11.3.2020

Helmikuun treenimuistio


Helmikuussa tehotreenattiin - viikkotreenit sekä keskiviikkoisin että torstaisin! Jotta tästä treenipläjäyksestä sais kaiken irti, tein tietysti reippaana muistiinpanot. Tässä treenimuistiomme helmikuulta.

6.2.2020 Jannen treenit Caramel
Huomio nummero yks. Ohjaaja vois sanoa käskyt niin, että koirakin ne kuulee (myös sen agilityrähinän läpi). Toki ei olisi pahitteeksi, että edelleen näin 6 agilityvuodenkin jälkeen ne käskyt sanois vielä hilkun aikaisemmin. Loppuis se koiran kysely ja näykkiminen kun ei tiedä mihinkä ollaan mahollisesti seuraavaksi suuntaamassa. Elikä koirille ei annettas saumaa kysellä suuntaa, jolloinka liiallinen ohjaajafocus vähenisi. Sounds logical!

Huomio nummero tvoo. Takaakierroilla ja putkiin sendittäessä ei ole lainkaan haukulle se ja sama mihinkä suuntaan mahtaa ohjaaja torsollaan viihtilöidä. Notta rintamasuunta oikeasti mukaan varsinkin takaakiertoihin. Ei riitä jalaka ja käs.

13.2.2020 Tiian treenit Cicaro
Kotiläksy yks. Opeta koirille in-in. Vähän täytyy nyt tunnustaa että en joku aika sitten vielä halunnu lähtee tähän villitykseen mukaan. Inhoon kaikkee uutta villitystä ja tahon olla taas se uniikki lumihiutale. Pakko myös myöntää, että tätä taitoa kysytään aika tiuhaan radoilla tänä päivänä. Eli eikun treenilistalle alkeista lähtien opettamaan in-inin merkitystä. Kisoissa on paljon sivuttaishyppyjä, jotka Mel ainakin herkästi ohittelee. Kauhia kiire emännän perään.

Syksystä saakka on sisäänajettu uutta palkkausmenetelmää, ja nyt se alkaa näyttää tulosta. Tarrapallopalkkaus eli etäpalkka toimii. Tarrapallon sisällä on namia. Eikä koira saa namia välittömästi kitaansa vaikka se karkaisi palkalle. On hetki aikaa pelastaa tilanne. Koira ymmärtää jes-sanan merkityksen: jes>juokse palkalle ole hyvä.

20.2. Hanna-Kaisan treenit Caramel
Tänään in-in toimi yllättäen kuin opettelematta, loistavasti suorastaan, ja Mel odotteli tapansa mukaan niin kiltisti lähdössä. Voin huoleta jättää Melin lähtöön ja tasan luottaa siihen, että se siinä pysyy. Ajoittain radalla nähtiin Melille tavattoman hyvää irtoamista, vau! Palkkaus tarrapallolla toimi taas mieltsin mukavasti. Poispäinkääntö oli superduper ja puomin alastulolla maltettiin ihme ja kumma pysähtyä vaikka viretila olikin hieman korkeampi kuin treeneissä yleensä. Ajoittain Mel tosin pysähtyi 4o, ja vasta käskystä otti 2o2o. Vapautin sen sillä samalla sekunnilla, kun se otti 2o2o.

Mikäpä aiheutti sitten haastetta. Maksimuurilta käännös vasempaan. Ei voi pieni ex-medi ymmärtää, miten pitää hypätä korkealle kun käännytään muurilta. Lopetin epäonnistuneiden suoritusten laskemisen joskus viidennen yrityksen jälkeen. Palkattiin koiran reitille muurilta etäisyyttä kasvattaen ja koira alkoi hypätä puhtaasti.

27.2. Tiian treenit Cicaro
In-in vaati vielä aika voimakkaan käden avauksen, eikä kartturi aina muistanut käyttää käskysanaa kun niin uutta keskityttiin opettelemaan. Tänään rontti malttoi odottaa hienosti lähdössä, joten rontti oli poikkeuksellisen pähevä. Irtoamisen suhteen sellainen ahaa-elämys tuli tänään, että koira irtoaa hyvin sivuttaisetäisyyttä ohjaajasta otettaessa, mutta jos ohjaaja jää koiran taakse, ei se irtoa paljon mitään. Eli hyödynnettävä tämä tieto, jos radalla voi valita juokseeko koiran vierellä vai takana erinäisissä tilanteissa. Poispäinkääntö ja tuplasylkkäri toimivat kans loistokkaasti. Puomilla sama homma kuin Melillä, eli otti 4o ja vasta käskyllä 2o2o. Pitäisi vissiin alkaa uusia koko puomi, eikä hyväksyä alkuunkaan tällasta 4o hiipparointia. Ettei tuu tavaksi.

Tarrapallopalkkaus oli rontin mielestä niin maanmainio, ettei vapautussanaa olisi malttanut millään odottaa. Ei auttanut edes voimasanat, kun koira päätti laukkailla omatoimipalkalle. Sain pelastettua tilanteen joka kerta, koska tarrapallon avaaminen kestää koiralta kuitenkin ainakin sen pari sekuntia. Tähän siis itsehillintää ja luopumisharjoituksia niin eiköhän se taas siitä.

Käväistiin me myös 7.3. Antin valmennuksessa hyppyradalla. Sama juttu...

Cicaro
Kepeille hakemiseen pitäisi saada lisää itsenäisyyttä. Nyt annan liian voimakkaita ohjauksia kepeille. Kotiläksynä minä seistä napotan aloillani parin metrin päässä kepeistä ja vain sanon koiralle käskyn ilman vartaloapuja. Siinäpä työmaata. In-inin alkuharjoituksia tehtiin kans, ja näihin saatiin ohjeet jatkaa omatoimisesti treenejä eteenpäin.

Caramel
In-inin suhteen sama homma. Aika paljon oli Mel kiinni minussa. Poikkeuksellisesti palkkasin Meliä nyt jonkun kerran myös taskusta, joten johtuiko sitten tästä. Ei taskupalkkaa enää. Taaskaan. Piti se taas silti kokeilla. Koiraan pitäs uskaltaa luottaa ja lähtee vaan reilusti etenemään. Persjätöllä korjattiin koiran estelinjaa vasemman käden palkalla, kun koira meinasi oikaista joka kerta väärin eikä koonnut riittävästi hypylle. Tässä saatiin muutamalla toistolla kivasti muutosta aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.