21.3.2011

Luustokuvaus

Lonkka- ja kyynerkuvissa käyty. Tuloksena lonkkanivel c/c kyynärnivel 0/0. Lonkkatulos harmistuttaa, mutta kyynärät ovat onneksi virheettömät. Sani ei tykännyt rauhoituspiikistä, inahti ja yritti väistää. Aika nopiasti neiti muuttui veltoksi, alkoi seisoa pää riipuksissa, sitten istua ja lopulta maata. Oli hurja nähdä oma koira niin elottoman näköisenä. Olin kuvauksessa mukana avustamassa, kun siskoni odotteli aulassa.

Ell on ortopediaan erikoistunut, ja hän sanoi, että lonkkanivelet eivät tule oireilemaan millään tavoin, jos paino pysyy kurissa. Ne eivät olleet kaukana B:stä, mutta eivät kuitenkaan sinne saakka yltäneet. Lonkkamalja on liian matala, jotta reisiluun päät olisivat tarpeeksi sisällä lonkkamaljassa. Nivelrikkoa ei onneksi ollut, eli lonkat ovat siistit ja reisiluu hyvin yhteensopiva lonkkamaljan kanssa.

Pennutuksen osalta ollaan nyt sitten kahden vaiheilla. Toisaalta jälkeläiset olisivat melko kevytrakenteisia, vaan toivoin kuitenkin että kummankin vanhemman lonkat olisivat olleet vähintään B:t. Kattoo nyt vähän vielä ja maistelee tätä asiaa. Ell antoi onneksi ihan positiivisen kuvan tuloksista. Itse olen sitä mieltä, että C ja A lonkkaisista vanhemmista voisin vielä muiden ominaisuuksien ollessa kunnossa teettää jälkeläiset, mutta raja menee ehdottomasti siinä. Sukua jos katsoo, niin Rockyn suvussa on suht hyvälonkkaista koiraa, Sanin suvun luustosta ei ikävä kyllä voi sanoa mitään.

Nyt tyttö nukkuu pukuhuoneessa viltin alla, lattialämmityksen lämmittäessä. Räpsyttelee jo silmiäkin. Äsken heilutti häntää ja nosti kerran päätä kun tulin pihalta neidin luokse.

Päivitys 22.3.2011 klo 8:22: Neiti puhkuu intoa, joten lähetään kohta aamulenkille hölkkäilemään.

LonkatTässäpä vielä videota kuvauksien jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Hei, todellakin päätös loppupeleissä on teidän mutta kannattaako käyttää kuvaamatonta urosta kun lonkat nartulla ei kuitenkaan ole priimat? Isän emääkään ei ole lonkkakuvattu... Kyllä C-lonkkaiselle täytyy partnerin olla A-lonkkainen, olen sitä mieltä (kasvattanut koiria reilu kymmenen vuotta). Vaikka isä on rodultaan pieni, yksilönä ylikokoinen, niin pennut tulevat todennäköisesti saamaan emänsä koon ja se on kuitenkin keskikokoinen, eikä mielestäni siro rakenteeltaan, onhan siinä raskasrakenteisia koiria takana, jotka periytyvät edelleen, eli voi tulla hyvinkin labukkarakenteisiakin pentuihin. Periytymistä pitäisi katsoa noin viisi sukupolvea taaksepäin ja seropeissa se on vähän hankalaa, arpapeliä mitä periytyy.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Jos mahdollisia pentuja tulee,niin paljonko yhden pennun hinta?
    vastaatko vaikka sähköpostiini? (millimaria@hotmail.com)

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.