27.11.2014

Raatipaimenet

Team Pikkumusta ja Isoharmaa testaavat Hau-Hau Championin meille lähettämiä testituotteita. Tämänkertaisen testijakson aloittaa HHC Training Snacks!

Puppy, Small, Medium, Large
Kerkesimme testata ennen tämän postauksen julkistamista nameja muutamia kertoja treeneissä. Kiittelin jo siellä, kuinka käteviä treeninameja nämä ovat. Nameja on siis saatavilla neljää eri kokoluokkaa, eli ostajaa hemmotellaan valinnanvaikeudella - tarjolla on nameja pennuille sekä pienille, keskikokoisille että suurille koirille. Namin koko muuttuu siis herkuttelijan suun koon mukaan, vaikka herkun rakenne pysyy samanlaisena. Pentujen namit sisältävät muista nameista poiketen kalsiumia.

Ulkonäöltään pakkaus on tyylikäs ja houkutteleva, ja pakkauskoko (150g) ei ole liian pieni eikä liian suuri. Meidän käytössämme 150g namipakkaus kestänee noin kuukauden tai kahden verran. Hintaa pakkauksella on noin 2,50e vaihdellen luultavasti hiukan ostopaikan mukaan, eli ihan sopivasti hyvistä herkuista. Pakkauksen läpinäkyvä osa on kätevä, sillä siitä näkee suoraan herkun koon. Itse olen aika varovainen ostamaan nameja, jos en näe pakkauksesta, minkä kokoisia tai näköisiä ne ovat. Herkut ovat hillityn värisiä, eivätkä ne sisällä ollenkaan sokeria. Sen sijaan niissä on hiukan viljaa, joten ne eivät sovi vilja-allergiasta kärsiville koirille. Herkut ovat pakkauksesta riippuen joko sydämen- tai luunmuotoisia. Herkkujen koko on puolitettuna tai neljään osaan laitettuna juuri ideaali - koira ei täyty heti alkutreeneistä kun puolittelee herkkuja riittävästi.

Puppy, Small, Medium, Large
Raadin kirsut alkavat vipattamaan, kun pussin aukaistuamme sieltä leijuu arkisen tuttu tuoksu - miten sitä nyt kuvailisi - hiukan metvurstimainen, vahva ja vakuuttava tuoksu. Tuoksu on oikeastaan samanlainen kuin useimmissa muissa koirannameissa. Rakenne yllättää erittäin positiivisesti. Pentukoon namipakkauksessa kerrotaan tuotteen olevan pehmeä, ja sitä joka koon namit yhtä lailla ovatkin. Namit saa helposti murskattua ilman että sormet kipeytyvät namia poikki vääntäessä, ja tätä ominaisuutta osaa arvostaa jokainen treenari joka joutuu enemmänkin puolittelemaan herkkuja laumallensa. Namien rakenne on hyvin tasainen, ei siis mitään murentuvaa muruherkkua. On hyvä, etteivät namit murennu, sillä se jos mikä olisi ongelma treenikentällä, jossa murentuvat namit häiritsevät muita kuonollisia treenaajia.

Luvataan tehdä...
Seuraavana olevat tuoteselosteet on kopioitu HHC:n sivuilta

Pentunamit: 
Koostumus: viljat, liha ja eläinperäiset tuotteet (16 % siipikarjaa, 4 % naudanlihaa), öljyt ja rasvat, mineraalit (kalsium). 
Ravintoaineet: kosteus 18,0 %, raakavalkuainen 19,0 %, raakaöljyt ja -rasvat 4,5 %, hehkutusjäännös 7,5 %, raakakuitu 1,5 %. 
Lisäaineet: teknologiset lisäaineet: säilöntäaineet. Sensoriset lisäaineet: väri- ja makuaineet.

Muut namit: 
Koostumus: viljat (4 % riisiä), liha ja eläinperäiset tuotteet (15 % siipikarjaa, 4 % lammasta, 4 % naudanlihaa), öljyt ja rasvat. 
Ravintoaineet: kosteus 18,0 %, raakavalkuainen 19,0 %, raakaöljyt ja -rasvat 4,5 %, hehkutusjäännös 7,0 %, raakakuitu 1,5 %. 
Lisäaineet: teknologiset lisäaineet: säilöntäaineet. Sensoriset lisäaineet: väri- ja makuaineet.

