18.11.2015

Nollia mää metsästän...


... tahdon saada moonta. Yritellään jälleen nollata oman seuran kisoissa. Tuomaroimassa piti olla Topra jonka rataa harjoiteltiin vasta treeneissä, mutta tuomari vaihtuikin Huittiseksi. Kun nyt vaan sais omat hermot kuriin ja kepit sujuis yhtä hyvin ku treeneissä niin sois siinä. Toki ois mielekästä että Cicaro nappaisi nyt edes yhden luvan. Uskon nimittäin että Cara nousee kakkosiin aika pian, joten kisapäivistä tulee pitkiä jos toinen koira jahkaa ykkösissä ja toinen on kakkosissa.Jänniä huomioita ulkolaumalaisilta, nimittäin likkojen turkeista. En tiedä miksi juuri nyt, mutta näiden turkkeja kehutaan kovin. Puolestapuhuin raakaruokinnan hyväksi, sillä mikäpä muukaan saisi turkit näin kehuttavaan kuosiin. Mätsäreissä eräskin rouva kysäisi jo hetken aikaa likkojani tuijottaneena, että kuinka usein pesen nämä. Vastasin että koirani ovat 4,5-vuotiaita ja olen pessyt ne pesuaineen kanssa muistaakseni kaksi kertaa niiden elinaikana. Kylläpä nousi ihmetys kasvoille. Miksi pestä, kun terve turkki pitää itse itsensä puhtaana? No kui usein te muut sitte pesette koiranne kera pesuaineiden? Tassu- ja alustapesujahan mekin tehään kurakeleillä monta kertaa päivässä, mutta perusteellisesti ei tarvi pestä ku sillon kun oikeesti likaantuu eläintenshaibassa pyöriessä tmv.

Likat olivat hoidossa kotiväellä, kun palautimme Roon takaisin Hollolaan toverini kanssa. Vietettiin taas perinteikkään riehakkaat kolme päivää siskollani. Aurora oli ensin omituisen nuutunut, mutta piristyi vähitellen. Kai se jotenkin stressasi kämpänvaihtoa tai sitten se vain oli väsynyt pitkästä matkasta. Se kun ei oikein osaa nukkua autossa. Omilla likoilla oli mennyt hoidossa kaikki hyvin. Olin erossa likoista jopa reipsulit 5 päivää, mikä on pisin aika heti InterRailin jälkeen. Muori palautti koirat keskiviikkona, ja molemmat kiipes heti kilpaa syliin ku istahin auton etupenkille, niin riemuissaan ne oli. Sani oli hoidossa muorin kauppareissujen ajan eli muutaman tunnin. Käytiin kolmen koiran voimin koirapuistossa ja lähiseudulla tunnin lenksu. Sani sopis jonkun eläkeläisen lenkkikaveriks, niin maltillinen on koirarouvan vauhti, hhe.

Aloitettiin muuten Lahen reissussa uusi harrastus joka lisännee meidän maastossa liikkumistamme - geokätköily! Ai että kuinka koukuttavaa, miksen alottanu aiemmin!! Geokätköileeks joku lukija? Kui monta löytöä teil on? Miullon kolome!!

Missä äiti viipyy miksi äiti minut hylkäsi.
Voi nuo Sampuran silimät, sydän.

9 kommenttia:

 1. Meillä pikkukoirat käyvät pesussa 2kk välein :) Työskentelen trimmaajana ja kun arkisin tulee pestyä kymmenkunta koiraa ja sormeiltua niiden turkkeja enne pesua ja sen jälkeen huomaan todella herkästi milloin turkki on likainen. Koirani edustavat rotuja, joista kaiken lisäksi sanotaan, että "niitä ei tarvitse koskaan pestä" karkean karvan vuoksi, mutta itse olen tästä täysin eri mieltä, kyllä niidenkin turkki likaantuu. Sen näkee viimeistään siinä vaiheessa, kun trimmatessa sormet ovat melkein mustat turkkiin tarttuneen lian ja rasvan vuoksi. Ulkona asustelevan pystykorvankin pesen muutaman kerran vuodessa, ainakin karvanlähtöaikaan, kunnon föönillä kuivatessa irtokarvat lähtevät samalla :) En ole pesemisen suhteen mikään pakkomielteinen ja pesun tarpeen katson aina turkin likaisuuden mukaan + onko näyttelyitä tms. tulossa, mutta olen huomannut ihon ja turkkien olevan paremmassa kunnossa ja käppänällä koristekarvojen takkuuntuvan vähemmän sen jälkeen, kun niitä on pesty säännöllisesti shampoolla ja hoitoaineella (joka tuntuu sekin olevan tämän turkkilaadun kohdalla joillekin kirosana :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä likaantuu mahanalunen ja puolikurran ketju värjää kaulusta. Ehkä nämäkin nyt pesun jälkeen tuntuvat jotenkin raikkaammilta ja turkki ilmavammalta? Tiedä sitten. En kuitenkaan ota tavaksi pestä ku maksimissaan kerran kaks vuodessa. Pesun jälkeen karvat vaan taittuvat rumasti ja näyttävät kuivemmalta. Kestää aikansa että turkki asettuu taas omille urilleen eikä miulla oo koirafööniä, joten kuivuminenkin vie ainakin vuorokauden talviaikana.

   Poista
 2. Lagottotytöt käy pesulla ennen trimmejä, eli ehkä 2krt vuodessa, tai sit jos ne pyörii jossain paskassa tms. Vedellä taas huljuttelen useinkin kokonaan tälleen talviaikaan kun noille panssaroituu toi lumi selkää myöten kiinni ja piski näyttää michelin ukolta. Sulaa nopeemmin kun kastelee :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvännäköiset tilat tuolla Aaltotassussa! :)

  VastaaPoista
 4. Kätköilijän sidekick ilmottautuu! Tein kyllä itsellenikin tässä muutama päivä sitten tunnukset, josko itsekin joskus niitä löytäisin (yhden olenkin löytänyt) :D Koiriakin ollaan kouluteltu geokoiriksi, Tessu esimerkiksi ilmaisee kivenkoloista löytyvät. Maini vaatii vielä koulutusta, mutta kyllä sekin on alkanut ilmaista/nostaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohou! Me etittiin tänään puolisen tuntia (taas) yhtä ja samaa kätköä, vaan joko se on jästitty tai maa on niellyt sen. Äyh. Pitänee kokeilla jotaki toista kätköä. Eikä, voi pitäs iteki opettaa likat ettimään purnukoita kivenkoloista ja kannonjuurista! :D

   Poista
  2. Minä en yleensä löydä niitä, isä ja sisko löytää hyvinkin nopeasti.. Ei oo vielä semmoista "silmää", mutta kai se tässä ajan kanssa kehittyy :') Ja koira on kyllä kätevä, varsinkin jos sattuu semmoinen kolo ettei omaa kättä halua sinne tunkea.. Tessu tutkii niitä erittäin mielellään :D

   Poista
  3. Minä oon tähä mennessä löytäny kaikki kätköt (3 :D) mitä on porukalla lähetty ettimään. Tänään kävin kaivelemassa männynjuurakkoa kädenmitan syvyydeltä, eikä siellä ollu muuta ku pimeydessä varniva lukkilauma... hyh.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.