5.7.2015

Pinkissä vankilassaMinäpä kipaisin reippaana laumanjohtona ruokaostoksille eräänä tavanomaisena päivänä. Se on katala tunne kun ei hallitse kinttujaan. Kintut aistivat aina läheiset eläinputiikit ja vaikka kuinka yrittäisi vastustaa, niin aina ne vievät minut eläinputiikkiin. Tuli se perinteinen "palkka tuli, palkka meni" fiilis ku myyjä tuli viattomasti kysymään, voisko hää jotenki auttaa minua kuluttamaan rahojani. "Voi kyllä, oon tuumannu hankkia kevythäkin, siis kevytmetallihäkin, notta jos sellasta vaikka vähä alustavasti kattelis..."

Poistuin liikkeestä onneksi tyhjin käsin. Toistaiseksi. Sanoin että harkitsen asiaa ruokaostosten verran ja palaan sitten mahdollisesti takaisin. Ja kohtapa sieltä laumanjohto käveli onnellisena mutta varattomana autollensa. Possunpinkki liian ihku Little & Bigger kevytmetsku ja siihen sopiva vurrukka-alusta mukanansa.
Kuvittelet että kalteri pidättelee kahta oravapaimenta. Typerys.
Eikä ejes ollu jalakahien hintanen. Tommoone älläkokone häkkilöinen, 93cm x 57cm x 65cm kokonen. Ostin ku likat pittää saada pakovarmaan talteen häkkiin kesätreenien ajaksi. Auto on pätsi joten se on nounou, ja kevythäkistä tulee agikentän laidalla kierroksia nostava paimen ehkä lävite, joten en ees taho ottaa sitä riskiä että likat oppis kerrasta karkaamaan kevarista. Putiikissa tuumastelin vielä siinä iäneen että pohjapinta-alaa tarvittas isonkin koiran verran, mutta korkeuden ei välttis tarvittis kasvaa. Vaan kun häkit on suunniteltu yhelle koiralle, kasvaa pohjapinta-alan mukana korkeuskin. Vaan kotonapa kun sulloin paimenet häkkiin, ei korkeutta ollut yhtään liiaksi. Aina nuo yllättää koollaan. Minä luulen niitä aina pienemmiksi kuin ne ovatkaan, ja vieraat laumat luulevat niitä aina suuremmiksi kuin ne ovatkaan. "Ai näinkö pieniä nämä onkin, näyttivät kuvissa niin isoilta..."
Täähä o iha metka mesta majailla, tuumastaa Hampouse
Jos ei koon kanssa menty mehtään eilisissä mätsäreissä niin rodun suhteen senkin eestä. Heräsin tuntia liian myöhään ja taistelin kyllä-ei-kyllä taajuudella, kunnes vääntäydyin ylös punkan pohjalta. Olin päättänyt lähteä käymään mätsäreissä Siilinjärvellä, joten nyt en saanut keksiä hyviä tekosyitä miksi minun ehdottomasti täytyisi saada nukkua lisää. Joten sinne lähettiin ja ilmoittautumiseen saavuin 20s ennen sen umpeutumista. Ilmotin Kipan PersAukisiin (pienet aikuiset) ja Karan IlkeisiinAnarkisteihin (IsotAikuiset). Sain kuitenkin kuulla sivukorvalla että sekikset joutuvatkin toiseen kehään koska ulkomuototuomari ei saa niitä arvostella. Siispä yhtäkkiä sekiksille olikin oma luokkansa ja vetskut pamautettiin vielä samaan luokkaan. Esitin Caran ja tuomarit alkoivat huudella sinisen nauhan saaneita kehään... Enkä ollut vielä edes esittänyt Cicaroa. Kysyin asiaa, ja he sanoivat että esittäisin sen ilman paria vielä pikaisesti ennen sinisten kehää. Vaan hetken vielä emmittyään he tajusivat että Cican voikin esittää alkuperäisen suunnitelman mukaisesti pienissä aikuisissa, koska sen kehän tuomari voikin arvostella sekiksiä. Hhhh... Eli sinne vaan odottelemaan.

