18.11.2014

Möllitoko

No nyt on ekat möllitokot takana, pelotti niin hitokseen että heräilin edellisenä yönä ties kui monta kertaa ja aina ku töissä ollessani satuin muistamaan lähestyvät kisat ni vatsassa muljahti inhasti. Kokemusta siis lähettiin keräämään, ja katteltiin mihin tällasten sunnuntaitreenaajien rahkeet riittää tällasella hermorauniojännityksellä. Kisapaikalla käytännöt sujuivat suht hyvin, ei mitään epäselvyyksiä missään.

Luoksepäästävyydessä ei moittimista, koira oli sopivan hillitty eli ei hyppiny tuomarin päälle tai liehunu mitä vähä pelkäsin. Paikkamakuussa oli yhteensä 4 koiraa samaan aikaan, ja me oltiin reunimmaisia. Cara oli ihan toisissa maailmoissa ja se jäi vinoon perusasentoon, joten se oli myös maatessaan vinossa - hups. Viereinen koira nousi seisomaan ja taustalla joku koira häsläs jotaki ihmeellistä vaikka osallistujille oli vannotettu että mikäli koiria pidetään hallissa, niiden tulee olla ehdottoman hiljaa. Pienestä häiriöstä huolimatta Koopu pysyi hienosti, ei nuuhkinut kertaakaan maata eikä siirtänyt painoa toiselle lonkalle. Se kuitenkin vaati kaksoiskäskyn maahan mennäkseen, mutta nousi peruasentoon hienosti luvan saatuaan ekalla käskyllä.

Yksilöliikkeissä ongelmana oli lähinnä se ainainen tokopulmamme - alhainen vire. Vaikka oltiin tutussa hallissa, koira oli jossain ihan muualla ku hallissa kisaamassa. Sitä sai vähän väliä herätellä tekemään ja jouduin antamaan paljon lisäkäskyjä ja puhumaan ylimääräisiä. Teknisestihän tämä koira osaa nämä jutut. Ei tokossa ole kyse vaikeista asioista. Mutta ilman sopivaa virettä on aivan sama missä kuosissa on liikkeiden tekninen hallinta, jos koiralta ei löydy virettä tehdä liikkeitä. Seuraamiset olivat arvatenkin heikoimmat. Luoksari ja jäävit olivat ihan OK, niissä löytyi jo vähän sitä normaalia virettä. Estehyppyä on treenattu aika vähän, mutta sekin sujui hienosti. Videolta huomasin, että tein apuliikkeen olallani, mitä en huomannut liikettä suorittaessa. Kokonaisvaikutus lisäkäskyjen ja huonon vireen takia 8. Palkata oisin voinu innokkaammin liikkeiden välissä, mikä ois voinu nostaa virettä.

Aika hyvin arvasin, kuinka möllit tulevat menemään. Ehkä me vielä uskalletaan uudelleen mölleilemään, kun vaan tulis treenattua ahkerammin ja tavoitteellisemmin. Kiksu odotti kotona kiltisti kisojen ajan syömässä sille jättämääni jäistä hirvenluuta. Se söi luuta tullessamme niin innokkaasti, että tuskin tuli meitä tervehtimään. Se vaikutti jopa loukkaantuneelta, ku ei elehtinyt ollenkaan kaivanneensa meitä. Vaan hyvä joskus erottaa nääki kaks toisistaan, ees hetkeks. Voinkohan koskaan kisata kahden koiran kanssa samaan aikaan tokossa, jos paikkamakuu ei järjesty erissä niin kuin näissä kisoissa? Seuraavina kisoina oiski pitkästä aikaa mölliagility ens lauantaina.

Arvio möllitokojen tuloksista
Luoksepäästävyys 9 - innostuu ehkä liikaa 
Paikalla makaaminen 8 - saattaa nuuhkia ja katsella lajitovereita
Seuraaminen kytkettynä 6 - hihnan kanssa vaikeampaa, kai
Seuraaminen taluttimetta 7 - njaa seuraaminen on varmaan kontaktipuutteista, käännökset ehkä väljiä
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - tätä se yrittäs usein kesken seuruunkin...
Luoksetulo 10 - tää on meidän bravuuri, niin yleensä...
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - ei välttämättä pysähdy samantien, saattaa vaatia kaksoiskäskyn
Estehyppy 7 - saattaa vaatia kaksoiskäskyn, saattaa nuuhkia estettä ja istua perusasentoon luvatta 
Kokonaisvaikutus 8 - minun jännitykseni saattaa vaikuttaa vireyteen

Tulos
Luoksepäästävyys 10 - ei innostunut liikaa, heilutti iloisesti häntää ja nuuhki kättä
Paikalla makaaminen 8 - ei nuuhkinut tai katsonut lajitovereita, mutta jätin koiran vinoon ja se vaati tuplakäskyn maahan mennäkseen koska ei ollut kuulolla
Seuraaminen kytkettynä 6 - vireetöntä menoa, koiraa sai herätellä koko ajan mukaansa
Seuraaminen taluttimetta 5 - vireetöntä menoa edelleen, koira vaati paljon kannustusta
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 - ihme ja kumma, koira joka meinaa jatkuvasti langeta maahan seuraamisen yhteydessä, vaatikin tuplakäskyn!!
Luoksetulo 9 - en tiedä mikä tässä oli vikana, puhdas ja siisti, reipas suoritus mielestäni
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - ekalla käskyllä meni, mutta ois voinu olla nopeempi stoppi ja vilkaisin hieman taakseni jäikö koira seisomaan vai ei
Estehyppy 7 - ekalla käskyllä hyppäs noin 1,5m päästä aika suoraan asentoon, ainoa vika että nuuhki estettä mitä ei normaalisti tee
Kokonaisvaikutus 8 - vire puuttuu, liikaa lisäkäskyjä, jännittynyt ohjaaja = jännittynyt muissa maailmoissa oleva koira
Yhteispisteet 145p, ALO2

Videosta kiitos henkilölle X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.