19.7.2011

Hihnaan totuttelua

Käytin jokaisen pennun erikseen pienellä hihnalenkillä. Cornetelle taisi olla vaikeinta olla hihnassa. Caramel kulki hihnassa kuin vanha tekijä. Ihan hiljakseen edettiin ja jokainen sai ainakin hetken ajan ihmetellä hihnassa oloa. Naperot ovat saaneet tutustua toisiin koiriin ja eläimiin, kodin tapahtumiin, veteen, erilaisiin ääniin, hoitotoimenpiteisiin, hihnassa oloon, sylissä oloon, autoiluun, yksinoloon...

Pari päivää, niin viimeisetkin pennelit temmeltävät ulos tältä pihamaalta. Parin pennun kanssa eläminen on suorastaan helppoa sen jälkeen täällä kotona. Ei sillä, että en kaipaisi muita naperoita, mutta saapahan alkaa keskittymään toden teolla omiin naperoihin. Tämä on ollut kokemuksena mielettömän hieno ja opettavainen, kun on saanut nähdä rakkaiden pentujen kasvun syntymästä luovutusikään saakka.

Neljä pirteää paimenkoiran alkua saavat uudet ihanat kodit, joissa ne piristävät uusien omistajiensa jokaista päivää toivottavasti ainakin kymmenen vuoden ajan. Muistakaa tarjota reippaasti virikettä aktiivisille pennuillenne ja totuttakaa ne nyt pienenä hiljakseen mahdollisimman moneen eri asiaan. Antakaa niiden nähdä reilusti tuttuja ja turvallisia koiria, ihmisiä, eläimiä ja totuttakaa ne kaikenlaiseen käsittelyyn, erilaisiin ja uusiin tilanteisiin jne. Olkaa johdonmukaisia kasvatuksessanne. Ja jos kasvattieni kyvyt ja mielenkiinto sallivat, niin vallatkaa harrastuskentät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.