5.2.2017

Lihashuoltoa

Cara on kasvattanut yhdessä hujauksessa turkkinsa takaisin pentueen jälkeen.
Cicarokin on kasvatellut muhkeampaa turkkia talven varalle!
Tytöt käväs 17.1. hierottavina.

Caramelilla oli nestekertymää selän ylimenokohdassa, joka saattaa johtua pentueesta. Sen vasen takavarvas oli mahdollisesti luksoinut. Muualla ei jumeleita ollut ja koira nautti ensiminuuteista alkaen käsittelystä.

Cicarolla oli jumia varsinkin oikealla puolella. Sen SI-nivelessä oli jumia ja vähän koko selässä oli sellaista yleistä kalvokireyttä. Hieroja mietti, kompensoiko Cica liukkailla keleillä C-lonkkiaan hakemalla tukea lonkilleen lanteen lihaksilla, jotka sitten jumiutuu tästä johtuen. Hän suositteli käväisemään osteopaatilla ihan varmuudeksi kun ei oo koskaan sellasella käyty. Varsinkin harrastuskoiria suositellaan käytettävän edes satunnaisesti osteopaatin käsien alla, joten passaa käväistä.

Jumit selittänevät Cicaron viimeaikaisen hermostuneisuuden aika suurella varmuudella. Cicarolla oli jumia myös päässä/ohimolla vasemmalla puolella. Cican olemus on Caraa varautuneempi ja herkemmin hermostuva, joten Cicaro saattaa kerätä itelleen sellasta henkistä kireyttä joka näkyy myös sen kropassa. Cara on kudoksiltaan aivan erilainen, sellainen löysempi, ja olemukseltaankin aika erilainen, chillimpi. Cicaron vasemmalle taipuminen on ollut vaikeaa, joten sekin selittyi oikean puolen kireyksillä.

Molemmille koirille suositeltiin tasistyynyharjoitusten jatkamista esimerkiksi niin, että etuosa on korokkeella ja takaosa on tasistyynyllä. Harjoituksissa laatu on ensiarvoisen tärkeää, eli harjoitteet tulee suorittaa jalat suorassa, hitaasti ja vakaasti. Lanteita vahvistellaan nyt talviaikaan hangessa lenkkeilemällä. Pyritään käymään tänäkin vuonna hierojalla 2 - 3kk välein.

Treenirintamalla on kova motivaatio tehdä tuloksia tänä vuonna. Tehtiin yksissä treeneissä kellotuksia Topteamin rataharjoituksen myötä. Tässä muutama havainto niistä.

Pyöräytys + saksalainen 4,5s
Takaakierto + saksalainen 4,9s
Pyöräytys + pakkovalssi 5,5s
Takaakierto + pakkovalssi 4,6s

Testattiin myös yksissä treeneissä, miltä tuntuu olla agilitykoira. Piti samaan aikaan hyppiä x-hyppyjä ja koskettaa käsillä pää, olkapää, peppu... ja selittää samaan aikaan miten meinasi suorittaa takana olevan radan, siihen tietenkään katsomatta! Jossain vaiheessa jalat alkoivat loikkia aivan miten sattuu ja rytmi junnasi pää, olkapää, pää, olkapää... ei ole lainkaan helppoa olla agilitykoira.

Käytiin Sussun kans treenimässä hallilla yhtenä perjantaina. Kehittelin miun koirille taas meidän heikkouksien pohjalta tollasen radanpätkän. Caralle umpiputkee, molemmille itsenäisesti päättyvää keinua ja keppejä jotka loppuvat kirjaimellisesti seinään. Näistä voi taas varioida mitä tahansa muutakin.


Kotikotona punnattiin Cismet, jolla on nyt säkää 50cm ja painoa 20kg. Iso likka! Otettiin rakennekuvakin melkein 7kk ikäisestä neidistä. En ottanut sitä nyt minulle koska olen yövuoroissa, tulisi niin pitkiä yksinoloja pienelle. Se on rauhoittunut jonkin verran. Sellainen överi häslääminen on jäänyt pois, vaikka muuten menojalka vipattaisi. Koko 5-päinen paimenlauma oli kotikotona samaan aikaan. Ihana kun koko lauma tulee niin hyvin toimeen pikkuihmisen kanssa, joka oli myös mummolassa vierailulla. Koirat väistävät pientä ihmistä kohteliaasti ja käyttäytyvät rauhallisesti, ja toisinaan ihmettelevät kun pieni ihminen kanniskelee koirien leluja.

Pidempää karvaa näyttäisi tulevan ainakin kaulukseen, mahan alle ja takajalkoihin sekä häntään.
Rakenteeltaan pitkänomainen kuten emonsakin. Takaosasta vielä varsin suora.
Kuitenkin ikäisekseen sopusuhtainen kokonaisuudeltaan. Merlevärityksen pohjaväri on Caraa
vaaleampi. Cara on hyvin tumma merle pohjaväriltään.

2 kommenttia:

  1. Me käytiin osteopaatilla mielenkiinnosta ja kun Tildalla on nyt ollut noita etupäävaivoja. Ja kyllä oli jokaisen euron arvoinen keikka! Koko koiran liikkuminen muuttui ihan siltä käsitelyltä eikä siellä mitään isoa edes ollut. Vain rintaranka oli jumissa ja sieltä auottiin nikamia, mutta ihan on kuin eri koira liikkeiltään. Hämmentävän tehokasta- joten suosittelen kyllä käymään!

    VastaaPoista
  2. Onpa suloinen tämä nuorin Cismet, ihan aussien näköinen! :)

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.