21.12.2015

Koiranhuoltoa

Kävästiin ensmäistä kertaa ikinä hieronnassa, ja ihan urheilukoirahieronnassa kävästiinkin. Kävästiin 20min ravilenkki ennen hierontaa eikä likat olleet saaneet ruokaa yli kuuteen tuntiin. Toinen koira meni aina häkkiin odottamaan kun toista käsiteltiin. Ensin hierottiin Caramel, sitten Cicaro. Molemmat rentoutuivat nopeasti käsittelyyn ja olivat luottavaisia hierottavia. Viereisellä kentällä oli rallytreenit joita Cicaro välillä kommentoi häkistä, muuten olivat tosi kiltisti. Ilmoittivat kyllä heti katseellaan ja päätä sivulle kääntäen jos johonkin teki kipeää. Kuulema hyvä näin, etteivät ainakaan heti näykkäise tai muuta, vaan kertovat ensin nätisti jos tuntuu kipeältä.Caramel: 
Yleissilmäys: Hyvä ja tasapainoinen rakenne ja riittävät kulmaukset. Pitkä selkä, hieman löysä olemus siitä.
Alkutarkastus: Istumisasento on ryhditön, eli syviä lihaksia tulisi vahvistaa. Istuu huonossa ryhdissä pyllyllään eikä takatassuillaan, mikä myös kertoo syvien lihasten puutteesta. Lisäksi kaksi ristikkäistä jalkaa ilmassa -testissä syvien lihasten kunto todettiin huonoksi. Jumista kertovaa värinää nähtävissä alaselässä selkää kokeiltaessa.
Hierontalöydökset: Jumia keskiselässä lihasten "ylityskohdassa" ja etulavassa. Tyyppipaikkoja agilitykoiralle. Kaikki jumit saatiin auki.
Kotiharjoitukset: Syvien lihasten harjoituksia eli iltaruoka takajalat tasapainotyynyllä, huojutusharjoitukset, jalkojen nosto-harjoitukset.Cicaro:
Yleissilmäys: Hyvä etuosa, tiivis pakkaus, hieman suora takaosa. Normaalipituinen selkä.
Alkutarkastus: Löysyyttä lonkissa, ilmenee istuessa takajalkojen väljyytenä istuma-asennossa. Seistessä käyttää pintalihaksia, takajalat saisivat olla kropan alla suoremmassa. Jumista kertovaa värinää nähtävissä keskiselässä ja alaselässä selkää kokeiltaessa.
Hierontalöydökset: Jumia keskiselästä alaselkään saakka. Agilityharrastuksen ja suorien takajalkojen aikaansaannosta. Kaikki jumit saatiin auki.
Kotiharjoitukset: Syvien lihasten harjoituksia eli iltaruoka takajalat tasapainotyynyllä, huojutusharjoitukset, jalkojen nosto-harjoitukset.

Heti hieronnan jälkeen sain koirat juomaan riittävästi vettä niin että laitoin ne metsästämään naminpalasia vesikupista. 2 tuntia hieronnan jälkeen kävimme kävelemässä 20 minuuttia ravaten. Jatkossa tarkkaillaan askelpituutta, mahdollisia tapaturmia, esteiden kieltämistä, venyttelyä, pysähtymisiä lenkillä. Jos missään näissä ilmenee muutoksia, on aika varata seuraava hierontakerta. Hierontaväli määräytyy näiden muutosten mukaan.

"Jep, hyvältä tuntuu."
"Oijoi. Nyt on jumi!"

4 kommenttia:

 1. Anonyymi21.12.15

  Ihanaa, että kerrot rehellisesti mitä on sanottu, etkä vääristele. Blogisi on todella mukava, ihanat kuvat ja kuvatekstit, mielenkiintoisia postauksia, tarkat ja ystävälliset vastaukset kysyjille ja todella ihana yleisvaikutus! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olipa ihanin kommentti pitkästä aikaa! Piristi ihmeellisesti väsynyttä yövuorolaista :) Oikein mukavaa Joulun aikaa siulle!

   Poista
 2. Tekin harrasteletta säännöllisesti agia, joten suosittelen kyllä säännöllistä hierontaa :) Meillä vakkari hieroja sanoo, että 3kk välein hyvä hierotuttaa ja jos joku tapaturma sattuu harrastellessa niin mieluiten varattava tällöin piakkoin aikaa.
  Riimillä ei ole muistaakseni vielä ikinä jumeja löytyny (ihme ja kumma), eikä Renelläkään ko muutaman kerran mutta se miks viimeks varasin hieronta-ajan oli ko Rene lens aika mahtavasti puomelta. Kuvitella, että siittäki lennosta koira oli saanu itselleen ihan kunnon jumin ja just sille puolelle minne lenski.
  Koirat nauttii hieronnoista ja minä itte en oo vielä ikinä käyny hierotuksilla. Näin meillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kolme vuotta harrastettiin ilman hierontoja, mutta eiköhän me oteta nää nyt tavaksi. Oli kerta ihan agilityä harrastavan tyyppipaikoissa jumeja näillä. Ja tokihan sieltä saa lisänä hyviä vinkkejä, kuinka kehittää just oman koiran kroppaa että se kestäs paremmin harrastuksessa. Olen aina aika skeptinen tällasten maksavien asioiden suhteen, että onko nää rahanhaaskausta vai ei. Vaan eiköhän tämä ainakin oo ihan hyödyllinen sijoitus laittaa muutama satku vuodessa. Kuuluu harrastukseen, että koiraa täytyy huoltaa. Varsinkin kun oma silmä ei vielä ole harjaantunut näkemään että onko koiralla mahdollisesti jumia jossakin vai ei. En oo minäkää koskaan käyny hieronnassa, kynnys siihen lienee vieläkin suurempi, vaikka toisinaan itelläki niskahartiaseutu ja alaselkä huutaa hoosiannaa... :D

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.