26.12.2013

Vuoden 2014 tavoitteet

Ilmoitin paimenet agilityyn ensi keväälle. Treenit alkavat jo helmikuussa, joten meillä on ainakin 3kk aikaa treenata. Toukokuu on vielä avoin, että pääsemmekö silloin treenaamaan missään. Tällä kertaa menemme toiseen mestaan treenaamaan vaihtelun ja kokemusten, ehkäpä jopa uusien koirakkotuttavuuksien vuoksi.

Vuoden 2013 tavoitteemme näyttivät tältä:
 1. Treenaamme tokoa tavoitteellisemmin mm."ratana" ja osallistumme möllitokoihin. 
 2. Aloitamme agilityn.
 3. Opiskelen enemmän eläinten koulutustekniikoista, genetiikasta sekä treenaamme lisää hihnakäytöstä.
 4. Lupaan opetella olemaan koirilleni parempi ja johdonmukaisempi johtaja.
 5. Opettelemme uusia temppuja, kuten käsirengas, ryömiminen, tanssiminen, pam, kasi, läpi, ja tokoliikkeistä nouda, kaukkarit, liikkeestä istu, ehkä jopa ruutu.
 6. Paimenvaljakko jatkaa harjoitteluaan!
Tokon osalta tavoitteet jäivät pois oikeastaan kokonaan, tokosta meni maku jo alkuvuodesta, vaikka kerkesimme jo alkaa keräämään voimavarojamme noudon ja ruudun opettelemiseen. Agilityn tosiaan aloitimme, ja korkkasimme siinä jopa ensimmäisen epislähtömme. Tokossa sen sijaan ei möllejä osunut kohdalle juuri silloin, kun olisin ollut henkisesti valmis kokeilemaan kisaamista tokossa. Njaa, taisin tehdä postauksen koulutustekniikoihin liittyen, en tosin muista julkaisinko sitä koskaan, sillä joku toinen bloggaaja sattui tekemään samanlaisen postauksen juuri ennen minua. Ei mitään tietoa, miksi meidän piti treenata hihnakäytöstä, mutta hyvin lenkit sujuivat minun mielestäni koko vuonna. Laumanjohtajana saatoin toisinaan menettää hermoni mutta opin myös hillitsemään etten näytä kiukkuani koirille. Temppuja opettelimme kausittain, ja tavoitteena olikin opetella aina joku uusi temppu ennen kotikotona käymistä, että on kotiväelle jotakin näytettävää. Paimenvaljakko kaatui, en tiedä vieläkö se nousee tuostaan.

Tavoitteemme vuodelle 2014:
 1. Kepit, keinu ja rengas kisavarmoiksi
 2. Agitreenit 2-3 kertaa viikossa
 3. Agiepiksiä niin paljon kuin mahdollista
 4. Muutama uusi ohjaustekniikka
 5. Nollaratoja treeneissä
 6. Oman ohjauksen kehittäminen; mm. liiat äänikomennot ja esteille jarruttelut sekä kumartelut pois, joiden lisäksi oman kehon hallinta ohjaussuuntiin nähden (jalat, rintamasuunta), lisäksi käteenottokäskyn käytön hallinta
 7. Irtoamisharjoituksia agissa
 8. Virallisten korkkaus agissa
 9. Kontaktien vahvistelua agissa
 10. Vappu Alatalon luentoja
 11. Toko itsenäisesti tiistaisin
 12. Tokoepiksien korkkaus
 13. Luonnetesti (epävirallinen) kesällä
 14. PK-lajeihin tutustuminen (haku ja jälki)
 15. Cican ja Caran FIX-rekisteröinti
 16. BH-koe
 17. Silmätarkastus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.