... ihan mitä tahansa ...
Raadin plussat ja miinukset

+ pakkauksen ulkonäkö
+ herkkujen rakenne ja ulkonäkö
+ herkkujen koko
+ eri herkut pennuille ja eri kokoisille koirille
+ pakkauksen koko
+ herkkujen sokerittomuus
+ hinta
+ pussin mukana on sulkuteippi avoimelle pakkaukselle
+ helppo ja varma perusherkku treeneihin ja arkeen
+ ei sottaa eikä murene
+ helppo saatavuus netistä ja kaupoista
- jos unohtaa sulkea pakkauksen tai unohtaa herkut treenitaskun pohjalle, ne kuivuvat
- herkkujen tuoksulta odotin enemmän
- eivät sovellu vilja-allergikoille

... jotta saatais mässyä!
Vein näitä nameja testattavaksi treeniryhmämme muille koirakoille, ja ryhmämme nirsoinkin koira söi herkkuja hyvällä halulla. Jakelin myös tutuille koirakoille nameja testattavaksi. Tästä saa oivan lahjan jokaiselle karvakuonolle pukinkonttiin ja arjen palkkaushetkiin näitä kannattaa varata pari pussia kaappiin!

Vinkiksi namien ostajille voin kertoa, että namien mahdollista kuivumista voi ehkäistä sijoittamalla namit ilmatiiviiseen purkkiin. Meillä on ilmatiivis peltipurkki käyttönameille, ja herkut säilyvät siinä tuoreina viikkokausia.
Raadille maistuu!

8 kommenttia:

 1. Oho, hinta on kyllä edullisempi, mitä olisin veikannut!
  Ihan pätevän oloisilta nameilta kuulostavat, pitääpä itsekin kokeilla nirsoneidille näitä suosikkiherkku nakinpalojen sijaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hinta on minunki mielestä kohillaan. :)

   Poista
 2. Anonyymi28.11.14

  Mitä normaalisti syötät nameja treeneillä jos tuolla 150g namipussukalla kestää noinkin pitkään 1-2 kuukautta? Mulla kun ne loppuu melkoisen nopeasti :D ei sentään yhdessä päivässä, mut viikon sisällä ainakin. Toki voi niitä puolitella jos ovat isoja paloja, nii kestää sitten vielä kauemmin, mutta ei noin pitkään, ehkä annat vaan vähemmän nameja kuin minä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska etenkin Kiksu on niin pieni, että se täyttyy jo kourallisesta nameja, joudun pienimään treeniherkut nuppineulanpäätä vähän isomman kokoisiksi. 1-2 kuukautta oli vain villi veikkaus, en oo meiän herkkujen kulutusta koskaan laskeskellut, ku ei talous oo siitä kiinni... :DD Vaan välissä syötellään nakkia, muita herkkuja sun muita että eiköhän se yks 150g pussi oo kulunu kuukaudessa tai kahessa. Vaihtelen nameja ihan sillä ku koira saattaa kyllästyä samoihin nameihin jos niitä syöttää viikkotolkulla. :) Ja Caraa palkkaan lelulla, vain toisinaan herkuilla.

   Poista
  2. Anonyymi28.11.14

   Aivan ok, on vain kiva tietää, mitä voin syöttää koiralleni, siksi on pakko vain kysyä. Helposti mä kyllä käytän ensi samoja nameja pussukan loppuun ja sit vasta vuorostaan muuta nameja. Mutta kiva postaus oli tämä! Voisi kyllä joskus ostaa ton pussukan! :)

   Poista
 3. Onko toi isojen koirien sellanen et sitä joutuu kauheesti pureskelemaan? Itse en kyllä treeniruuaksi ala ostamaan, mutta perus herkuksi kotiin ehkäoä. 150g satsi on helposti syötetty kerralla yhdelle koiralle. Hinta ei tosiaan päätä huimaava ole, joten kotiin silloin tällöin saatavaksi herkuksi voisi koirien pukin konttiin varmaa laittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en oo nameja pureksinu, vaan ei kait nuilla kauaa mee yhen suuren koon namin eliminoimiseen, ku on niin pehmeetä tavaraa pureksia. Tämän kokosille koirille jos 150g syöttäs herkkuja per treenit niin viikossa kuolisivat ylipainoon :DDD Oon tosi tarkka treeninamien suhteen, ku näiltähä ei ruokahalu oo mihkää kadonnu vaikka puolet shelttiä puuttuuki...

   Poista
  2. No sakemannin kokoselle 150g ei tosiaan riitä ku just yhteen treenikertaan jos palkkaa vaan ruualla.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.