13.12.2011

Valkeuden sankarit

Matkattiin siis taas junalla pentujen kans Kajaaniin. Junassa lapset matkusti taas tosi järkevästi ja rauhassa. Oli aika huvittava ja outokin tilanne, ku siinä sitte lemmikkivaunun läpi kulki joku koirafobiainen matkustaja, ja se siitä ovelta kurkkas varovasti ja huomas mun koirat, niin hää sano mulle et pelkää koiria, et voisinko mä pitää niitä kaukana. No tietysti pidin, mut pennut ihmetteli ku ihminen silleen pakoilee niitä pitkin seiniä ja hiipii ohite, joten pennet nykäs hiukan tätä pelokasta matkustajaa kohtaan, ja se läks vikkelään veks siitä. Koetin selittää ensin siinä että nää on pentuja, ei nää mtn kellekkää tee, mut eihä pelkoo niin vaan hallita... En silti voi käsittää ite, mite koiria voi pelätä, etenkää tollasia nassikoita!

Pennelit on ollu taas niiin nätisti Kajaanissa messissä. On lenkkeilty pitkiä lenkkejä koirapuiston ja Lohtajan seuduilla, tavattu toisia koiria ja tokotettu kotona iltaisin. Pennut on nyt hoksannut sivu-käskyn, viimeinkin. Seisominenkin sujuu jo hieman paremmin, mutta Caramelille se on vaikeampaa. oon tehny ny tällasta sarjaa uutena pennuille kun tajusivat sivu-käskyn: seuraa-sivu-maahan-sivu, ja oon palkinnu ihan hurjasti niitä ku tuo onnistuu niiin hyvin, ja pennut on ihan kikseis tuosta sarjasta nyt ku siitä saa hirmuset kiitokset! On nuita aika helppo motivoida kyllä.

Tänään tarvottiin metsälenkki, ei tehty ku tunnin lenkki ku eilen lenkkeiltiin kahen tunnin lenkki koirapuistossa. Kämpille palattua koirien mahan alla ja tassuissa roikkui armottomat lumipaakut, piti pitkän aikaa suihkussa niitä sulatella ettei ois tullu vesivahinkoa kämppään.... köh.

Cicsulle etin koko ajan uusia valjaita, entiset alkaa puristamaan inhasti! Parista kyselinkin jo. En taho niitä L-mallisia, koska niistä koira pääsee niin helposti irti, ainakin oman kokemukseni mukaan. Vaikka eihä nuo kisko tai rieku silleen että ne niistä yrittäskää pois, mut hui en silti uskaltas lenkkeillä tos isol tiel ilman kunnon valjaita.

Mätsärit ois 7.1 Kajaanissa, pitää sinne kyllä ehdottomasti mennä pentujen kans, jos vaikka saisin kaverin varahandlaajaksi toiselle koiralle, jos tarve vaatii. Ja koiranaulakko on mätseis aina iso apu! Mut, ensin on pentujen ensimmäinen Joulu ja kaikki muu.

Otin tossa kotona vkl joulukuvia koirista, tässäpä muutama. + Kaiksun lumipaakkuhousut!
PS. Aion vaihtaa ulkoasun värin varmaankin ruskeanharmaaksi tässä lähiaikoina, vähän tavallisemmaksi kuin tämä vauvanpinkki, ei oikein enää sovi nykytilanteeseen. PPS. Tungin sittenkin ensin jotakin jouluista taustaa.

Käytiin vielä tokossakin tuossa iltamissa, mukavastihan nuo pennelit jaksoivat tokottaa vaikka just oltiin lenkkeilty. Unohin siis ton tokon ihan täysin ja käytin koirat lenkillä, mut eituo näyttäny haittaavan :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.