28.10.2015

Makuhermojen hellintää

Yhteistyössä Eläinruokatehdas Lemmikki Oy (Oscar)

Likat henkilökohtaisessa taivaassansa
Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:llä.
Hiphei, kolme uuden uutukaista tuotetta jälleen Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:ltä, ja likat hakivat herkut maistiin itelleen ihan omin tassusinsa. Käytiin pikku edustuskierroksella esittäytymässä Oscarilla. Olisi äkkiseltään voinut kuvitella että likoilta jäi aamuruoka saamatta. Sellasella draivilla ne kimpoilivat kun heidän korkeutensa eteen kannettiin uusia lihapullia maistiin peräti kahteen otteeseen! En tiedä vaikuttiko ahnauteen se että myymälässä hyöri muitakin koiria ja likat kokivat muut koirat uhkaksi heidän sapuskalleen vai oliko uutuusruoka noin hurjan namia. Arvoitukseksi jäänee, mutta taisimme taas alittaa ennätyksemme syömisnopeudessa?

Neideistä napsittiin muutama kuva myymälässä, joita on myös tässä postauksessa. Kuvat ovat myymälän työntekijän ottamia. Caran korvat olivat taas ihan hiiveen raskaat, ihan kauheen raskasta oli pienen paimenen saada jumpattua korvat höröön. Onneks muutama taikasana auttaa aika usein...

Monet koiraihmiset jotka ovat tuskailleet koiransa ruokinnan suhteen ovat saaneet minulta vinkin siirtyä raakaruokintaan. Aika usein olen kuitenkin saanut vastaukseksi että raakaruokinta on liian vaikeaa. Vaan tämän helpommaksi ei raakaruokinta enää muutu. Uusissa lihapullissa etuna on nyt se että ne ovat täysaterioita, joten niissä on kaikki mitä koira tarvitsee. Siirtääkseen koiransa raakaruoalle ei siis tarvitse enää välttämättä opiskella, mitä kaikkia lisiä koira tarvitsee. Vaan aika mukaansa tempaavaahan tämä ruokinnan opiskelu on ollut, joten hienoinen tiedonjano syttynee jokaiselle joka huomaa raakaruokinnan monet edut ja hyödyt.
Tuttu mustapärstä esitteessä!
Uskomattoman julmaa että emme saa vieläkään maistaa.
Eikö tänne tultukaan syömään häh?
Yks, kaks, kol, nel... ja kipot tyhjenee. Kiitos nam!
Täysatera-lihapulliin kuuluvat seuraavat pulleroiset (linkin avaamalla näet tuotetiedot ja ravintoarvot:
Nauta-kasvispullat sopivat paremmin aktiivisen koiran ravinnoksi, possu-silakka-kasvispullat herkästi lihoville koirille (eli meille). Kana-lohi-kasvispulla on rasvaisuudessaan näiden kahden välimuoto, joten se sopii normaaliaktiiviselle koiralle.

Voit käydä koirasi kanssa testaamassa uusia täysrehupullia Oscarin tehtaanmyylässä Kuopiossa 28.10. - 30.10. Tutustumistarjouksena saat vielä tutustumispäivinä -15% alennuksen täysrehupullista.

Vaan kuinkas paljon juuri sinun koirasi tulisi syödä täysrehupullia päivässä? (ME= metabolinen elopaino). Muuta annoskokoa suhteessa koiran aktiivisuuteen. Esim. meillä laiskempina päivinä koirat saavat iltaisin vähemmän ruokaa. Tässäpä nämä annosteluohjeet. Ylempi taulukko on sekä possu-silakka-kasvispullia että kana-lohi-kasvispullia varten, alempi taulukko on nauta-kasvispullia varten.

Possu-silakka-kasvispullat
Energiaa 130 kcal / 100g. Annosteluohje koiralle joka kuluttaa 95 kcal / ME KG joka on ohjeellinen energiantarve vähän liikkuville koirille jotka liikkuvat hihnassa alle tunnin päivässä. Jos koirasi tarvitsee laihduttaa tai se on ylipainoinen, on ohjeellinen energiantarve 90 kcal/ME KG.

