23.2.2018

Kaverikoirakurssi

Saatiin viime hetkellä peruutuspaikka kaverikoirakurssille, joten huomenna aloitellaan teoriaosuudella ja myöhemmin tulee koirien testaus. Tämä kaverikoiratoiminta on jo monta vuotta kyhänny jossain mielen sopukoissa ja nyt sain aikaseks ilmoittautua. Oikein kiva eläkekoirien harrastus ja hyvänmielen tuoja omistajalle kun voi tuoda iloa toisten arkeen näiden karvatassujen kanssa. Tykkään hirveesti olla koirien kanssa julkisilla paikoilla, ne kun käyttäytyy niin fiksusti.

Mehän on vierailtu tyttöjen kanssa mun entisessä työpaikassa useemman kerran koirien kanssa, ja nämä tapaamiset on aina menny tosi mallikkaasti. Kaverikoira-tagi löytyykin jo siksi valmiiksi blogin puolelta. Siispä huomista odottelemaan!

Teoriaosuus joka pidettiin 24.2. oli napakka ja informatiivinen paketti ja meillä oli ihana keskusteleva ilmapiiri.

26.2. oli aika käydä arvioinnissa. Molemmat koirat läpäisivät kaverikoirakurssin arvioinnin kirkkaasti saaden suuresti kehuja sopivuudestaan hommaan. Tytöt käyttäytyvät avoimesti ja kauniisti, koska ne ovat niin tottuneita erilaisiin tilanteisiin, ihmisiin ja koiriin. Tunnen ne todella hyvin ja osaan sanoa hyvin varmasti miten ne millaisessakin tilanteessa toimivat. Arviointitilaisuudessa koiria lähestyttiin hyvin eri tavoin simuloiden erilaisia ihmistyyppejä, esim. ylle kumartuminen, koirasta kiinni tarttuminen, koiran pään lähellä sille puhuminen yms. josta toimintaan sopimaton koira saattaisi ahdistua tai provosoitua.

Samassa tilassa toimi samaan aikaan 2-3 muuta koiraa ja tilat olivat tarkoituksella niin ahtaat että koirat joutuivat toimimaan melkein kiinni toisissaan. Tilassa oli pyörätuoli ja rollaattori ja ihminen istumassa lattialla. Tyttöjä ei mikään hetkauttanut. Odotusajat olivat pitkähköjä, joten lenkkeilimme ja lämmittelimme manttelit päällä käynnissä olevassa autossa ja kerkesivätpä kummatkin koirat ottamaan pienet tirsatkin omaa vuoroa odotellessaan.

Arviointitilaisuus koostui yksilö- ja ryhmäarvioinneista sekä loppupalautteesta. Kumpikin koira arvioitiin omalla vuorollaan, koska kaverikoirakko koostuu vain yhdestä koirasta ja ohjaajasta. Siispä tulevaisuudessa voin käydä kohteessa kerrallaan vain yhden koiran kanssa, koiria toki vuorotellen. Olemme kaverikoirakokelaita kunnes kaikki 14 alkukäyntikertaa tulevat täyteen; käynnit ilman koiraa, käynnit ohjattuna koiran kanssa ja itsenäiset käynnit kaverikoirakkoryhmänä. Vasta tuon jälkeen tytöt ovat kaverikoiria ja saavat tästä merkiksi itselleen oranssit työhuivit. Kohteina ainakin vanhainkodit, lastentapahtumat, tyttöjen talo, markkinat, edustus- ja esittelytilaisuudet ja muut erilaiset tapahtumat kiinnostavat ja aiomme testata laajalti erilaisia kohteita jotta löydämme just meille sopivimman tavan antaa iloa ihmisille koirien kautta. Minusta on aina ollut ihan huippua osallistua koirien kanssa erinäisiin tapahtumiin, joten ihme etten jo aiemmin tajunnut liittyä kaverikoiratoimintaan.

Tulevaisuudessa Cismet voisi soveltua samaan touhuun koska se yltiörakastaa ihmisiä, joten jos tästä hyötykoiratoiminnasta innostutaan enemmänkin niin nappaan kyllä joku kerta myös Kissen arvioitavaksi. Tosi ihana päästä mukaan uuteen porukkaan ja luoda lisää koirakontakteja! Ainoa asia mikä harmittaa on se etten jo aiemmin liittynyt kaverikoiratoimintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.