1.12.2012

Joulukuu saapuu

Mystisen joulukuun alkamisen kunniaksi saapui eilen mystistäkin mystisempi maksikirje postiin.. Lähdin hakemaan sen Auroran kanssa pieni pelko takaraivossa, joko posti on mennyt kiinni, ja joutuisin kituuttamaan koko pitkän viikonlopun tietämättä, että mitä tuo mystinen kirje sisältäisi.. 

Aukaisin mystisen kirjeen samaan aikaan pitämällä puhelinyhteyttä auki sen lähettäjään, Mystimantiin. Ihmetykseni oli suuri, kun paketista paljastui JOULUKALENTERI! Kaunis, vaaleanpunainen kuori, sisällä hurja määrä paperia ja kuvia vilisemässä puhekuplineen ruutuineen. Se oli sarjakuva, jossa esiintyy lauma tuttavapiirimme eläimiä, jotka ovat sarjakuvassa superhahmoja, ja heihän päämajansa on Eläinopisto. Wau! Toverini oli piirrellyt tätä sarjakuvajoulukalenteria ties kuinka kauan. 
Saan lukea siitä päivittäin vain yhden osan! Huisisti kiitos Animals from animation - Mantille kalenterista, tätä arvostamme todella!!
En voi edes arvailla, kuinka monta pitkää tuntia kalenterin piirtämiseen onkaan mennyt.

Lauma tutkimassa jouluista kalenteria, jossa he ovat
päätähtinä (ainakin omasta mielestään!).
Annetaan äiskälle siivousrauha. Otettu joskus viime viikolla.
Täällä Kajaanissa on nyt ollut todella viulakat kelit. Pakkasta yli kymmenen astetta, mikä ei vielä sinänsä haittaisi, mutta tämä kamala tuuli!! Saa pukea ihan miten paljon tahansa, niin tuulee silti aina jostakin rakosesta ja naama on aivan kankeana sisälle päästessä, samoin kuin kädet. Mutta kyllähän tähän aina tottuu, ensimmäiset pakkasviikot ovat pahimpia.

Onneksi on silti aina oma pesäkolo, jossa ei takuulla ole
kylmä edes kovilla pakkasilla. Kämppä on tosi lämmin.
Hrrh.. -15C Nälkämaassa, ja tuulee
vaakasuoraan. Talvi tekee tuloaan.
Näillä eväillä starttasi joulukuu!
Ai niin, viime tiistain tokosta en ole vielä mitään maininnut. Eli harjoiteltiin kaukkareita ja jäävejä, ts. kaukokäskyjä ja liikkeestä jättäviä käskyjä. Kaukkarit onnistuivat Kiksulta Karaa paremmin, mutta jäävit onnistuivat Karalta paremmin kuin Kiksulta. Kiksu osasi kaukkareissa seiso - istu sarjan ja istu - maahan sarjan. Kara osasi jääveissä seuraa - seiso sarjan ja seuraa - maahan sarja meni superhyvin! Kokeilin Caran nousuherkkyyttä, kun kävelinkin sen ohitse enkä mennyt sivulle seisomaan. Se pomppasi monta kertaa pystyyn kun ihmetteli miksi kävelen sen ohi, mutta pääsin lopulta jo muutaman askeleen Caran ohitse ettei se pompannut ylös Jes!

Auroran arkuudesta sen verran taas päivittelyä, että samaa rataa mennään. Toisinaan ei haukuta ollenkaan ohikulkijoita ja toisinaan haukutaan. Hyvin vaihtelevaa. Aurora on lähinnä ääniherkkä, ja kaikenlaiset huminat, pauhunat, kilinät, kolinat ja räminät pelottavat sitä todella paljon. Olen lenkkeillyt Auroran kanssa kaupungilla, ja tuuliset kelit ovat olleet tehokkaita ääniherkkyyden poistamisessa. Olen aina pysähtynyt aloilleni, kun Aurora on pelkännyt esimerkiksi ylhäällä heiluvia isoja liikennemerkkejä tai liikkeen nurkalla kolinaa tuulessa aiheuttavaa peltimörskää. Pysähdyn aina itse aloilleni, annan Auroran nyhtää ja ihmetellä, ja kutsun sen luokseni, kun se rauhoittuu edes hieman. Sitten kehun sitä hurjasti ja silittelen ja raaputtelen, ja hiljalleen siirrytään pois pelottavan asian luota. Kyllä se tästä, ikävää tosin tuollainen ääniherkkyys. Onko kenelläkään muulla kokemusta ääniherkistä koirista? Kokemuksia jakoon...

Kävin tässä kaverin kans kaupoilla, ja ostin laumalle samalla 15kg säkin HHC:tä. J&V kanaa on vielä jälellä melkein puoli säkkiä kylläkin, mutta ompahan jo valmiina ja saa vaihtaa ruokamerkin rauhassa. Vaihtelen ihan sen perusteella noiden ruokaa, mikä on tarjouksessa. Mutta nuo kaks merkkiä lähinnä pyörii meijän kaapeissa, koska kumpikin sisältää 25-30% proteiinia, eli ovat hinta-laatu suhteeltaan hyviä.

Aktivointipallo, toinen sellainen tuli hankittua, maksoi vain 3.50e ja
tollanen isompi namipussukka jonka saa vyötärölle kiinni, 3.50e!
Koska Maxissa ei ollu suklaakalentereita, lohdutin itseäni näillä...
JA MUISTATTEHAN EDELLEEN OSALLISTUA JOULUARVONTAAN, kävin tänään ostamassa palkinnon. Voit osallistua kirjoittamalla (HUOMAA LINKKI): <tähän postaukseen>, miksi Paimenlauman blogi koukuttaa juuri sinua vai koukuttaako se ollenkaan! Täten olet automaattisesti mukana arvonnassa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi2.12.12

    Hihihih, hauksaa olla mystinen >:) Smirre oli aktiivinen apupiirtäjä myös (heitteli mua koko ajan KELTASELLA kynällä, enkä suostunu käyttää sitä ku iiiha lopussa. Surullista.) Piti minut aktiivisena etten uppoudu liikaa mm. varastelemalla kumin.. :D

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.