Kana-lohi-kasvispullat
Energiaa 165 kcal / 100 g. Annostelu on laskettu koiralle jonka kulutus on 120 kcal / ME KG. Ohjeellinen energiantarve koiralle joka liikkuu n. 1-3h reippaassa tahdissa päivittäin.

Nauta-kasvispullat
Energiaa 226 kcal / 100 g. Annostelu koiralle joka kuluttaa 155 kcal / ME KG. Tällainen koria työskentelee n. 3-6 tuntia päivässä raskaasti (esim. paimennus).

12 kommenttia:

 1. Tuntuu kauhean isolta määrältä n. 300g mitä mun noin 8-9kg koiran pitäisi syödä, sillä nyt se syö 100g-150g päivässä (laihdutuskuurilla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voida määritellä yhtä ja samaa ruokamäärää kahdelle eri koiralle. Kaikki vaikuttaa siihen paljonko koira kuluttaa (koko, rotu, ikä, hormonitoiminta, terveys...). Minunkin likkani syövät vain murto-osan annosteluohjeen mukaisesta suosituksesta koska ne lihoisivat jos syöttäisin niitä enemmän, eikä minulla olisi vastaavasti aikaa lenkittää niitä tuntisotalla vuorotyön ja muun elämän ohessa. Miksi syöttää enemmän kuin kerkeää kuluttamaan.

   Ja just sekin että ulkona asuvat koirat kuluttavat enemmän kuin sisäkoirat, ja raskasta työtä tekevät koirat kuten rekikoirat ja paimenkoirat kuluttavat enemmän kuin suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa rauhallisesti viettävät seurakoirat. Yhteistyökumppanimme kertoi että annostelutaulukko perustuu Euroopan lemmikkiruokateollisuuden liiton ruokintasuosituksiin johon on jouduttu yleistämään pitkälti kaikki koirat. Pitäisi aina muistaa verrata näitä suosituksia juuri oman koiransa aktiivisuuteen ja kulutukseen.

   Toki sekin vaikuttaa, että raakaruuassa on luontaisesti vettä, joten koiran on saatava raakaruokaa grammamääräisesti enemmän kuin esim. kuivaruokaa. Annostelutaulukot postauksessa ovat tietysti vuorokausimääriä, eivät kerta-annosmääriä.

   Poista
 2. ^Koirien energiantarve on huikean yksilöllinen. Mun 10-kiloinen junnukoira syö reipas 400 grammaa päivässä (on syönyt myös säännöllisesti jotain puolta kiloa, kun kasvoi), rankkoina päivinä tuppaan vielä lisää. 8-kiloinen aikuisen annos on siinä 300 gramman paikkeilla. Molemmilla on tosin kuivamuonaa raa'an mukana.

  Onks noista safkoista jo analyysit tarjolla netissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Minun likat eivät syö kuin 150-200g vuorokaudessa. Suuremmalla määrällä ne lihovat. Lenkkeilemme päivittäin 1-2h ja kerran pari viikossa harrastamme. Kisaammekin niin harvoin että kevyeksi minä näiden liikkumisen luokittelisin. Laitoin vielä linkit paikoilleen, jäivät eilisiltana liittämättä. Linkeistä pääset suoraan tuotetietoihin!

   Poista
 3. Harmillista ettei sivuilta löytynyt tietoa paljonko noissa on sinkkiä, vitamiineja ja muita lisiä. Toki kysymällä varmaan sekin selviäisi... Itse en syöttäisi noita siltikään ilman lisiä, koska en usko, että päivittäinen tarve riittää kattamaan lisien tarpeen. 50/50-mallissakin lisäisin purkista sinkin ja D-vitamiinin ihan ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tärkeimmät vitamiinit ilmoitettuna /100g muodossa. Valmistaja vastaa erittäin mielellään tuotteita koskeviin kysymyksiin, joten ei kun viestiä laittamaan rohkeasti. Yhteystiedot löytyvät valmistajan sivuilta.