Tuomari huudahti Caran kehään vietyäni että onko tämäkin sekarotuinen, katsoen hieman epäuskovin silmin. Naurahdin että on on, ehta seropi. Kehässä tuomari totesi että hänen on pakko kysyä Koopun rotuja, ja kaks ekaa rotua näytti vielä menevän ymmärrykseen mutta kun jatkoin listaa vielä kahdella rodulla, pyöristyivät tuomarin silmät. Neljän rodun sekoitus ja menisi täydestä sheltikkäästä. Cican kanssa taas odoteltiin kehää, kun joku shelttityyppi tuli jutustelemaan kanssamme. Keskustelun edetessä hänelle kävi ilmi että Kip on seropi selittäessäni hänelle kehien omituista muuttumista sinä päivänä, ja hän tokaisi kysyen että ai eikö tämä olekaan bordercollie. No johan ny jotai rajaa.

Ja sitten se kiinnostavin osuus eli Cara oli MON PUN1 BIS5 ja Cica SIN3. Cara oli ainoa joka putosi BIS-kehästä, sillä pennuille (isot ja pienet) oli oma BIS-kehänsä. Olisi siis ollut helppo sijoittuminen kun vastuksia oli vain 4, mutta ei sitten niin ei. Ja jos ois menty mätsäriin ajoissa, ois keretty ottaa osaa ilmaiseen temppuskabaan jonka sijoittuneet saivat kunnon palkinnot. Voittajan temppu oli kurre, ja osallistujia oli vissiin vain 4, joten oisko ees ollu varma nakki voittaa Caran syliin- ja selkäänhyppytempuilla. Mitehä mä oikeesti saisin itteni ohjelmoitua enemmän aamuihmiseksi...

Anycase, erimukava mätsäripäivä ja kehät etenivät sujuvaan tahtiin. Palkinnotkin olivat hyvät! Vielä ois muutamat mätsärit tulossa joihin jopa suurimpaan osaan töiltäni pääsen. Pukkaa vaan sellasta salamakarvanlähtöä nyt etenkin Caralle että saa nähä onko heinäkuun lopussa enää karvasia koiria esitettävänä. Se on aina heinäkuu, kun nää tiputtaa karvansa. Aina. Noh, näkyypähän tulevat uudet pannat paremmin kaulakarvojen seasta, sillä huomasin etten ole aikapäiviin tehnyt likoille uusia pantoja! Taitaa olla vuosi jos toinenkin viimeisimpien tekemisestä. Tilasin siis Antassulta paljon uutta kivaa, jotta saadaan likkojen pannat päivitettyä tähän vuoteen. Ja itelleni vielä laitan tähän muistiinpanoksi, että tänään laitoin likoille järjestyksessä toisen Exspot-satsin niskaan.

Njaahans jälleen vaakakuva joka ei suostu olemaan vaakatasossa. Mätsäreistä voitettiin mm. tuollanen mantteli, joka harmillisesti on hieman pieni kummallekin likalle.

20 kommenttia:

 1. Koirillani on just samanlainen häkki autossa, mutta ehkä isompi. Agilitytreeneissä mukana sitten on nylonhäkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä autossa ei oo ku koiraverkko, vapaana matkaavat takakontissa.

   Poista
 2. Yhyy, onpa söpö pinkki. Mä oon toistaiseksi luottanut kevythäkkiin, joka tietty samaa prinsessaväriä. Olin tosin Kennelliiton leirillä ohjaajana ja yhdeltä leiriläiseltä tuli juuri tuosta sun häkistä oma koira läpi. Oli kyl karmeen näköstä, noi alalaidat oli taittunu niin et siitä just ja just yks tsekinpaimenkoiranarttu änki ittensä. Reppana taittanu kulmahampaansakin siinä. Miten niin ahdisti kun mamma läks pois sen maisemasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nämä tuskin koskaan yrittäs noin kovasti mistään lävite että hampaat katkeis :o Melekosta!

