21.11.2014

Tulossa muutoksia ulkoasuun

Roo lokakuussa 2014
Blogimme nykyinen ulkoasumme on säilynyt lähes muuttumattomana jo niin kauan, että näöttimeni alkavat sotia sitä vastaan.

Nyt, te kaikki 232 lukijatoveriani ja salamyhkäiset anonyymilukijat, mitä te toivoisitte uudelta ulkoasulta? Minkä asian pitäisi säilyä muuttumattomana? Vinkkaan, että gadgetit eivät tule paljoa muuttumaan, ja banneri muuttuu vain jos keksin yhtä omaperäisen banneri-idean kuin nykyinen on. 

En halua karkottaa visuaalisella tavalla blogiimme kiintyneitä lukijoita pois, joten sana on siksi vapaa. Väsäilen toivottavasti vielä tämän vuoden puolella blogiin uuden näkymän, eli ihan ensi viikolla blogi ei vielä tule uudistumaan.

Olen jo syssymmällä suunnitellut pari alustavaa tekelettä ulkoasun taustaksi, väreinä nykyisen kämppämme sävyt - harmaa, valkea ja hempeä vaaleanpunainen. Saas nähä, miten käy.

21 kommenttia:

 1. Anonyymi21.11.14

  Älä ainakaan survo mitään kuvia taustakuvaan. Ne menee eri näytönleveyksillä päin persettä. Ja kuvien laatuun voisit panostaa, nykyiset on kamalia mössöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos ny. Otapa print screen. Taustalla olevien kuvien ei pitäisi muuttua milliäkään mihkään suuntaan, koska tausta on keskitetty. Kuvien laatu on mitä on, ja ihan keskivertoja kuvani ovat minun makuuni. Harmi etteivät kelpaa sinulle, vaan hyvä joskus saada negatiivistakin palautetta kuvista niin ei ihan ylpisty. En kuitenkaan voi kehittyä kuvankäsittelijänä sormia napsauttamalla vaikka haluaisin.

   Poista
  2. Anonyymi21.11.14

   Voit kokeilla pienentää itse ihan sitä ikkunaa niin näet ettei nuo kuvat mahdu pienelle näytölle. t. eri ano:)

   Poista
  3. Anonyymi21.11.14

   Siis mua on ihmetettänyt, miten Leena sulle voi anonyymien kommentit voi aiheuttaa niin kauhean negatiivisen mielen. :( Samaa mieltä olen (sivu)kuvien (linkit: lauma, laumanjohto jne) laadusta ensimmäisen anon kanssa, ne ovat minun(kin) mielestä suttua ja vaikeaa luettavaa. Oon aiempia postauksias lukenut ja kommentointia niistä, ja yleensä jos on jotain viattomasti ihmetellyt, on saanut tyyliin paskamyrskyn sinun osaltasi niskaan :( Mietin vaan, että jos pentuja olit myymässä joskus, niin et ainakaan vakuuta minua luonteeltasi. :(

   Mutta joo, mä tykkään tästä ulkoasusta muuten, mutta nuo oikean sivun kuvalinkit ovat epäselvät. Postauksessa esiintyvät kuvathan taas ovat hienoja ja laadukkaita. :)

   Poista
  4. Sanoinko minä jotenkin pahasti, kun pyysin laittamaan minulle print screenin jotta näen kuinka tausta käyttäytyy jonkun toisen näytöllä? Minunhan tietooni ei ole tullut aikaisemmin, että tausta oikkuilisi jotenkin, joten yllätyin. En ole ollenkaan pahalla tuulella, olen oikein leppoisalla päällä ja sen voi huomata kirjoitusasustanikin, vaikka hymiöitä en paljon yleensä viljelekään. Hyvä että nyt tuli tarkennus, että mitkä kuvat näyttävät suttuisilta ja mitkä eivät. Kuvia kun on paljon ja eri kohdissa blogia.

   Jos välttämättä haluat tarkastella minua suurennuslasilla vain koska olen kasvattaja (siis ihan tavallinen ihminen joka tapauksessa vaikka olenkin yhden pentueen kasvattanut), niin selvennän sinulle hieman. Ole ihan rauhassa, kotiehdokkaita on mahdollisille jatkoille jo roppakaupalla. :) Kasvattajuus ei automaattisesti tarkoita, että kaikki ihmiset pitäisivät hänestä ja hänen luonteenpiirteistään, tai että kaikkia pitäisi miellyttää sen minkä kerkeää. Minun luonteeni on muuten aika erilainen "netissä" ja "irl", koska netin kauttahan ei kenestäkään voi tehdä paljoa päätelmiä. Tai ainakin ne päätelmät ovat jokaisen omalla vastuulla. Mutta jos nyt palataan vielä aiheeseen, niin yritän muuttaa kuvalinkit laadukkaammiksi - nythän niissä on valkeita rakeita sun muuta tyhmää, ja ne ovat jonkun kerran itteeniki häirinneet. Kun oppisin joskus käsittelemään kauniita transparent-kuvia.

