12.10.2015

Apua eroahdistukseenYhteistyössä Digital Dogsitter, sponsoroitu postaus


Testasimme Digital Dogsitteriä eli koiran eroahdistuksen hoitoon tarkoitettua nettisovellusta. Omistaja ei aina ole tietoinen koiransa eroahdistuksesta, ja naapurit saattavat kärsiä sanomatta mitään ennen kuin on jo liian myöhäistä puuttua ongelmaan.

Digital Dogsitter toimii näin: se tallentaa ääniä kuten koiran haukkumista, ulvomista ja vinkumista koiran ollessa yksin. Sovellus jätetään pyörimään tietokoneelle ja kotiin tullessasi voit tarkastella sovelluksen historiasta, onko koira metelöinyt yksinollessaan. Ohjelman etuna muihin vastaaviin on sen helppokäyttöisyys. Liittyminen on helppoa ja ohjelmaa saa kuka tahansa kokeilla ilmaiseksi.

Ohjelma siis paljastaa onko koira metelöinyt yksinollessaan vai ei. Metelöintiin on kuitenkin myös puututtava. Siksi ohjelmaan voi tallentaa omaa ääntään joka aktivoituu koiran metelöidessä riittävän kovaa. Koira lopettaa haukkumisen kuullessaan omistajansa äänen. Äänipalautteen herkkyyden voi itse säätää.

Kuva yllä. Ensin äänentaso on säädetty epäherkäksi, sitten herkäksi. Herkässä äänentaajuudessa jokainen luun kolautus, rapina ja muu normaali ääni tallentuu ohjelmaan. Epäherkässä taajuudessa taas vain kovat äänet kuten haukkuminen ja ulvominen tallentuvat ohjelmaan.

Sivuilta on luettavissa käyttäjäkokemuksia tuotteesta. Tuote on saanut erittäin positiivisen vastaanoton. Ohjelma on hyvin harvassa tapauksessa vain pahentanut eroahdistusta, suurinta osaa se on auttanut ja joitakin se ei ole auttanut ollenkaan. Joissain tapauksissa ohjelmaa on tarvittu käyttää vain muutaman kerran koiran jäädessä yksin. Osa koirista taas tarvitsee ohjelmaa yksinolon tueksi pidemmän aikaa, jopa kuukausiksi.

Me testasimme ohjelmaa vain kokeilumielessä, sillä koirani eivät kärsi eroahdistuksesta. Jätin ohjelman pyörimään koirien jäädessä yksin ja jokaisella vähänkään pidemmällä yksinolokerralla ne haukkuivat. Ne eivät kuitenkaan haukkuneet jatkuvasti, eikä niillä edelleenkään ole eroahdistusta. Laumani vartioi jonkun verran, ja koska kämpässäni on erittäin iso, matala ikkuna josta näkee mitä pihapiirissä tapahtuu, ne istuvat sohvalla ja haukkuvat toisille koirille ja joskus ihmisillekin. Ne eivät louskuta koko päivää vaan haukahtavat satunnaisesti ja tämä on minusta täysin normaalia eikä siinä ole mitään väärää. Jos pihapiiristä löytyy muutakin ääntä, lapsiperherikasta seutua kun tämäkin on, niin miksei sekaan mahtuisi muutamaa haukahdusta?

Ohjelma saa meiltä kiitosta yksinkertaisuudestaan, mutta sen toimivuudesta en voi varmaksi sanoa koska yksinolon kanssa meillä ei ole mitään ongelmaa. Ainakin se toimii idioottivarmasti sen suhteen että omistaja saa tietoa koiransa haukkumisesta tai haukkumattomuudesta, ellei nyt teknisiä muuttujia kuten sähköjen katkeamisia ym. oteta huomioon. Ja ainakin käyttäjäkokemusten perusteella koiran saamasta etukäteen tallennetusta äänipalautteesta on todella ollut hyötyä eroahdistuksen hoidossa. Jos minulla olisi laumassani eroahdistuja, kokeilisin tätä aivan varmasti.

Jos haluat kokeilla tuotetta kuluitta, käytä koodia PAIMENLAUMA. Saat koodin avulla kokeilla ohjelmaa ilmaiseksi kuukauden ajan!

LET'S MAKE HOME A BETTER PLACE FOR DOGS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.