12.12.2014

Ulkoasun remontti

Varoittelin ulkoasun remontista etukäteen, ja jostainhan se piti nyt aloittaa. Opettelin käyttämään Gimpiä, jolla saa tehtyä paremmin transparentoituja eli läpinäkyviä kuvia. Jälki ei kuitenkaan ole niin hyvää kuin jos olisin käyttänyt ohjelmaa pidempään kuin jokusen tunnin verran. Inhoan keskeneräisyyttä, mutta yritän saada blogin mahdollisimman nopeasti valmiiseen kuntoon. Ulkoasu muovautuu aina hiljalleen kohalleen, joten kerralla tästä tuskin tulee täysin valmista.

Parannuksia tulee ainakin sen verran että selkeytän blogia karsimalla siitä pois turhia elementtejä. Blogitekstit tulevat myös omiin laatikoihihnsa. Värimaailma muuttuu neutraalista beigesävyisestä vaaleanpunaisen ja harmaan sävyihin, ja toistuvuus koirien kuvissa ulkoasussa kaikkoaa. Eli enää eivät toistu neljä laumalaista montaa kertaa heti etusivulla. Bannerista tulee edelleen läpinäkyvä, mutta sen teknistä laatua parantelen vielä. Kuvalinkit otin hetkeksi kokonaan pois, ja huolittelen tilalle parempilaatuiset kunhan ennätän. Tausta saattaa muuttua, ja asettelu muuttui niin että gadgetteja on enää toisella puolen tekstejä - tämäkin tuo selkeyttä blogiin. Koodailen vielä taustan koon muuttumaan katsojan näytön leveyden mukaan, ja varmaan koodailen myös kuvien reunukset pois ja lisään kuvien päälle on-mouse efektin jolla kuva haalenee vietäessä hiiren kuvan päälle. Samoiten postausten otsikoiden eteen koodailen taas paimenten kuvan, se auttoi huomaamaan milloin postaus vaihtuu toiseen.

Että tekemistä vielä riittää ja ulkoasu on tällä hetkellä vielä aika ankea, kuin vasta aloittaneella bloggaajalla ku kaikki on ihan valmisasetuksia. Kärsivällisyyttä. Eiköhän tämä tästä iloksi muutu, vaikka kauhulla mietin että mitä menin tekemään kun ulkoasumme oli kuitenkin suht toimiva ja varma niin pitkään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.