28.1.2013

Sairastelua

Lenkittäjä sai 4 paimenta yhteiskuvaan.. :D
Omistajan osalta. Lauantaina alkoi tämä kuumetauti, ja eilen oli jo 39.3 astetta kuumetta. Onneks on ihania kavereita jotka käyttää minu koirat pitkällä lenkillä vaan kun vähä vinkkasen! Essi käytti omat suipponokkansa ja minu tytöt Vimpelissä saakka ja hyvin oli minu tytöt käyttäytyny. Oli ihan outoa luovuttaa koiransa ja kameransa jonkun mukaan, oli aika hiljasta ku ei ollu koiria kämpässä reiluun tuntiin. Essi otti sitten kuveja, joista tähän voisin tunkea pari.. Jää muuten tiistain tokot pois, mutta onhan täs vielä kevättä aikaa tokoilla.

Moonaaa
Sissiii
Sipuli nukkumassa meijä lauman kämpässä lenksun jälkeen.. :D
Tänään maanantaina saapuivat vetovaljaat. Sovittelin niitä tyttöjen päälle, däämn. Joo, liian isothan ne ovat. Helvetin isot. No, tää harrastus jäänee sitte tähän. Liian tähtitiedettä hipovaa, eikä mulla oo aikaa eikä tarpeeks intressejä etsiskellä 24/7 sopivia valjaita. Ja jos tilaisin mittatilausvaljaat, pitäis niiden olla kunnon valjaat eikä mitkään nylonruilut joissa menee vuoraukset lyttyyn tokalla käyttökerralla ja ompeleet on vinksvonks. Ja värit.. mitkä sävyt niihin päättää valita jne. Liian vaikeeta.

Nää ny oli ekat valjaat jotka noille edes sovitin, eivätkä ole mittatilausvaljaat. Sain semmosella hinnalla nuo että säästin tähtitieteellisen summan. Tiedän että jotkut jaksavat sovitella kymmeniä valjaita, mää en ny just jaksa.
GMN-valjaat vois tilata mittatilauksena edullisesti, että ehkä sitten joku toinen talvi, koirat saa kasvaa ja tilataan sitten siihen hetkeen passelit valjaat. Keskitytään nyt aksaan (jos sinnekkää ny tulee kutsua...), ellei sitten mieleni muutu hurjasti tämän talven aikaan vedon osalta. Ja valjaat eivät ole kaupan, ehkä. Alle 40e eivät ainakaan irtoa, ovat sen verran laadukkaat ja uudenveroiset.

7 kommenttia:

 1. Valjaat on AIVAN liian isot, älä MISSÄÄN NIMESSÄ vedätä noilla!!!!!!

  Valjaiden kuuluu istua niin, että kaula-aukko jättää lavat liikkumaan vapaasti. Valjaiden tulee loppua hännän tyveen.

  http://www.siperianhusky.fi/tarvikkeet/mittaus.html

  VastaaPoista
 2. ... niinhän nuo ihmiset nyt sanovat, joten selväksi tuli......

  VastaaPoista
 3. Tanja29.1.13

  En tajua miksi ihmiset vetävät kamalat pultit kun nimenomaan kysyit nätisti mielipiteitä (ja jo etukäteen ilmoitit että aiot kysyä). Ja sitä paitsi selkeästi ilmaisit että mikäli ne eivät sovi, ette aio niitä käyttää, tsiisus. Miksei ihmiset osaa käyttäytyä sivistyneesti netin kautta, en ymmärrä...

  Mutta, harmi että olivat liian isot, olisi ollut jännää seurata kokeilujanne lisää tällä saralla. :) Jään siis odottelemaan mahdollisia agilitypostauksia, hyvää lopputalvea ja kevättä sinulle ja laumallesi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Nopa. Oon vähä muutenki änkyränä ku oon ihan kauhees taudis, hyvä että asiat sanotaan suoraan, arvostan sitä, mutta uskon aika vähälläkin vihjasulla. Harmittaahan tuo että ovat isot.
  Aksasta ei oo mitään vielä kuulunut, odotellaan nyt maaliskuuhun ja aletaan panikoimaan sitten.. :D Ja kiitos samoin teille kans, koetetaan keksiä jotakin muuta jännää lukijoiden iloksi aina!

  VastaaPoista
 5. Elina29.1.13

  Mun mielestä valjaiden koko on tosi tärkeä seikka, väärillä valjailla voi pistää koiran niin kipeään jumiin että paree sanoa selkeästi ja suoraan miten asiat on. Niillä vääränkokoisilla valjailla voi saada ihan oikeasti vahinkoa aikaan. Etenkin kun kyse on aloittelevista koirista, oikeankokoisten valjaiden perään on kuulutettava, ettei koiralle jää "paha maku" koko touhusta kun harjoitusten jälkeen onkin paikat kipeänä :/

  Älä vaan ota ihteesi tai suutu neuvoista, tai jätä sen takia hyvää harrastusta väliin. Tosin jos innostus harrastukseen menee kommentoinnin takia, ei siihen välttämättä olekkaan niin suurta intoa. Oli miten oli, hauskaa talvea laumallesi!

  VastaaPoista
 6. Sitä vähättelemättä, ja asian tiedostaen, että en halua tapattaa nuoria rakkaita koiriani vääränlaisilla valjailla satakiloista kuormaa vedättämällä. En ole niin tyhmä, vaikka olenkin vasta-alkaja tässä hommassa.
  Pitänee varmaan vielä kerrata, että elukat ovat niin nuoria ja luustokuvaamattomia, että meillä tämä "vetoharrastus" onkin pelkkää valjaissa ja valjakossa olemista, maltillisuuden oppimista ja lähinnä 2.5kg painoa per koira vetäen, sitäkin vain yksi kerta kokeiltu jokunen 100 metriä.
  Tähän harrastukseen nyt vaikuttaa muutkin asiat kuin se, että itse pyysin kommenttia valjaiden sopivuudesta, koska sitä itsekin epäilin ja sain vahvistuksen valjaiden epäsopivuudelle. Ja se, että vastasin inhoavani yli kahta huutomerkkiä samassa lauseessa, ei tarkoita, että olisin ottanut itseeni. Olen vain erittäin tarkka kirjoitusasuista.
  Varmasti hyvä harrastus, jos on tarpeeksi intressejä sitä harrastaa. Ehkä sitten ensi talvena, itseäni toistaen. :) Koirat saavat lisää massaa ja ei tarvi olla heti tilaamassa uusia mt-valjaita ens talvena jos nyt menisi ja tilaisi.

  VastaaPoista
 7. Äh. Harmi kun ovat liian isot. Itsekin olen miettinyt, että olisi tosi hauska ostaa Prinssille (40 cm 10 kg) vetovaljaat canicrossia varten, mutta mistään ei löydä tarpeeksi pieniä. :(

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.