi voinut tulla virheitä.
Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja! Jospa saatais keinu, kepit ja rengas kisavarmaksi, niin päästäs jälleen eteenpäin!