29.1.2015

Numerojuhlat eivät ota loppuakseen


100 000 kävijää on käynyt jättämässä datajälkensä Paimenlauman blogiin. 

Tämä pian neljä vuotta täyttävä aktiivinen koirablogi perustettiin vuoden 2011 helmikuussa. Tuolloin blogia väritti pitkälti Sanin pentueen suunnittelu, jonka vuoksi blogin aikanaan pystyyn väsäsinkin muutamien ihmisten toiveesta seurata pentujen kasvua. Kuulostaa varmaan jo kymmenen kertaa toistetulta, mutta niin kuin ei kenelläkään muullakaan koskaan, niin ei minullakaan ollut mitään käsitystä siitä, kuinka suosituksi meidän arkemme seuraaminen voisi neljässä vuodessa kasvaa. Uskon että aktiivinen, lukijat huomioiva kirjoitustahti kiinnostavine kuvinensa ja persoonallisine postausaiheinensa on syy blogin suosioon. Postausaiheiden keksiminen ei koskaan ole miulle vaikeaa, koska olen idealistinen ja luova persoona - joskin toisinaan tiettyjen postausten kirjoittaminen valmiiksi saattaa prosessina kestää vuodenkin.
Muisteloksi ja blogin huisin kävijämäärän vuoksi voisin nyt julkaista blogin historian aikaisia, naamapalmuefektin aiheuttavia bannereita. Vakuuttavaa, no eihän?

Tästä se lähti, muutamat uskollisimmat lukijamme saattavatkin muistaa hempeän vaaleanpunaisen pentuhössötyksen aikaansaamat bannerit. Kylläpä Leenalla oli vaaleanpunaiset lasit silmillään. Tuolloin elettiin niin jännittäviä aikoja, että voin edelleen elää mielessäni niitä tuntemuksia kaikesta siitä mitä pentueen kasvattaminen toi minulle. Tietoisesti suunnitellun sekarotuisen pentueen julkisuuteen tuominen oli jännittävää, sillä en voinut tietää millaista palautetta siitä saan. Fiilikset olivat samaan aikaan ylpeät, mutta samaan aikaan hyvin epätietoiset - olinhan rikkomassa jäätä näiden aikojen ensimmäisinä, näinkin näkyvästi sekarotuisia koiria kasvattavana ihmisenä.

Värimaailma: pinkki

Pentuhulinoiden jälkeen oli aika päättää blogin kohtalosta - pentublogi ei enää ollut pentublogi, kun ensimmäiset kasvattini kirmasivat maailmalle. Blogi jatkoi eloaan uusissa tuulissa ja täten arkea alkoi tähdittää kahden kotiinjätetyn pennun kasvatus, koiraharrastustoimintaan tutustuminen, opintojen aloitus ammattikorkeakoulussa ja paremmaksi koiranomistajaksi oppiminen. Blogi sai nimekseen Paimenhurtat, joka ei kuitenkaan kauaa säilynyt blogin nimenä, koska se ei tuntunut ikinä omalta. Hassua kyllä, että näinkin monta banneria kerkesi tekeytyä tälle lyhyen aikaa vallinneelle bloginimelle:

Värimaailma: ruskea

Muutaman kuukauden kuluttua blogin nimi vaihtui, ja se osui ja upposi. Blogin nimeksi tuli Paimenlauma, ja se tuli jäädäkseen. Olen hurahtanut paimenkoiriin, tarkemmin lammaspaimeniin, enkä voisi kuvitella eläväni ilman tällaisia koiria. Tämä on minun väyläni, minun tieni, jonka minä koen oikeaksi ja hyväksi. On upeaa seurata koirien toimivan laumassa, aina silloin kun koko nelikko näkee toisensa. Meidän pieni, hajanainen, sekalainen laumamme, paimenlaumamme.


Värimaailma: ruskeasta hiljalleen beigeen ja aina nykyiseen harmaanvaaleanpunaiseen

Nyt minua kiinnostaa tietää, kuinka kauan olette seuranneet blogiamme? Löytyykö joukosta jopa sellaisia lukijoita, jotka ovat tallanneet matkassamme blogin alusta aina nykypäivään saakka?

14 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogia vasta pari viikkoa, vanhoja postauksia olen lukenut kylläkin paljon. Harmittaa kun en ole aikaisemmin löytänyt ihanaan blogiisi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe! Vaan onneks vanhoja postauksia voi lukea aina jälkikäteenkin :) Vanhimmat nyt on mitä on kirjotusasultaan, vaan mukava huomata iteki vanhoja postauksia joskus lukiessa että on kehittyny postausten koostamisessa.

   Poista
 2. Anonyymi29.1.15

  Itse asiassa seurasin teitä jo petsiessä joskus monta vuotta silloin kun vasta rupesit miettimään sanille pentuja. Sekarotuiset on sydäntä lähellä, joten enköhän tule täällä pyörimään jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo aika hienova, eli pitkänkaavan seuraaja havaittavissa! :3

   Poista
 3. Mä en roiku lukija listalla, mutta blogia on seurattu aktiivisen epäaktiivisesti jo ennen pentusten syntymää. :-)

  VastaaPoista
 4. Jenna30.1.15

  Joskus vuosi tai kaksi sitten luin ja jäi seuraaminen sit mut nyt uuestaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohoo, hyvä että palautit uskosi blogiimme ennemmin tai myöhemmin...! :D

   Poista
 5. Anonyymi30.1.15

  Toosi kiva blogi. Mulla on kysymys miten keksit ton nimen ku oma ongelmani on en keksi nimee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmh, keksin sen kun halusin yksiosaisen blogin nimen. Aloin mietiskelemään, millaiset sanat kuvastavat laumaani ja blogiani. Listailin wordiin sanoja, ja koostin niistä paimenlauman :)

   Poista
 6. Voi että, tuli peräti nostalgiset fiilikset tosta ihka ensimmäisestä bannerista.. :') Mulla tais käydä niin, että putosin kärryiltä pentutohinoiden jälkeen ja luulin vissiin ettei koko blogi enää jatkanut olemmaoloaan.. Mut enpä mä kovin kauaa eläny epätietosuudessa, koska oon muistaakseni ainaki viimeset pari vuotta seuraillu teiän menoa tän blogin kautta 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zihihiii, no eikös : --- D Jepjep, blogin jatkuminen oli silloin mietinnän alaisena, vaan niin sitä tuli jatkettua kirjottelua pentujen kasvusta ja lopulta koukutuin niin etten enää pysyny erossa bloggaamisesta. Kiva kuulla!

   Poista
 7. Seurailtu anonyyminä about puolisen vuotta ja piipahdellut välillä blogissa ja nyt muutama viikko sitten ihan lukijaksi liityin :) tosi hyvä blogi! Neljä viimesintä banneria kyllä todella upeat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan elämäämme! ^^

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.