9.12.2012

Valjakkokoulu part II

Tällainen vetoliina tehtiin.
Varusteparannuksia, pikkupakkanen, intoa puhkuvat koirat. Suunnaksi suippikset ja eikun kipikipi matkaan yhden aikoihin, kun ensin annoin Essille vielä hetken armonaikaa heräämiseensä. Punottiin meille vetoköysi kolmella narulla, tai yhdestä yhtenäisestä pitkästä narusta joka taiteltiin kolmeksi naruksi. Mietin siinä että tulisiko neljällä joustavampi vetoliina, mutta päädyimme kuitenkin kokeilemaan ainakin ensin kolmen punosta, ja siitä tuli oikein siisti. Punomiseen meni noin vartti. Toinen jakari on tehty Kiksun nly-hihnasta, tilasin juuri netistä toisen jakarin joka saapuu ensi viikolla.

Tällä harjoittelukerralla koirat eivät siis enää sotkeutuneet naruviritelmiin niin kuin viime (testi)kerralla, vaikka hieman vielä meinasi siinä tohinassa sekaannusta tulla. Teimme parimuutoksia ekaan kertaan nähden, ja tällä kertaa taakse laitoimme Sissin ja Cicaron, ja Moonan ja Caran eteen. Kiksu ja Kara laitettiin vielä ristikkäin mahd. kauas toisistaan, ettei takimmainen (Kiksu tässä tapauksessa) ala jahtaamaan etummaisen (Karan) häntää.

Ohikulkijoita riitti, ja piti aina käskyttää laumaa tiensivuun. Lisäksi ehkä suurin ongelma oli Aurora, joka oli miulla hihnassa mukana. En viittiny sitä jättää kotia ku se oli niin energinen, enkä taas ois kerenny lenkittää sitä myöhäisen heräämiseni takia ennen pimeän tuloa kunnolla. Joten leikkikaksikko Caramel ja Aurora vehtasivat 24/7 toistensa kanssa, eikä torumisesta ollut oikein hyötyä. Ja jos keulakoira vetää läskiks ni senhä tietää että mitä siitä sitte seuraa. Ensi kerralla jää Aurora ihan suosiolla kotiin piiputtamaan.

No, ekaan kertaan nähden saatiin muutamia todella kivoja vetopätkiä, kun kaikki vetivät keskittyneesti pulkkaa ja vetoliinassa jarruttelevaa Essiä ilman riehumista, omilla paikoillaan. Essi ohjasi alkuun takaparia, ja minä itse etuparia, ja myöhemmin teimme niin että Essi siirtyi "painoksi" jarruttelemaan koirien taakse, ja itse juoksin etummaisten koirien vierellä yrittäen epätoivoisesti hillitä riehuvaa Auroraa. Oikeastaan jokainen käväisi välillä nuuhkimassa reunuksia, mutta palasivat älähtelyjen jälkeen takaisin paikoilleen saaden kehuja. Kiersimme sellaisen n. 100m mittaisen lenkin, eli erään leikkipuiston ympäri.

Valmista? Raukeeta ainakin vielä.
Valjakkokoululaisille muutama kotitehtävä mietittäväksi tämän talven ajaksi...
1) Kun ei vedetä, istutaan tai maataan aloillaan.
2) Vedon aikana ei sinkoilla ojiin hajujen perässä.
3) Vedon aikana ei riehuta kavereiden kanssa.
4) Käskysanat VETO, SEIS, OIKEA, VASEN.

Jeee mami kato me vedetäään! Kuvien takia tehtiin kaks kertaa niin että kutsuin koiria kohti n. 7m
etäisyydeltä.
Muokkailin palautteen perusteella hieman blogiani, ja muokkaaminen on edelleen kesken, kunnes palaan tokosta tänään 11.12. Fontit muutin yhtenäisiksi kaikkialle ja linkit koirien kuvauksiin löytyvät nyt kätevästi kuvakollaasin takaa gadgetista. (Kuulema hyvin harhauttavaa, ettei koirien kuvista pääsekään niiden esittelyihin, mikä oli ihan totta ja tämän tiesinkin...) Kokeilkaas löydättekö tiedot otuksista!

2 kommenttia:

  1. En löytänyt tietoja :$

    VastaaPoista
  2. Elikkä tuossa vasemmalla kun on gadgetit, ja siinä on tuo yhtenäinen kuva kaikista koirista seepiasävynä, niin painaa sitä kuvaa. Siihen pitäs sitte ilmestyä sellane neljän kuvan aukeema, josta kuvista painamalla pääsee kunkin koiran tietoihin. Jos ei toimi, niin sitte on jossaki häikkää kyllä.. itelläni näkyy.

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.