   Noista myrskyistä vielä. Facebookissa tuppaa olemaan toisinaan kakkamyrskyjä mm. koirayhteisöissä, vaan sellaisia ei minun blogissani ole koska sellaista en täällä salli. Perustelen kyllä asiat suoralla tyylillä kiemurtelematta ja joku siitä aina mielensä pahoittaa, mutta se ei tarkoita ettäkö nostaisin asiasta myrskyä. Kyllä tässä on jo opittu vastaamaan jopa hiukan provokatiivisiin kommentteihin anonyymeiltä vuosien saatossa - ja tarvittaessa jättämään ne julkaisematta ja omaan arvoonsa. Pidän siitä, että saan kehittävää palautetta, ja kirjoittelen yleensä vastauksia kommentoijille hymyissä suin. En siis välitä enää yhtä paljon negatiivisista kommenteista, vaikka mieluummin sitä ihmismieli positiivista palautetta useimmiten saisi. :) Kiitos!

   Poista
  5. Mulla jää ainakin tuo neljäs koira tosta taustasta ikävästi piiloon, mutta siihen on olemassa koodi jolla saadaan se taustakuva skaalautuun näyttöjen mukaan ja saa sen näyttään oikeelta jokaisella näytöllä. En tiiä hämääkö ja antaako tuon sumeen/pikselisen vaikutelman se, että nuissa sivuille vievissä kuvissa on valkonen reunus.

   Oon tykänny tästä ulkoasusta paljon, joten oottelen innolla minkälaista ulkoasua on tuloillaan. :)

   Poista
 2. Tutustuin tähän blogiin vasta viime viikonloppuna, eli en ole ehtinyt kyllästyä :D Minusta nykyinen ulkoasu on tyylikäs, mutta samalla poikkeavan persoonallinen blogger pohjaiseksi blogiksi. Tykkään kyllä tosi paljon. Jos nyt jotain niin itse tykkään reiluista kuvista, sillä ne vaan on isommassa koossa näyttävämpiä. Muuten en osaa oikein sanoa juuri mitään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvakoot ovat blogissa yleensä 600 pikseliä. Monissa blogeissa on suurempiakin kuvia.

   Poista
 3. Minun näytön taustalla ei näy alimmasta koirasta muuta kuin korva. Toki voisin ruutua pienentää mutta silloin teksti muuttuisi liian pieneksi. Pidän kuitenkin hyvin paljon nykyisestä ulkoasusta, eikä se vaadi kovin suuria muutoksia. :) En nyt kuitenkaan osaa antaa mitään ehdotuksia. :D Ja minusta kuvat ovat loistavat! Monipuolisia ja värikkäitä. :)

  VastaaPoista
 4. Mun pienellä näytöllä Sani ei näy ollenkaan, mutta oon pienentänyt sivua ja nyt näkyy. Koulun koneella taas on niin törkeen kokoset näytöt, että sun blogissa loppuu tausta melkei kesken :D Siellä siis ei toimi minkään blogin ulkoasu.. Ja tosiaan vähän pixelisiä ovat etenkin bannerin kuvat, mutta ainahan nuo mokomat ulkoasussa menevät, ellei lataa jostain toisesta palvelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli minu vanhan hoopeen näyttö ei olekaan ehkä niin skidi ku oon aina kuvitellut :D ompa hyvä että tuli nyt ilmi ni huomioin uutta taustakuvaa suunnitellessa. Pitäs joskus löytää muutama päivä aikaa ni opettelis käyttämään Gimpiä, niin sais ehkä tehtyä hyvälaatuset kuvat ulkoasuun. Mä en koskaan laittas jonkun toisen tekemää ulkoasua blogiini, varsinkaan jos se sisältää mtn leimoja. Joten pakko yrittää väsäillä itse. :)

   Poista
  2. Eikös netissä oo jotain koodeja tohon taustaan, että sen saa muuntumaan jokaisen näytölle sopivaks? Jostain joskus löysin ja yritin soveltaa omaan mutta en muista enää mistä.. Ja kun en mikään priima koodaaja oo ni en tiiä toimiko se edes mutta semmonen oli jossain :) Ihan vaan sillä kommentoin, että jos semmonen toimii, niin säästää aika paljon aikaa ja vaivaa alkaa säätää sitä jonkinlaiseksi "jokaiselle näytölle" sopivaksi :)

