8.3.2014

Ohjaustekniikkakurssi 5/5

Kertauksena käytiin läpi kaikki tekniikat joita kurssilla oli opeteltu. Eivätpä oikeastaan kertaamisen jälkeen olleet edes vaikeita - useimmat tekniikoista sujuivat ilman uusia yrityksiä. Tänään oltiin hiljakseen ja ohjattiin vain kropalla, ja oli messevää huomata kuinka koira (Kiksu) teki lähes kaiken mitä siltä kehonkielelläni vaadin, ilman että sanoin sille käskysanoja. Kiksu saikin olla radalla puolivahingossa melkein koko tunnin, ja Cara pääsi näyttämään vain olikohan saksalaisen ja twistin treenien lopusta. Ja hey yea minä en muka kumarrellut tänään niin paljon mitä yleensä! Koetinkin kiinnittää ruotooni normaalia enemmän huomiota. Kyyristelen etenkin putkilla ja vissiin aina silloin kun yritän saada koiraan lisää vauhtia.

Saatiin tosiaan treenipaikka keskiviikolle, joten käydään tämä kevät yhtä aikaa kaksissa ohjatuissa treeneissä, ja pyritään käymään lisäksi pari kertaa viikossa treenaamassa agilityä itsenäisesti. Lisäksi tiistaisin on itsenäiset tottistelut koiraharrastajien vuorolla.

Tämä tekee treenejä neljälle tai jopa viidelle päivälle viikossa, joten treenien vaihtelevuuteen ja mielekkyyteen pitää kiinnittää paljon huomiota, etteivät koirat tympäänny. Itsenäiset treenit ovat usein lyhyitä ja johonkin yksittäiseen asiaan keskittyviä tai pieniä ratoja. Hassua, että vuosi sitten koiraharrastuksia oli vain kahdesti viikossa.

Agilitystä kukkaruukkuun, päivitin tällä viikolla kuvauskalustoa, ja testivideo löytyy alta. Video on pitkä ja tylsä ja hihnan lukko kolisi kamerakoteloon ikävästi aiheuttaen hetkittäin korviasärkevää ääntä. Kunhan tutustun uuteen tulokkaaseen paremmin, keksitään sillä vielä paljon lystiä mm. kuvatessa uivia koiria veden alla mökillä tai agilityrataa koiran kuvaamana...

5 kommenttia:

 1. Anonyymi14.3.14

  mäki tahon tuommosen kameran :D

  VastaaPoista
 2. Nii onkos tuo action-kameralla kuvattu? Minkä merkkinen ja mallinen? Tilasin justiin itelleni semmosen ja mietin kans että oispa siistiä pistää esim agitreeneissä koiran kaulaan/selkään kuvaamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kuvattu joo. Agilitystä yritin aiemmin ottaa myös pätkää koiran selästä mutta video heilui niin rajusti, että ei sitä voinu mihinkään julkaista... :D Jos keksit, miten kameran saa koiraan kiinni niin ettei se heilu ihan järettömästi, kerro tännekki.

   Poista
  2. Onko sulla minkä merkkinen? Pitää kattoa mitä mä keksin, kunhan eka saan käsiini ton vekottimen. :D Voin sitte tulla jakamaan vinkkejä jos keksin jotaki fiksua!

   Poista
  3. GoPro Hero HD. Oon ite yrittäny kiinnittää valjaisiin sekä pantaan. Pantaan kiinnittäessä toimii muuten hyvin, mutta vauhdin kasvaessa laukaksi ei enää toimi.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.