29.12.2016

Pakkasmyyrät

Susityttö.
Kukkuu, musta on kasvanu näin täpäkkä tyttö!
Ei voi olla päivittelemättä tuon kakaran jalkojen kokoa. Aivan hillittömät tukit! Kahden sirojalkaisen vanhemman pennuksi, on Cismet kasvattanut melkoisen vahvat ketarat itselleen. En varmaan totu ikinä tuon pennun tassukokoon. Isoluinen kaveri toden totta. Aurora ja Cicaro näyttävät aivan pienen pieniltä pennun vieressä.

Kisailtiin tuossa ennen Joulua oman seuran insidet epäviralliset kisat. Valitsin likoille 3 lk:n radat koska sellasia me tehdään treeneissäkin. Cicaro sai 10rv Caramel 5rv. Caralle tuli ilmeisesti kontaktivirhe puomilla, Cicalle kontaktivirhe puomilta kans ja yksi ohijuostu muuri jonka ohjasin kyllä ihan koiraan kahtomatta, ja Cica kun ei tunnetusti mene yhtään estettä ellen ohjaa, niin ihan ansaittu vitonen oli se. Kivat skabailut, tällasia lisää vaan.

Mummo kutistuu...
Alkuvuoden teema onkin osuvasti "kepit ja kontaktit kuntoon". Testattiin puomilla sellasta keinoa, että rytmitän omaa vauhtiani kontaktien alastuloilla, jolloin koiratkin ottaa kontaktit paljon varmemmin. Apuna on target alastuloilla. Naksuteltiin ensin kovalla vireellä tasamaalla targetille juoksemisesta, ja siirrettiin target sitten kontaktin loppuun. Näin toimiessa raskas ja rasittava kontaktitreeni itse kontaktiesteellä vähenee. Tällä tavalla koiran odotetaan muodostavan vahvempi ja kovavireisempi suoritus kontaktien alastuloille.
Kaunis likka.
Koska koira kuuntelee verbaalista ohjausta ihan viimesenä oljenkortena, on oikeastaan aika omituista että ihmiset odottavat koiriensa pysähtyvän puomilla 2o2o vain sanallisen käskyn voimalla. Siksi oma liike, tai tarkemmin sanottuna sen rytmitys, on koiralle kymmenen kertaa voimakkaampi vihje siitä että kontaktin alastulolla tulisi toimia tietyllä, koiralle ennalta opetetulla keinolla. Tällä tapaa liikkeellä ohjatessa tietysti ei saada koiraan samanlaista etumatkaa, ellei koira todella stoppaa 2o2o niin pitkäksi aikaa, kunnes se saa luvan poistua kontaktilta. Onneksi olen erittäin nopea räjähtävissä liikkeellelähdöissä, niin koiran ei kyllä tartte minua odotella. Likoille kriteeriksi puomin alastulolla riittää se, että ne pysähtyvät sadasosasekunniksi 2o2o, jolloin ne saavat poistua kontaktilta.

<3___<3
Poispäinkääntö saadaan raakata pois tämän hetken projekteista, koska se sujuu nyt tosi hyvin. Empä ois uskonu, oli meinaan itelleni niin vaikeen tuntunen ohjauskuvio.

PSSST. Tässä Jennyn tekemä Savun 6kk video. Eiks ookki mieletön kersa! Grrrr.Lähetään Cismetin kanssa ekalle junamatkalle 7.1., kun mulla on pitkät vapaat. Lähetään aamuvarhain bussilla keskustaan, ja ennen sitä vien tietenkin tytöt hoitoon kotikotiin ja vaihdokkina otan Cismen mukaan matkaamaan. Kolmen koiran kanssa en taatusti junaan lähe, kulki ne kuinka hyvin tahansa, joten olkoon tämä nyt vain Cismen reissu. Kattellaan muutetaanko reissussa Suomee paremmaks paikaks sekarotuisille koirille ja niiden harrastajille vai ei...

