2.12.2013

Muutoksia blogiin

HHA! Heti huomasin!
Tarkkasilmäisimmät seuraajamme kykenevät havaitsemaan, että laumanjohto teki muutoksia blogiasuun.
Mitä mieltä? Muutoksia parempaan vai huonompaan?

1. Postaustaulukko oli epäkäytännöllinen suuren postausmäärän vuoksi, jolloin oli erityisen haastavaa löytää tietty postaus vetolaatikosta. Olen aina inhonnut hierarkista postausluetteloa, mutta se on kaikkein sopivin blogiimme tällä hetkellä.

2. Ulkoasu muuttui hieman leveyssuhteiltaan, koska taustakuva muuttui myös. Edellinen taustakuva oli omaan makuuni liian painottunut vasempaan reunaan, joten loin reunuksen edustamaan blogin oikean reunan esillepääsemistä. Taustakuva lisäksi keskitetty, jolloin blogia on sujuvampaa tarkastella pienelläkin näytöllä, kun tekstit eivät siirry taustakuvan päälle. Taustakuvaan sovitin lisäksi Sampuran.

3. Otsikointiin laitoin aikaisemmin olleen koristeellisemman fontin takaisin, ihan ulkonäkösyistä. Perusteksti muuttui sävyltään aavistuksen hailakammaksi, kuitenkin niin että luettavuus ei kärsi.

4. Sivupalkin kuvalinkit yhdistetty (viimein) samaan gadgetiin, jolloin linkkien välinen häiritsevä väli poistui.

Olen harkinnut pitkän aikaa, että muuttaisin blogini kapeammaksi. En oikein pidä leveistä blogeista, mutta tässä piilee aika valtava ongelma. Jos kavennan blogiani yhdenkin pikselin verran, kuvat loikkaavat sadoista postauksista ihan miten sattuu. Kaikki normaalilevyiset kuvat menevät yli tekstikentän reunojen, ja rinnakkain asetellut kaksi pystykuvaa eivät enää mahdukaan vierekkäin. Taitaa siis jäädä toteuttamatta!

5. Myöhemmin lisäilin vielä 7 kuvan kuvarimpsut jokaisen koiran esittelysivulle, kuvat muotoa neliö.

6 kommenttia:

 1. Mua on aina vähän häirinnyt, että vasemman "palkin" teksti menee tuon taustakuvan koirakuvien päälle. Ootkohan itse huomannut? Mulla on macbook niin saattaa olla, että isommalla näytöllä tätä ongelmaa ei olis..

  VastaaPoista
 2. Oijoij, ei sen todellakaan niin pitäisi mennä : o näytön resoluutiostahan nämä näkymät on kiinni pitkälti, ja Bloggerin taustakuvan asetuksista ei tietääkseni pysty moista ongelmaa poistamaan. Tekstit seilaa taustakuvan päällä ihan näytön koon mukaan. Minulla näkymä normaalisti tämä: http://i.imgur.com/MXYZ1ot.jpg
  Ja zoomattuna yhden kerran tämä: http://i.imgur.com/A31W80A.jpg
  Eli samantien menee vinksalleen jos olisi yhtään pienempi näyttö.

  VastaaPoista
 3. kannattaa tehdä taustakuvasta sellainen, että laitat asetuksista sen keskitettynä niin se menee kaikilla resoilla samalla tavalla, tosin jollaki resolla sitä taustaa ei välttämättä näy kokonaan, mutta ei menis ainakaan teksti kuvien päälle.:)

  Vaikea selittää, mutta sulla on varmaan asetuksissa, että toi tausta on aina vasemmassa reunassa. Näin se ei näy kovinkaan monella oikein..

  Kannattaa aina ulkoasuja tehdessä huomioida se, että näkyy oikein kaikilla.:) Myös eri selaimilla testata, koska niissäkin on eroja.

  VastaaPoista
 4. Hitsi et oot taitava noitten kuvien kans! Mulla on toi sama ongelma (teksti menee koirien päälle) jos käytän miniläppäriä. Pöytäkoneella näkyy normaalisti. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jenni! Vinkistäsi oli iso apu. Muokkasin taustakuvaa niin, että se soveltuu nyt keskitetyksi. Nyt pitäisi onnistua blogin tarkastelu pienemmälläkin näytöllä.
  Kiitos Ansku! Kiva jos kuvat miellyttävät.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että oli apua.:) Minä turvaudun aika usein juurikin keskittämään "kaiken" niin yleensä toimii melkein kaikilla oikein.:) Nyt tää ulkoasu näkyy minullakin oikein.:)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.