28.9.2017

Savu-poika saikkuilee

B-pentueen kasvatti Savu on kastroitu 27.9. piilokiveskiertymän vuoksi. Parantumisia potilaalle! Savu oli menossa lähiaikoina kastraatioon mutta homma nopeutui kiertymän takia.

Savu oireili käymällä maahan ja olemalla vaisu. Savu meni kertaalleen maahan jo Kissen ja mun ollessa käymässä. Se kuitenkin alkoi hetki tuon jälkeen leikkiä, mutta maahanmeno tapahtui jokseenkin oudossa tilanteessa kesken leikkien. Myöhemmin se jo oikeesti kipuili ja syykin selvisi ellässä.

Tämä kivesvika-asia on toki huomioitava seikka jatkokasvatuksen suhteen, vaikka kivesvikojen periytyminen on vielä tieteelle osin hämärän peitossa. Tervekiveksinen uros voi saada kivesvikaisen jälkeläisen, koska kivesvian taustalla genetiikan lisäksi vaikuttavat myös mm. hormonit ja rakenneviat joita ei tietenkään voi nähdä.

Harmillinen sattuma. Voi olla että Cara kantaa vikaa resessiivisesti, eli ei auta kuin toivoa että uros jonka sille valikoin keväälle ei kanna tätä vikaa. Ainakaan uroksen lähisuvussa ei ole lainkaan kivesvikaisia. Julkaisen lisää tulevasta yhdistelmästä talvella.

7 kommenttia:

 1. Paranemisia Savu-pojalle <3

  VastaaPoista
 2. Paranemisia Savulle <3 Ja voi hitsi että piti nyt tulla lukemaan näistä pentuesuunnitelmista! :D Oon tässä jo muutaman kuukauden pohtinut seuraavan koiran rotua ja onnistunut ehkä jo tekemään päätöksenkin, mutta sitten tulee tällainen ilmoitus. Pitää ilmeisesti laittaa mietintämyssy uudestaan päähän, kun sun kasvatustavotteet on just sitä mitä haen seuraavalta koiralta ja pentuekin olisi ilmeisesti tulossa juuri silloin, kun minulla olisi periaattessa mahdollisuus ottaa pentu. Ja plussaa vielä se, että sekarotuisten kasvatus kiinnostaa itseänikin suuresti, joten olisi mahtavaa päästä tukemaan tällaista vastuullista sekarotuisten kasvatusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, seuraile toki miten projekti tästä taas etenee. :)

   Poista
 3. Anonyymi5.10.17

  Saako udella, miksi Caralle tulee toiset pennut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty saat! Avaan kasvatussuunnitelmia jälleen eteenpäin tuttuun tapaani, kunhan homma tästä kunnolla käynnistyy (eli kunhan minulla on aikaa tuumastella asiaa syvällisemmin). Lyhyesti ja ytimekkäästi minulla on tällä hetkellä vain kaksi koiraa joista voin jatkaa kasvatustani, ja olisi riskikästä luottaa koko kasvatuksen tulevaisuus vain B-pentueen toistaiseksi tutkimattoman, nuoren nartun harteille. Siispä seuraavalla siirrolla toivon saavani aikaan lisää varteenotettavaa kasvatusmatskua.

   Poista
 4. Toipumisia Savulle tätäkin kautta!

  Uuu, jännä sitten kuulla taas tulevista pentuesuunnitelmista, kun olen jo pitkään seuraillut tätä projektia, kun sekarotuisten vastuullinen kasvatus on itselleni suuri kiinnostuksenkohde, kun joskus siihen itsekin meinaan ryhtyä, kunhan tietotaitoa on tarpeaksi ja sopiva koira siihen löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naputtelen parhaillaan suunnitelmia ensi vuodelle, joten enköhän mä tässä syksyn aikana niitä taas tänneki julkaise. :)

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.