7.2.2018

Pakina koiraharrastuksesta

Urheilija luopuu kuulema terveydestään ja vapaa-ajastaan. 
Vaan... mistäs kaikesta luopuu koiraharrastaja?


Sosiaalisesta elämästä
Aijaa, eikö siis koiran kanssa vietettyä aikaa lasketa sosiaaliseksi ajankäytöksi? No sehän selittääkin... Joskus sinulla oli aikaa nähdä ystäviäsi, sukulaisiasi, tuttujasi, äitiäsi, siskoasi, kumppaniasi ja muita kahdella jalalla liikkuvia samalla tavalla kanssasi äänteleviä olentoja, eikä tällä nyt tarkoiteta kahdella jalalla koiratanssin SM-kisoissa tanssahtelevaa haukkuvaa olentoa, vaan niitä nahkaisia puhuvia lajikumppaneitasi, jotka muuten ovat huomattavasti vaikeampia käsiteltäviä kuin koiraeläimet yhteensä. Joskus joudut laskemaan kymmeneen, kun lähipiirisi lohkaisee koiraharrastuksen olevan pikkutyttöjen koirien temputtamista. Onni onnettomuudessa, että sosiaalisia kontakteja voi nähdä myös koirapiireissä.

Rahoistaan
Hallimaksut, varustemaksut, koiranhankintamaksut, eläinlääkärikäynnit, hieronnat, kraniosakraalit, osteopaatit, fyssarit, uintiterapiat, ruokinta, auton kustannukset, kisamaksut, lisenssimaksut, kurssimaksut, koulutusmaksut... jos ruokavaliosi sisältää muutakin kuin nuudeleita, voit onnitella itseäsi, sillä olet kertakaikkisen rrrikas.


Viherpiiperyydestä
"Kyllä mä muute julkisii käyttäsin mut mite mä sit treeneihi ja kisoihi..." Se siitä kierrättämisestä, kirppareiden koluamsesta ja biohajoavien koirankakkapussien käyttämisestä. Totuttele siihen että olet nyt pahis, jota myös yksityisautoilijaksi kutsutaan. Sinä kelvoton kansalainen kehtaat saastuttaa kaunista sataplus-vuotiasta luontoamme kuskaamalla nelijalkaista ystävääsi viikonlopusta toiseen pitkin maitamme.

Naapurirauhasta
Vain koska omistat koiran, olet syypää koko asuinalueesi epäsiisteyteen ja epäjärjestykseen ja kevään korvalla paljastuviin kakkaröykkiöihin. Pilaat (tai koirasi pilaa) koko rapun asukkaiden yöunet joko haukkumalla tai kävelemällä liian pitkine kynsinensä, ja olet lähes rikollinen koska et kerää koirasi pissoja tienvarsilta, kakasta nyt puhumattakaan. Koska taatusti sinä et niitä ikinä kerää, vaikka kuinka yrittäisit todisteeksi solmia sateenkaaren väreissä loistavan jonon kakkapusseja koirien hihnoihin.

Myöhään nukutuista aamuista
Piip piip... ppiiiiiip. Puoli neljän aikaan julman kutsuvasti piiputtava koira haluaa ulos. Joskus ripulipaskan siivoaminen matolta tuntuu houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuin herääminen, ylösnousu ja koiran raahaaminen ulos aamutuimaan. Yrität esittää nukkuvaa, mutta koira havaitsee sisäsyntyisillä supermekanismeillaan jostakin täysin mitättömästä seikasta että sinä tosiaankin olet hereillä.


Huonoista keleistä vietettynä sisätiloissa
"Ompas ihana sadekeli, pelataan tänään lautapelejä ja pleikkaa sisätiloissa ja kuunnellaan sateen ropinaa kaakaokupponen kourassa..." Ja ihan saat luulla keskenäs. Koiraihmiset tietävät parhaat niksit pukeutua ja säästyä kuivana rankkaviistoräntäsateessa ja jollain kierolla tavalla he jopa nauttivat viistona naamaan satavasta aineksesta. Oikeastaan joskus paras keli on juuri se viistoräntärankkasade, koska koirakaan ei tällöin jaksa vaatia liian pitkiä lenkkejä. Jos siis saat sen ulos tällaisella kelillä.

