30.9.2015

Yoogaia - Furry Friend Yoga

Yhteistyössä Lemmikkiblogit ja Yoogaia
Yoogaia on Suomessa kehitetty nettipalvelu, jonka kautta voit osallistua jooga-, pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulatunneille silloin kun se sinulle sopii.  Joogaaminen on rentouttavaa, se vahvistaa tasapainoa ja se lisää notkeutta. Voit osallistua joko livetunneille tai katsoa tallenteita aikaisemmista tunneista. Tunneilla mukana olevat osallistujat eivät näe toisiaan, mutta halutessaan tunneille osallistuja saa web-camin kautta henkilökohtaista ohjausta joogan vetäjältä. Tunteja löytyy laidasta laitaan aina lyhyestä 15 minuutin tuokiosta 60 minuutin tuokioon. Tuntien vaativuus ja aihealue vaihtelevat paljon, joten jokaiselle löytyy todennäköisesti mieleistä jumppaa. Täältä löytyy vielä useimmiten kysyttyjä kysymyksiä palvelusta ja sen käytöstä.

Palvelu vaikutti mielestäni erittäin helppokäyttöiseltä. Hakua on mahdollista rajata esimerkiksi joogatuokion pituuden, vaativuuden ja kielen mukaan. Haulla saadaan esille vaihtoehtoja tallenteista, joista jokaisesta on kirjoitettu lyhyt kuvaus. Valitset vain mieleisen kuuloisen tallenteen ja alat joogaamaan. Teknisesti sivuston toiminnassa ei ole moitittavaa ja videot pyörivät hyvin.

Te lukijat saatte nyt mahtavan tilaisuuden. Saatte kokeilla nettijoogaa Yoogaian kautta ilmaiseksi 14 päivän ajan koodilla PAIMENLAUMA2015. Kirjaudutte vain esimerkiksi Facebookin kautta ja lisäätte koodin kun palvelu sitä kysyy. Koodi on voimassa vain Yoogaian uusille asiakkaille lokakuun loppuun saakka. Menkää ihmeessä ja testatkaa!!

Vietätkös vapaapäivää sunnuntaina 4.10. klo 14.00? Silloin pidetään Maailman eläintepäivän kunniaksi Furry Friend Yoga -joogatunti, johon voivat osallistua kaikki koirat ja heidän omistajansa ympäri maailman! Tunti pidetään englanniksi Suomesta käsin.

Kukas tykkää kilpailuista? Nappaa 28.9. - 7.10. välisenä aikana kuva jossa joogaat lemmikkisi kanssa ja osallistu Yoogaian Instagram-kilpailuun hashtagaamalla kuvaasi #yoogaiapet. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Shek O Dog Deparmentin räätälöity koiranpeti (arvo 100€).

Voit vielä halutessasi tehdä hauskan testin: "Onko lemmikkisi joogaguru?" Testin perusteella Paimenlaumasta löytyy aika monta joogagurua!

© Yoogaia
Mekin kokeilimme joogaamista Yoogaian kautta lauman kanssa. En ollut oikeastaan koskaan aikaisemmin varsinaisesti joogannut tosimielessä. Kun asettauduin lattiatasolle, lauma tuli samantien ympärilleni häsläämään hännät heiluen. Testasin 30 minuuttia kestävää joogatuokiota joka keskittyi selkään, ja kokeilin myös rauhallisempaa mindfullness-joogaa joka kesti 20 minuuttia. Alkuun oli omituista joogata tietokoneen näyttöä katsellen. Oli myös haastavaa keskittyä kuuntelemaan ohjeita näytöltä ja huomioida samalla koirat. Jos osaisin jo valmiiksi joitakin tavallisia joogaliikkeitä, minun ei tarvitsisi keskittyä niin paljon omaan asentooni ja voisi keskittyä paremmin koiriin.

Samalla tulin miettineeksi, mikä oikeastaan on koiran rooli joogassa. Ehkäpä se on se että koira saa huomiota omistajaltaan sen sijaan että koira odottaisi sivussa vailla huomiota. Itse pyrin antamaan koirilleni mahdollisimman paljon huomiota työputken välillä, joten jos tunnin joogan aikana koira voi tuntea olonsa huomioiduksi, niin hyvä vaan. Yhteinen joogatuokio lattiatasossa voi toki myös parantaa koiran ja omistajan suhdetta. Tavallisesti Yoogaiassa olevissa joogissa keskitytään vain ihmiseen, joten oli vaikea keksiä ohessa mitä tekisin koiran kanssa samalla kun joogaan. Pyysin koiria suorittamaan yksinkertaisia temppuja ja tukemaan esimerkiksi etujaloillaan jalkaani vasten. Suurimmaksi osin ne vain häsläsivät ympärilläni. Mutta hauskaa tämä ainakin oli, ja aion ehdottomasti kokeilla nyt testijakson aikana mahdollisimman montaa erilaista joogaa. Vaihtoehtoja ainakin on mistä valita.

© Yoogaia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.