20.1.2013

Paimenvaljakko part III

Kolmas kokoontuminen, ja tehtiin 2 lenksua puiston ympäri. Ensin pidempi lenkki ja sen jälkeen lyhempi lenkki, koska jäällä oli lapsia luistelemassa niin ei kehattu enää mennä siitä uudelleen ettei se lauma vaan käy kimppuumme. Otin oman pikkupulkan Essille mennessäni ja kokosin viimein taakankin pahvilaatikkoon. Taakkaa kertyi yhteensä arviolta n. 10kg. Vedätin tytöillä sen n. 400m matkan Essille mennessä ja varsin mukavasti typyt vetivät. Otettiin seis-veto-seis harjoituksia ja kumpikin veti keskittyneesti profiili matalana. Kyllähän siinä ohikulkijat katselivat; osa hämmästellen ja osa naureskellen, mutta ihan sama. Siinähän saivat jotakin ihmetystä tavallisiin sunnuntaihinsa. Vai eikö muka pahvilaatikkoa pinkissä pikkupulkassa vetävä paimenkaksikko ole tavallinen näky kaksjalkasen kannustaessa hihnoja pidellen, häh..

Kumpikin vetolenkki sujui ihan kohtuullisen hyvin. Edelleen huomasin, että tarvitsemme etuyhdistäjät, etteivät koirat pääse poukkoilemaan taaksepäin valjakossa. Caramel veti liikaa jos menin edellä, joten Essi oli edessä, minä takana. Takaparina Sissi ja Cicaro, keulassa Moona ja Caramel. Ja colliet ja minun tytöt vielä ristikkäin, ettei minun koirat ala jahtaamaan toistensa häntiä.... :D Takapari veti tosi nätisti, etuparissa Caramel sai välillä riemupaimenkohtauksia ja häsläsi. Moonan piti päästä tarpeilleen yhdessä välissä ja muutamaan otteeseen piti ärjästä joku pois penkkoja nuuhkimasta. Kun piti seisahtua, niin etenkin Cicaro hyöri ja pyöri aloillaan ja etupari tuli takaparin ylite ja sitte oltiinkin jo solmussa jne. No hei, kyl tää tästä!
Ainakin on kokeiltu nyt taakkaa, vaikka eihän tuo kummoinen ollut vielä neljälle koiralle. Mutta niin kuin aiemmin sanoin, niin ensin kunnon valjaat ja vasta sitten isompi taakka. Hitaasti mutta varmasti edetään, ja ainakin suuntakäskyt näyttävät olevan jokseenkin hallussa laumalla, ja seisahtuminen ja vetämään lähteminen myös. Paikallaan oleminen lienee hankalinta, kun ei malttas millään olla alloillaan vanhan kunnon riekkuporukan kesken.

Seuraavana pari kuvaa kotimatkalta, hihnat roikkuvat vapaana koska kuvasin. Tytöt vetää jakarilla joustoköyden ollessa sidottuna kuormaan.
Hetki voidaan olla asiallisesti...
.. mutta hetkeksi se jääköön!!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi20.1.13

  Tuolla colliella on aivan liian isot valjaat. Noi mustin ja mirrin pörrövaljaat on muutenki aivan humpuukivehkeitä. Väärät mittasuhteet.

  Sun koirien valjaista puhumattakaan. Noi koirat ei vedä kauaa jos jatkat noilla vermeillä.

  Eikä muuten kannata itsekään vetovaljaita väsätä jos ei ole kokemusta. Niistä tulee todella helposti vääränlaiset ja silloin loppuu koirilta vetohalut lyhyeen.

  http://www.goodmushing-nordysak.com/gmnvaljaat.html tuolta voi tilata mittatilausvaljaita eikä ole hinnalla pilattu.

  VastaaPoista
 2. Collien omistaja on tietoinen valjaiden epäsopivuudesta. Jos ei vielä aiemmista postauksista selvinnyt, vaikka yrittänyt olen painottaa, niin valjaat ovat seuraavana hankintalistalla. En usko, että 10kg taakka kahdelle koiralle jaettuna on liikaa, jos harjoittelemme kerran kahdessa viikossa, vaikka valjaat ovatkin vääränlaiset. Koiratkin ovat vielä nuoria ja kuvaamattomia, joten en tietenkään niitä aio rasittaa vedättämällä aivan vääränlaisilla valjailla taakkaa jatkuvasti suurentaen. Kiitos linkkivinkistä, pitää tutustua putiikkiin.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.