Kodin vapaista neliöistä
Kaikki tietävät "koirakaapin". Keuhkokuume heitä armahtakoon joilla "koirakaappi" ilmaistaankin monikossa "koirakaapit". Minulla on kaksi koirakaappia. Jos ystäväni etsii jotakin koiriin liittyvää, sanon että hän on hyvä ja katsoo koirakaapista. Toinen kaappi on varattu koiratarvikkeille, toinen on koirien ruokatarvikkeille ja herkuille. Kaksi häkkiä vievät toki myös oman tilansa, puhumattakaan kepeistä ja naulakon täyttävistä hihnoista, valjaista, huiveista, heijastimista ja mantteleista. Meillä ei käy vieraita, ainakaan niinä vuodenaikoina joina takkien pitäisi mahtua naulakkoon. Niin, no pitäisi. Ai että on tultu kauas niistä ajoista kun koiralla oli kolme varustetta: hihna, panta ja ruokakuppi.

Ehjistä varvasluista
Pimeässä luihin ja leluihin kompastelu ja varpaiden iskeminen nyt vain kuuluvat asiaan, jos lukeudut koiranomistajiin. Onhan sinulla kattava tapaturmavakuutus? Useimmiten ensiaputaitoinen naapurikin riittää, ellet jo menettänyt heihin uskoasi ja naapurirauhaasi.

Karvattomista vaatteista, ruuista, sohvista, lattioista, matoista, lakanoista...
Karvaa siellä ja karvaa täällä. Ystäväsi ja äitisi ovat tottuneet kuulemaan perinteisen selityksesi "kyllä mä eilen siivosin" mutta ei kukaan sinua usko, etkä aina usko edes itsekään. Karvanlähtöaikaan olet jo melkein valmis ajelemaan koirasi kaljuiksi ja öljyät trimmauskoneenkin valmiiksi. Tulet kuitenkin aina siihen tulokseen, että on turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Töissä olet tottunut nieleskelemään karvoja ruuan seasta, koska et vain yksinkertaisesti aina viitsi tonkia karvapalloja suustasi kesken syönnin.

Normaalista jääkaapin sisällöstä
Pieni mutta niin olennainen asia. Älä koskaan, ikinä, milloinkaan kyseenalaista koiraihmisen jääkaapin sisältöä. Älä kysy miksi jääkaapista löytyy märkä pyyhe, sydän, keuhkot, maksa, kinttu tai koipi. Hysst. Hiljaa.


On esitetty huhupuheita, että toisinaan koirista olisi jotain hyötyäkin...

"Emmä voi ku koirille ei oo hoitajaa." 
- kolmivuorotyöntekijä jota uhattiin tuplavuorolla

"Otetaan joskus uusiks, keuhkokuume."
- erinomaisen fyysisen kunnon omaava iäkäs koiranomistaja sairaalan kimppakyytipenkiltä

2 kommenttia:

  1. Hauska postaus, moni juttu piti paikkansa :) itse en oikein voi jäädä töiden jälkeen kaupunkiin koska pitää joutua koiraa pissittämään...joskus se toki harmittaa mutta ainahan voin ottaa kaverit kyytiin meille kylään :) mielellään hoitavat kissoja jakoiraa. Joskus harmittaa ettei ole pissittäjää, eilenkin olisin sellaista tarvinnut kun yli 9 tunnin päivä. Silloin on tosi huono omatunto mutta se oli onneksi vain yksi päivä tässä kolmen vuoden koiranomistajuuden aikana.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21.2.18

    "Joskus ripulipaskan siivoaminen matolta tuntuu houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuin herääminen, ylösnousu ja koiran raahaaminen ulos aamutuimaan." Hahahahah, tää on kyllä niin totta! Itse oikeasti oon välillä ihan tosissani miettinyt, että jaksanko nousta vai siivoanko vaan aamulla. Allekirjoitan kyllä kaikki muutkin kohdat. :D

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.