14.12.2014

Ulkoasu räjähti

Nonniin, kulutin persettäni noin 8,5 tuntia ja nousin ylös ehkä kaksi kertaa ylös siinä välissä. Tulen taatusti kuolemaan nuorena. Ensimmäiset tunnit lähinnä opettelin (edelleen) käyttämään Gimpiä ja tuskailin taustan idean kanssa. Meinasin jo luovuttaa moneen kertaan mutta koska armas siskoni tosiaan saapuu huomenna, siis tänään, tänne, ei silloin ainakaan ole aikaa ulkoasun väsäämiseen.

Uudelta ulkoasulta toivottiin

- yksinkertaistamista
- selkeyttä
- koirien kuvien vähempää toistuvuutta ulkoasussa
- ilmeikkäämpiä värejä
- parempilaatuisia kuvalinkkejä koirien tietoihin
- muutenkin parempaa kuvanlaatua ulkoasuun
- turhaa sälää pois
- käsityön näkyminen edelleen
- oikein näkyvää taustaa
- suurempaa banneria


Toivelista oli melkoinen, ja mielestäni toteutin sen suurimmalti osin. Nykyään blogeilta uskalletaan vaatia todella paljon - niiden tulee olla ehdottoman toimivia, mielenkiintoisia ja omaperäisiä. Paimenlauman uudistunut ulkoasu on yksinkertaisempi ja selkeämpi. Jotta koirien kuvat eivät toistuisi ulkoasussa montaa kertaa, laitoin banneriin vain päätähtien kuvat (neljän koiran sommittelu banneriin on muuten oikeasti todella haastavaa), ja värimaailma on luvattu vaaleanpunaisen harmaa, eli toivottavasti aiempaa pirteämpi. Kuvalinkit ovat nyt ainakin ihan viimeisen päälle superlaatuisia, koska Gimp. Kannatti opetella. Turhaa sälää lähti kai pois, tai ainakin gadgetien oleminen samalla puolella selkeytti sekasoppaa. Joku toivoi käsityön näkymistä ulkoasussa, ja tekstilaatikon reunuksissa on tekstuurina jotakin käsityömäistä. Kiitos tästä ideasta, se toimii tässä ulkoasussa hyvin! Kuvien reunuksista en vielä tiedä, jätänkö vai otanko taas pois.

Älkää vielä älähtäkö taustakuvan väärin näkymisestä näytöillänne. Minulla on ikivanha piskuinen HP jonka näyttö on tuskin kämmentä suurempi. Minulla ei ole mitään nykyaikaisia supernäyttöjä joiden katsomiseen reunasta reunaan tarvitaan ihan kääntää päätä. Väsään taustaan vasta koodia. Bloggerin kautta ei voi mitään 4000 kokoisia taustoja tallentaa, joten on pakko onnistua tuon koodin kanssa, joka mittaa taustakuvan jokaiselle näytölle sopivaksi. Vielä en sitä tähän onnistunut saamaan, koska olen tyhmä html-koodien kanssa. Ja hei, banneri on nyt suurempi ku ikinä. Yksinkertainen banneri voi ollaki vähä suurempi. Tekstin olisin toivonut olevan bannerissa aavistuksen omaperäisempi, mutta menkööt nyt toistaiseksi. Ei kai meidänkään blogi täydellinen ole.

Muutenkin täytyy makustella tätä uutta ulkoasua, että mitä vielä muuttelee ja mitä ei. Tekstien kanssa oli suuria ongelmia, sillä musta teksti ei näy ruohikkoa vasten, ja valkea teksti taas on kovin haljakka lukemisen suhteen - luettavuus EI saa kärsiä, mitä se nyt tekee. Sitäkin pitää vielä tässä tuumailla.

Toivottavasti kovin moni ei erehtynyt blogiini sillä aikaa kun tein täällä remonttia. Mahto olla näkemisen arvosta sähläämistä taas. Nyt vaan kärsivällisyyttä, ja kaikista mahollisista toimimattomuuksista saa ilmoitella... Että kesken tää on anycase vaikka jo valmiimmalta näyttääkin.

PS. Kopsahti 92 000. kävijä just blogiin. Viikko sitten kääntyi lukema 91 000:n, joten noin viikossa tuhat uutta katselukertaa. Ei huono!

12 kommenttia:

 1. Täähän on hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Tää on ihan loistava ja toimii tosi kivasti! Ainakin mun näytöllä, koetin jo kolmella eri koneella ja kiva on :)

  VastaaPoista
 3. Muuten tosi kiva ulkoasu taas kerran (tykkään siis kovasti!!), mutta sivupalkin "Kasvatus...jne" linkit hieman epäselviä varjostuksineen ja näiden itse blogitekstien tausta hieman tumma sivuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstikuvalinkit tulevat ehkä joskus vaihtumaan. Toivon että saisin ne esimerkiksi jotenkin saman kuvalinkin taakse - nyt niitä on aika monta. :D Blogitekstin taustan sivut kirkastettu. Kiitos!

   Poista
 4. Aivan ihana ulkoasu! Varsinkin nuo koirien esittelykuvat on ihan mahtavat!

  VastaaPoista
 5. Mun iPadilla tausta ei toimi, näkyy pelkkää valkoista ja ihan lopussa vasta tulee ruskea ja vaaleanpunainen tausta, niin kuin ilmeisesti on tarkoituskin? Mutta kivan näköinen on kyllä varmasti kun sen saa toimimaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasasin toisella tavalla, lieköhän nyt näkyy oikein. Koetan vielä joskus koodata taustan niin että se näkyisi oikein kaikilla näytöillä mitä maa päällään kantaa. Yritin jo aiemmin mutten osannut... :D Kiitos!

   Poista
 6. Ooh, onpa upea ulkoasu! Koirien esittelysivuille vievät kuvat ovat kyllä ehdottomasti paremmat kuin edelliset, ja bannerikin on hieno kaikessa yksinkertaisuudessan. Ja jes, kun tässäkin on käsityöt tuossa taustalla esillä. Tausta toimii ainakin omalla koneellani hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sinä taisit olla se joka toivoi käsityön näkymistä taustassa edelleen. Se olikin hyvä idea! :D Kiitos!

   Poista
 7. Tykkään tosi paljon värimaailmasta ja näin, mutta ainakin mun "jättinäytölle" tekstikenttä on tosi kaponen. Reilusti alle puolet näytön leveydestä. Toisekseen banneri tuntuu olevan liian vasemmassa reunassa tekstikenttää.
  Kuitenkin tosi paimenlaumamainen ja persoonallinen ulkoasu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstikenttää hiukan levennetty. Banneri keskitetty samoiten. Joskaan näkyykö taas muilla niinku miulla... :D Kiitos!

   Poista
 8. Ulkoasussa häiritsee koko vasenpuoli. Liikaa tilaa sillä puolella,mutta muuten tosi kiva ulkoasu. :)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.