30.12.2012

Krääsäilyä

Nassukat sai riehua tunnin verran pihalla omiaan puuhastellen, kun väsäsin ite pajassa noutokapulaa. Tsekkailin toki välillä että koirat on pysyny pihassa ja siinähä ne rinteellä riehu niille heittämäni kepukan kanssa. Koska meillä ei enää ole sorvia, piti kapula tehdä kolmesta eri palasesta, enkä voinu vaan jyrsiä keskeltä pois tilaa pikkukuonoille. Kolmas kerta sanoi toden ja sain tällaisen harjoituskapulan tehtyä:

Tee-se-itse noutokapula. Paino n. 200g.
Tuumailin että aletaan harjoittelemaan kunnolla noutoa ja ruutua, että edetään tokossa johonkin suuntaan.

Bongasin tällasia varastosta. Pieniä kelkkoja, joita vois tuunata ja laitella meijän
Paimenvaljakon perään. Tollasta pientä kelkkaa jaksanee vetää kaksi koiraa, mutta jos siinä ois joku
kyydissä, pitäisi jalakset uusata ja olla nelivaljakko vedossa. Luurikuva.
Löysin shelttien historiaa tutkiessani netistä ihan Kiksun näkösen sheltin, miltähän lie luvulta.
Kiksu muistuttaa aivan alkuperäistä shelttiä pystykorvia lukuun ottamatta.
Joo-o, tässä eilen tokoteltiin kotona ja niin kuin lupasin, nakitin siskon kuvaamaan. Kauheen vaikee yrittää nakata blogiin vaan pari kuvaa ku koiria on kuiteski 4 ja jokasesta jos ottaa 2 kuvaa tänne niin 8 kuvaa on jo melekone lista.... muttamutta, jospa lukijoiksi saakka ryhtyneet on tähän jo tottunu että kuveja on toisinaan enemmän kuin txt.
Jäävä makuu
Sykkysiii.
Palkkaus.Tänään onkin ollut melko aktiivinen päivä koirilla, kun aamusta käytiin lenksu rannassa, päivällä saivat olla sen tunnin verran pihalla irti, myöhemmin temputin nuita varmaan tunnin ajan ja iltasella naapurit kävivät ja koirat sai paljon huomiota ja lähinnä Kiksu ja välillä Aurorakin on jyrsinyt tuota Sanin saamaa jättipuruluuta valehtelematta ilta 8 saakka. Ja kello on nyt yli puolenyön.
En ymmärrä miten tuo jaksaa noin ahkeraan tuo Hampsi tuota luuta ees syyä. Ei oo nukkunu välissä ollenkaan. Jos joku muu koira on ees kävelly Kaipsun puruluun ohite, ni täähä o heti rynnänny kiitoravia luutaan puolustamaan, jos Kaippara erehtyi jättämään luunsa ees hetkeks vahtimatta. Jeah. Öitä.

4 kommenttia:

 1. Vau, siis Kiksuhan on ihan kopio :D

  VastaaPoista
 2. http://vikkecockeri.blogspot.fi/2012/12/liebster.html

  Pääsit meidän lemppari blogeihin ! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan upeita ja valloittavia koiria sulla!
  Löysin blogisi tässä viikko tai pari takaperin ja sain sen vihdoin tänään luettua iiihan kokonaan alusta loppuun asti! Ainoa huono asia tässä lienee se että itselle tulee jäätävä koirakuume, eikä tällä hetkellä koiranotto ole mahdollista... Mutta sitten joskus, nyt imen itseeni koiratietoutta sitten oikein vuosien kanssa :D

  VastaaPoista
 4. Heipä hei Tanja, ja kiitos huisisti! Mukavata, että jollakulla on mielenkiintoa lueskella jopa niinkin vanhoja päivityksiä, mitä tähän blogiin jo on parin vuojen aikaan kertynyt melkoisesti (tilastojen mukaan yli 200...).
  Kyllä se koirailun aikakausi koittaa aina sellaselle, joka koiriin on oikeesti hurahtanut, mutta odottavan aikahan on tunnetusti pitkä. Tsemitystä koiran odotteluun ja tervetuloa seurailemaan meijjän menoa!

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.