25.5.2019

Onnea A-pennut

Tytöt tahto possukaakun. Tytöt sai possukaakun.

25.5.2011 maailmanvalloituksen aloittivat omalta osaltaan kuusi pientä paimenristeytystä. Empä tiennyt silloin, miten ratkaisevan ratkaisun tein, kun päätin että Sanille tulee jälkikasvua. Taisipa olla yksi parhaista ratkaisuistani - niin mahtavaa on ollut saada jakaa 8 vuotta elämästäni kotiin jääneen kaksikon kanssa. Elämä muotoutui jo opiskeluaikana pitkälti koirien ympärille, ja eipä suotta porukka kutsu mua nykyään koira-Leenaksi. Koirat täyttävät toki arkeni jo pelkällä läsnäolollaan, mutta sen lisäksi erilaiset koiratapahtumat ovat suuressa roolissa vapaa-aikanani. 
Kaikki kasvatit ovat elossa ja voivat hyvin. Vähään aikaan en taida olla kirjoittanut, miten kukakin jakselee. Siispä...

Coral alias Jemma, joukkion ensimmäinen, ei ole enää harrastanut agilityä, mutta kisasi siinä kuitenkin 2lk saakka. Jemmalla on mennyt elämässä hyvin ja sillä on kaksi koirakaveria samassa taloudessa. Nyt toukokuussa Jemma kuitenkin sairasti komplisoituneen pyometran eli vatsaonteloon revenneen kohtutulehduksen. Vaikka suurempia odotuksia henkiin jäämisestä ei annettu, Jemma toipui kuin ihmeen kaupalla. Cornette eli Luna jaksaa virkeästi, ja se elelee elämäänsä maaseudulla kanojen ja hevosten seurassa. Lunan tapasimme viime kesänä samalla kun näimme pentueen Rocky-isää. Chestnutin elikkä Jekun tapasimme ensimmäistä kertaa sitten pentuajan nyt keväällä. Jekullakin menee hyvin, ja se asustaa pääosin maalla possuja, ankkoja ja muita eläimiä leikittäen ja välillä se viettää aikaansa kaupungissa. Joukkion viimeisimpänä syntynyt, pentueen ainokainen poika Comet aka Väinö viettää lokoisaa perhekoiran elämää vailla murheita ja huolia. 

Yksikään kasvatti ei ole vaihtanut kotia sen jälkeen kun Jekku muutti vuosikkaana nykyiseen kotiinsa. Terveysmurheilta on pitkälti vältytty ja jokaisen kasvatinomistajan kanssa olen pitänyt yhteyttä vuosien varrella - toisten kanssa enemmän, toisten vähemmän. Toivon vielä monta iloista ja tervettä vuotta koko porukalle! 

1 kommentti:

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.