16.11.2015

Project Päpälä

Ei sovi. Tällä on pitkä selkä, ja samalla tää on hoikka ihan joka ikisestä kohdasta. Selän pituuden mukaan koirani pitäisi olla huomattavasti kookkaampi ja rotevampi.

Miksi koirien vaateluokitukset menevät nimenomaan selän pituuden mukaan? Moniko koiranvaatemerkki oikeasti huomioi että koirat ovat rakenteeltaan hyvin erilaisia? Minun pitkäselkäisille, hoikille koirilleni on hyvin vaikea löytää edes suurin piirtein joka kohasta sopivaa manttelia, ja aikaisemman manttelituskani saattaa joku lukija hyvin muistaakin.

Päpälällä onkin aivan uudenlainen idea. Se tulisi lajittelemaan koirien vaatetuksen kehotyypin, ei koon, rodun tai pelkän selänpituuden mukaan. Päpälä on vasta aluillaan oleva koira-aiheinen yritys, joten haluan antaa sille tukeni. Käy toki tutustumassa sivuihin.


Mitä mieltä olet? Oletko itse löytänyt koirallesi helposti sopivan vaatetuksen?

6 kommenttia:

 1. Voi, tätä ootan! Meillä juuri sama ongelma. Selänpituus 45 cm, ei juurikaan rintaa ja malliltaan hoikka. Eli tosi vaikea löytää sopivaa vaatetta. Nyt ostin peruspompan talveksi, mutta sen vatsaläppä menee liian kauas, joten sitäkin tarvitsee vähän parsia paremmaksi. Mäyräkoirille löytyy esim. Hurtalta omat mallit, mutta entäpä kun koira ei ole mäyräkoiran mallinen eikä normaalinkaan mallinen, vaan siltä väliltä. :/

  VastaaPoista
 2. Netalla on mantteleissa ollut se ongelma, että muuten hyvät manttelit ovat usein vyötäröltä aivan liian suuret. Onneksi Pomppa on ollut erittäin sopiva :)

  VastaaPoista
 3. Tuikku on "täyteläisyytensä" kanssa vähän hankala, kookas rintakehä ja pitkä selkä. Vilkku taas täysin rinnattomana ja muodottomana luikkuna asettaa omat haasteensa ja pomppiin lisäsin molemmille kuminauhaa vähän :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi19.11.15

  Mitä uudenlaista tässä on? Kyllähän kalliita mittatilausvaatteita on tehty koirillekin jo kauan.

  VastaaPoista
 5. Harvoin löytyy Keenallekaan täydellisesti istuvaa vaatetta tai esim. valjaita. Ei näytä muodoiltaan hankalalta päällepäin, mutta on sitä todella. Kaikessa muussakin se on aina väliinputoaja, eikä sopivaa tahdo löytyä laisinkaan. Nyt odotellaan Keenalle paria lahkeellista paitaa, jotka on tehty mittojen mukaan ja ne toivottavasti istuu täydellisesti :)

  VastaaPoista
 6. Meillä ainoastaan back on trackeja käytössä ja ne on kyllä meidän kaikille sopivia. Edestä saa säädettyä leveyttä reilustikin sekä reilusti on säätövaraa myös ympärysvyöllä. Lisäksi lämmittää oikeasti niitä lonkkia kun yleensä takit mitä vastaan tulee peittää selän. Siinä se.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.