   Poista
 3. Ihana pinkki häkki!!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olin aivan myyty ku näin tuon eläinputiikissa :D

   Poista
 4. Kiksun ilme ensimmäisessä kuvassa :D ♥

  VastaaPoista
 5. Jenna8.7.15

  Meillä kans Unnis ihan karvaton 😣ens kuussa ois ryhmis mutta en tiiä kerkeekö se siihen mennessä kasvattaa karvojaan takasi ku niitä vaan irtoo lisää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ouuu, nää ainaki kasvattaa ihan jonkun aikaa aina karvaa takasin. :s Tsemit anycase ryhmikseen Nunnikselle!

   Poista
 6. Hei! Mä haluaisin koiran mutta en tiiä minkä rotunen. Ite oon aika rauhallinen, mut tykkään leikkiä koiran kanssa. Pidän myös lenkkeilystä. Ja agilityrotukin olis nice. Ja sitten se vielä, kun koiran pitäisi olla yöt päivät ulkona. Tietysti lämmitetyssä kopissa ja isossa häkissä. Niin en ole varma siitä mikä koira rotu minulle sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan joka koira tykkää leikkiä ja lenkkeillä - toiset enemmän ja toiset vähemmän. Vaan harva koira soveltuu häkkikoiraksi. Häkkikoirakin voi olla onnellinen jos se saa viettää paljon aikaa ihmisten vierellä, eikä vain paria tuntia vuorokaudesta. En ainakaan usko että kovinkaan moni agilityyn soveltuva koira olisi onnellinen häkkielämästä. Vaikea sanoa, sinun pitäisi ehkä kysellä lisää kasvattajilta ja tiukentaa kriteereitäsi koiran suhteen.

   Poista
 7. Anonyymi11.7.15

  Ihania kuvia tossa alussa! :)

  VastaaPoista
 8. Eksyin tänne googlen kautta ja kun näin ensimmäisen kuvan, ajattelin lukea lisää kun katsoin että tässähän on heti mukavan näköisiä koiria :D Se on kyllä totta että koiriin saa uppoamaan rahaa, vaikka ei edes tartteisi mitään... Aina on koulutuksia, uusia pantoja ("tämmöstä ei vielä olekkaan") yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohoo, tervetuloa remmiin ja kiitos! :D Kyllähän näihin mielellään rahaa pistääkin, jotenkin koirajuttuihin upotettu raha kirpaisee paljon vähemmän kuin monet muut rahareiät. Kuten vaikka auto.. :D

   Poista
 9. Anonyymi15.7.15

  Mua häiritsee ihan suunnattomasti tuo blogisi "lemmikkiblogi" yläbanneri :( Harmi kun tuollaisen turhan piti pilata tämäkin blogi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, ehkä siihen kuitenkin tottuu :)

   Poista
 10. Ihan pakko kysyä kun vaivaa! :D Joku aika sitten syötteessä oli ilmoitus useammasta postauksesta täällä, mm. yksi aihe oli agilityn treenaaminen pennun kanssa. Blogitekstejä ei sitten löytynytkään, oliko tarkoituksella poistettu vai onko käynyt joku bugi? Olisi ollut mielenkiintoisia aiheita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin monta tuntia tunnisteita blogiin useana päivänä, ja painoin tietysti vahingossa jonkun kerran JULKAISE, vaikka piti painaa TALLENNA. Joten jouduin palauttamaan vielä raa'at tulossa olevat tekstit takaisin luonnoksiin. Ne tulevat ajallaan ulos - ehkä huomenna, ehkä vuoden kuluttua. Tuntuu että nykyään pitäisi kirjoittaa niin hyvätasoisesti etten uskalla julkaista asiatekstejä enää yhtä herkästi kuin ennen. Hinkkaan niitä ikuisuuden ja julkaisen ne vasta sitten.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.