20.4.2017

Loikkaa koikkaaKäytiin kirmailemassa pääsiäismaanantaina parit episradat ACE:lla. Mölliradalle osallistuttiin kisafiiliksen hakemisen vuoksi, ja radalla ei ollut kuin putkia ja hyppyjä. Kisaradalla oli näiden lisäksi kepit, A ja puomi. Sain videot mölliradoilta, mutta kuvaaja ei ikävä kyllä ennättänyt enää videoida kisaratojamme - kerrankin kun ois ollu julkasukelposta settiä!

Caramel liiteli mölliradalla sijalle 1/15 nopealla suorituksellaan. Kisaradalla ohjasin yhden putken huolimattomasti, joten Cara juoksi siitä ohitse. Toinen viitonen tuli ehkä siitä että osuin Caraan yhdessä takaakierrossa, tai sitten puomin alastulolla(?). Kuiteski irtos kolmas sija nopealla 10rv suorituksella 11 osallistujan joukosta. Kepit koira haki kiitettävästi ja teki ne varmasti loppuun saakka. Käskytin läpi keppien kuuluvasti "mene" mistä oli apua, ja koira kyllä otti nopeasti focuksen minusta keppien aloitukseen.

Molemmilla radoilla Cicaro malttoi lähdössä esimerkillisesti. Se kyllä nousi seisomaan ja haukkumaan molemmissa lähdöissä heti kun irroitin hihnan, mutta odotin kärsivällisesti että se istahtaa uudelleen alas ja lakkaa komentamasta. Oikein jees. Mölliradalla Cicaro eteni hurjan hyvää vauhtia toiselle sijalle, eli se hävisi vain siskolleen. Ei hassummin 15 osallistujan joukosta, kun molemmat tytöt veivät kärkisijat. Kisaradalla koira teki varmat kepit, kun vain käskytin tomerasti keppien loppuun saakka ja pidin saman rytmin ja katseen keppien ekaan väliin päin. Se haki ne just sen näkösenä että kerrankin se tietää mitä siltä odotetaan, kisatilanteessa.

Kaverit ja tutut kommentoi että olipas vauhtia - tuloksia tarkastellessa tajusin itekin että no niimpä hemmetti oli. Voitettiimpa jollakin sekunnilla bortsukin (haha) ja tytöt vetivät kärkiaikoja koko osallistujien aikoja tarkastellessa. Kun ne menee kepit ekalla yrittämällä, ei ota suoritukset ajasta kiinni. Normaalisti on jouduttu uusimaan kepit ainakin kerran, joten todellisia aikoja suorituksillemme on ollut vaikea laskea. Nyt kerrankin sai realistiset ajat. Videoista kriittisesti tarkasteltuna, on siellä vielä muutama kohta joissa oisin voinu ohjata nopeemmin, mutta suuremmat varmistelut on jääny kyllä historiaan.

Huikean onnistuneen päivästä teki meidän vauhti ja onnistuneet keppien aloitukset ja toki kepit kokonaisuudessaan. Kuvista kiitos I. Tikkanen.

Videoista isosti kiitos Elisalle.

Yhtä huikea meno jatkui viikkotreeneissä, nyt on selkeesti joku parempi keppikausi meneillään. Samaisella radalla opittiin uusia ohjaustekniikoita, vippaus ja sylivekki, jotka sujuivat molemmilta niin hyvin että vedettiin rata kummankin kans nollana läpi. Olipa hauska opetella pitkästä aikaa uusia kiemuroita itekki. Ens viikolla on vikat treenit, ja sit koirille tulee viiden viikon tauko maalla kaikesta ku oon Ausseis ja Seelannis. Harmi sinänsä et nyt kun ois sellanen kipinä et saattas sujua kisoissakin, tulee tällanen pitkä tauko. No, tauko tekee toisaalt hyvää ja kesällä yritän päästä niin moniin kisoihin kuin mahollista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.