   Poista
  3. Varmaan sellainenkin koodi on olemassa. :)

   Poista
 5. Tässä linkissä on kuvakaappaus siitä, miltä leiska näyttää mun näytöllä: http://i60.tinypic.com/1z4ak2h.png Tosin pölhöstipä rajasin bannerin pois, mutta pointti oli lähinnä näyttää noi oikean sivupalkin kuvalinkit, koska luulen, että niiden ideana ei varmaan ollut mennä taustan päälle ihan noin. Itse kuvalinkkejä yksinkertaistaisin aika tavalla tai sitten suurentaisin nykyisiä, sillä ne eivät pääse ihan oikeuksiinsa. Samaten yksinkertaistaisin leiskaa muutenkin, vähentäisin elementtejä, käyttäisin ehkä yhtä sivupalkkia. Nyt mulle tulee sinänsä harmonisesta ja loppuun mietitystä värimaailma huolimatta aika rauhaton olo, jos pitää lukaista joku muutamaa riviä pidempi teksti. Ja jostain syystä toi banneri jää ehkä vähän kaiken muun sekaan eli antaisin sille ronskimmin painoarvoa (suurempaa kokoa tms.).

  Toi tausta itsessään ei ole ollut tällä mun näytöllä ongelma, koska tilaa on ihan riittämiin. Mut jos päädyt johonkin skaalautuvaan taustaan (mikä olisi musta tosi fiksu ja käyttäjäystävällinen ratkaisu), niin se tietää fiksailua vähän enemmänkin. Mut huomaat varmasti käytännöllisimmän toteutustavan, kun pelailet koodeilla, niitä kun on tähän tarkoitukseen muutama erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakaappauksesta! Hyvin erilainen kuin omalta näytöltä katsottuna. Itse asiassa kuvalinkkien paikka on kaikilla keskityksen vuoksi sama - hiukan taustan reunan päällä. En ole voinut muuttaa leveyssuhteita ilman että jokin muu osa blogista kärsii, joten pitäisi muuttaa taustan reunusta enemmän oikealle. Gadgetteja ei ikävä kyllä voi paljoa vähentää, koska jokainen niistä on tarpeellinen ja mielekäs. Samalla puolella gadgetit olisivat kyllä selkeämmät, vaan sitten niitä todella pitäisi rajata pois paljon. Pitänee harkita josko niistä kuitenkin edes joku lähtisi. :D

   Poista
 6. Nykyinen ulkoasu on minusta todella kiva, ja omaperäinen, enkä ole kyllästynyt sen katsomiseen vieläkään, vaikka se on ollut blogissasi hyvin kauankin. Itsellänikin oikean puolen kuvalinkit siirtyvät samalla lailla tuon taustan "ompelujäljen" päälle, kuten edellisen kommentin kuvankaappauksessa.

  Odotan uutta ulkoasua mielenkiinnolla, kun tämäkin on jo niin upea, ja tadothan ovat varmasti karttuneet ajan kuluessa, joten varmasti uusi ulkoasu on kiinnostava ja hieno. Jos jotain toivetta saa heittää, niin minusta olisi kiva, jos uudessa ulkoasussa olisi myös jollain tavalla käsityöharrastus esillä, kuten nytkin on esimerkiksi taustan ommeljäljessä. Jos banneri pysyy samana, niin hauska lisä siihen olisi se, että kuvakortit toimisivat linkkeinä koirien sivuille.

  Mutta joka tapauksessa odotan innolla uutta ulkoasua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä ideoista! Pidän mielessä, että saisin sisällytettyä uuteen ulkoasuun myös käsitöiden jälkeä :) Kuvalinkit bannerissa oisivat kyllä huikeat, vaan vaatinee vähän enemmän koodien kanssa leikkimistä.

   Poista
 7. Bannerin kuvat näkyy yhtenä mössönä mulle, niin kuin olisi terävöitetty aivan äärimäisyyksiin. Kuvalinkit saisi olla huolitellumman näköiset, nyt näyttää kusasten tehdyltä. Muuten ulkoasu on ihan kiva, omaperäinen jne. Toki vaihtelu virkistää ja jotain uudistusta kaipaa, synkät värit saa helposti lukijat kaikkoamaan.

  VastaaPoista
 8. Nuo vasemman laidan nassukuvat on aiankin niin ihanat, että saisi jäädä. Ehkä jotain yksinkertaistusta. (:

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.