Sniifs.
Molemmat likat on paraikaa juoksussa. Sinänsä jees ajankohta koska treeneissä on joulutauko ja alkuvuosi olisi tarkoitus kisata suht ahkerasti. Niin no, mikäli oma koipi kestää. Se meni särki 7.12. treeneissä. Purettiin rataa ja päätin lyhentää matkaani numeroa noutaessani loikkaamalla putken ylitse. Koipi ei osunut maahan ihan niinku ois pitäny, ja tulin koko elopainolla sisäänpäin kääntyneen nilkan päälle - ruts - ja pari päivää turvotusta. Käveleminen teki kipeää. Pari viikkoa kattelin koipea ja kun parantumisesta ei näkyny merkkejä, kuvautin koiven töissä ku sattu olemaan rauhallinen hetki. Ei murtumia, sen tulkitsin itsekin, ja myöhempi lausuntokin tämän todisti. Todennäköisesti nivelsiteet ottivat damagea. Tukisidoksen kanssa mennään siis vielä ihan hyvä tovi. Treeneistä en ota taukoa, koivelle tekee hyvää parantua rasituksessa.

Voi pentu, et tiedäkään. Tämä on vasta alkua...
Joulu sujui kotikotona koko viisipäisen lauman temmellystä katsellessa. Cicaro ja Aurora ottivat kolmesti yhteen, joten loppujoulun ne saivat viettää eristyksissä toisistaan. Muutoin Joulu sujui mukavissa ja seesteisissä merkeissä perheen ja suvun kesken.

Peruskuntoa on kasvatettu jäällä kirmailemalla. On ihan eri motivaatio lähteä lenkille, kun tietää että päästään jäälle riekkumaan. Likat on tietysti joutunu olemaan tylsästi hihnassa nyt juoksujen ajan, mutta kunhan tästä jokunen viikko päästään eteenpäin, saa tytöt kirmailla ihan vapaasti. Kyllä on sellanen hormooniluola taas tämä kotoluola että huhheij. Lenkeillä tiiraillaan koko ajan sööttejä poikia ja inistään perään kun ei päästäkään tekemään lähempää tuttavuutta. Ja pojat itkee perään vielä kahta kauheemmin. Hhh, onneks tää ei kestä ku muutaman viikon.

Poinks.
Alla noin tuhat kuvaa, joissa esiintyy myös Cismetin uusi ystävä, alle vuoden ikäinen walesinsprinkku Naava. Likat leikki tosi hienosti keskenään. Nyt on molemmilla, sekä Sanilla että Cismellä, omat saman ikätason walesikaverit, hehee.

Kun pomppii hyppii loikkii paljon, kasvaa suuuuren suuret reisilihakset!  
Tässä on mun uusi ystävä, Naava.
Naava saa kyytiä.
Koirapuistossaki voi harjotella tällasia.
Ensimmäinen pesu, korvaki taittu kun oli niin kamalaa rääkkiä.

Moi! Tässä mä ja mun hillittömät tassut.
Tasistelu on parasta!
Eijjjaksanu kässää hihnoja veks.
Mummo, äiskä, pentu.
Myyrä!!1! SATAVARMA MYYRÄ!1
TELVEEE!
ÄITI, TÄTI, MUMMO!! Hetipian tänne, koodi myyrä!!
Toinks.
Tojoinks.
Etupäivystäjä ja takapäivystäjä.


Suuriharmaa kutsuu, kuuleeko keskiharmaa? Se on keskikokoinen, musta, pörröinen...
saavutan sitä... ai se olikin täti.
Ihajjustii 6kk.

6 kommenttia:

 1. Siiis Cismet on niin nätti!! ^_^

  VastaaPoista
 2. Cismetin ilme joulukuvassa on sillee onko pakko...miten saat ne istumaan noin nätisti joulupallot suussa, ei meillä vaan meinaa mitenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetin ne pitämään esineitä suussaan käskystä, joten eipä tuossa haastetta enää ole :D Pentu pitäisi myös opettaa moiseen. Kiitos Taina!

   Poista
 3. Anonyymi29.12.16

  Ei voi olla totta, eihän teillä voi olla noin paljoa lunta! Pikku Cisme ei oo sitten yhtään erilainen hangessa verrattuna omaan poroon, yhtälainen jänis kun siellä viilettää! ;)
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täällä ei kyllä lumesta pulaa ole missään vaiheessa ollut... :D Aijjaa, jos se on tollanen porojuttu sitten tuo myyrien perään pomppiminen. Kiitos!

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.