   POSSU-SILAKKA-KASVISPULLAT
   A 1190 IU
   D3 – 47,5 IU
   Kalsium: 230 mg
   Sinkki: 4,1mg

   NAUTA-KASVISPULLAT
   A 755 IU
   D3 – 31,2 IU
   Kalsium: 210 mg
   Sinkki: n. 6,3 mg

   KANA-LOHI-KASVISPULLAT
   A 730 IU
   D3 – 31,3 IU
   Kalsium: 470 mg
   Sinkki: n. 3,5 mg

   Poista
 4. Anonyymi30.10.15

  Meillä porokoira syö päivässä semmoiset 100-150g kuivamuonaa...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi30.10.15

  Terve! Ei nyt postauksen aiheeseen liity millään tavalla. Aikoinaan petsiessä seurasin x-mas pentueen profiilia ja siitä jäänyt askarruttamaan. Mistä tiedät ettei Auroran isä ole Auroran velipuoli Hero eikä Rocky? Vahinkopentuehan oli kyseessä, astutusta ei nähty ja tiineys huomattiin myöhään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä todella liitykään, mutta julkaisin kommenttisi nyt joka tapauksessa... Astutus nähtiin eikä tiineyttä yritetty keskeyttää. Mistä keksit ettei astutusta olisi nähty?

   Poista
  2. Anonyymi3.11.15

   Otan ko pennuttajan kirjoituksesta lainauksen, jonka hän on kirjoittanut 9 päivää pentujen syntymän jälkeen:

   "Todellaki oli vahinkopennut kyseessä eikä mitään tahallista astutusta ollut ! Ja kuten tuolla sivuilla lukee niin narttu leikkautetaan näiden pentujen jälkeen. Pami karkasi juoksujen aikana ja seur.päivänä se löytyi uuraisten löytöeläinkodista.Joten tuossakin vaiheessa olisin voinut astuminen tapahtua.

   Kolme viikkoa sitten näimme että narttu oli paksuna ja siinä vaiheessa abortin teko olisi ollut myöhäsä, tosin eihän sekään aina auta. (Tiedän tapauksia joissa ei auttanut ja pennuit syntyivät silti). Todellakin pelkäsimme että kuka pentujen isäksi paljastuu, mutta onneksise oli Rocky. (Se on sentään rokotettu,madotettu ja tutkittu)."

   Tästä saa juurikin sen kuvan, ettei astutusta ole nähty, koska astutus olisi voinut tapahtua karkumatkalla. Kukaanhan ei tarkoituksella teetä peräkkäisistä juoksuista pentuja.. Ja kaksi urosta kun on talossa, astutusta ei nähty (pentujen teettäjän mukaan), mistä tietää kumpi uroksista astunut?

   Poista
  3. Oletpa nähnyt vaivaa. En nyt oikein saa kiinni, miksi sinua kiinnostaa noin paljon Auroran suku ja neljä vuotta vanhat asiat? Mikään ei muuttuisi, vaikka Auroran isäksi paljastuisi aavikkokettu. Koska olen ainiaan omistanut vain sekarotuisia, ymmärrän oikein hyvin sen ettei sekarotuisen koiran taustasta voi koskaan olla täysin varma. Ja silti minulla on sekarotuisia koiria. Hyväksyn sen että taustat voivat olla osin pimennossa ja mihinkään tietoon ei voi täysin luottaa koirien taustojen suhteen.

   Kysyin asiaa nyt mieliksesi hieman yllättyneeltä kasvattajalta ja hän vastasi, että Pami karkasi ensin, ja hieman myöhemmin siitä kasvattajan äiti oli nähnyt Pamin ja Roksun nalkissa toisiinsa, Pami ketjussa kiinni, Roksu karanneena pienen pienestä ulkohäkin kolosesta. Tiineyttä ei siis yritettykään keskeyttää, mutta koirat olivat päässeet toistensa luokse vahingossa.

   Poista
  4. Anonyymi. Uusin kommenttisi ei ollut julkaisukelpoinen, se loukkaisi kasvattajaa. Tämä oli sitten tässä, kantasi tuli selväksi. Toivottavasti voit vielä elää elämääsi kaikesta huolimatta ja olla pahoittamatta mieltäsi jatkossa jokaisesta vahinko- tai "vahinko"pentueesta. Niin minäkin ennen pahoitin, vaan alkoi käydä liian raskaaksi. Helpompi vain antaa olla ja keskittyä muiden sijasta omiin asioihin.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.