16.12.2020

One Health Toothbrush

Yhteistyössä
KJ International on Etelä-Korealainen lemmikkituotteisiin keskittynyt yritys. Sen ensimmäinen tuote, "One Health Tootbrush for Pet" julkaistiin vuoden 2019 heinäkuussa. Se on saavuttanut Etelä-Koreassa huiman suosion. Yritys on julkaissut myös samaa sarjaa olevan hammastahnan sekä vaihtopäitä harjoihin, ja tämä postaus keskittyy näistä hammasharjaan vaihtopäineen. Lauma pääsi testaamaan, millainen tuote on kyseessä.
 
Tuotevideo Youtubesta (tekstitys saatavilla englanniksi).

Tuotevideo Youtubesta (tekstitetty englanniksi).

Mel miettii, minkä kolmesta sävystä hän valitsisi.

Etenkin iäkkäiden koirien hammashuolto on erityisen tärkeää, eikä hammaskiven muodostumista saisi vähätellä. Ongelma ei kauaa säily vain suussa, sillä edetessään hammaskiven muodostuminen aiheuttaa mm. ientulehduksen ja hampaiden kiinnityskudosten heikkenemistä. Jos tilanteeseen ei puututa, infektio voi levitä verenkiertoon, munuaisiin, sydämeen ja keuhkoihin. Fiksuinta olisi estää hammaskiveä muodostumasta. One Health Toothbrush for Pet on kehitetty yhdessä eläinlääkäreiden kanssa, lemmikkien terveys edellä - lääkinnällisissäkin välineissä käytetty silikoniharjas on hellävarainen ja turvallinen, myös iäkkäiden ja hammasongelmista kärsivien koirien ikenille sopiva keino pitää huolta suun terveydestä. Vaikka lemmikki purisi harjaa, silikoninen vaihtopää ei irtoa suoraan vetämällä. Harjaspään irtoaminen ja vaihtaminen vaatii kiertoliikkeen. Harjaspää suositellaan vaihdettavan 3kk välein, ja käytön välissä sen voi myös steriloida keittämällä. Irroitettava vaihtopää on ekologinen vaihtoehto! Varsi on puremia kestävää, hieman taipuvaa materiaalia, eikä se lohkea terävästi, vaikka se katkeaisi kesken käytön.

Tuote on muotoilultaan lattamainen, joten se sopii hyvin lemmikin suuhun ilman, että suuta joudutaan aukaisemaan. Harja on tarkoitettu hieromaan ikeniä, jotta hammaskivi ei pääse kiinnittymään. Hammaskivi alkaa kiinnittyä yleensä aina ensin ienrajaan, joten manipuloimalla ikeniä ja hammasrajaa pyritään estämään tätä tapahtumasta. Tuotetta on saatavilla kahta kokoa, S ja M. Harja yltää hienosti takahampaisiinkin saakka.

M- ja S-koon harjat, vaihtopäät ja lemmikkien hammastahna.
Yleinen ongelma hampaiden harjauksessa on se, ettei lemmikki siedä toimenpidettä ja hampaat jäävät hoitamatta tämän vuoksi. Tuote on tarkoitettu ensisijaisesti hampaiden ulkopintojen huoltoon, sillä ulkopinnat keräävät tyypillisesti kaikkein eniten hammaskiveä, koska sylki ei pääse huuhtelemaan hampaiden ulkopintoja kuten sisäpintoja. Tämä korostuu varsinkin tiiviskuonoisilla koirilla. Harjan muotoilun ansiosta lemmikit sietävät harjausta yleensä hyvin ja oppivat siihen nopeasti, koska niiden suuta ei jouduta avaamaan ammolleen toimenpiteen vuoksi. Tuote sopii sekä kissoille että koirille.

 
Paimenlauman arvio tuotteesta

Koirani ovat tottuneet vähintään viikoittaiseen hammastsekkaukseen - niille suun avaaminen on normaali asia, ja ne ovat tottuneet myös hammaskiven kotikonstein tehtävään irroitteluun. Harvempi huoltaa koiransa hampaita ehkä näinkään ahkeraan, ja useimpia saattaa pelottaa hammaskiven alkujen irroittelu kotikonstein. Siinä voi aiheuttaa vahinkoa hampaille, joten tällainen turvallinen, kaikille sopiva vaihtoehto on tosi hyvä.
Harja keskittyy siis koirien hammaskiven tyyppipaikkoihin, mutta ei kata koko suuta. 

Vaikka alkuun mietiskelin, että miksi tuote keskittyy hoitamaan vain hampaiden ulkopintoja, niin ihan tosi - ei varmaan joka koira anna suosiolla harjata hampaiden sisäpintoja? Mä luulen, että se ois aika nopee toimenpide, jos minäki alkaisin harjailla koirieni hampaiden sisäpintoja. Se ois sellasta puolen sekunnin huiskimista, turhaa touhua. Keskityn ulkopintoihin, koska niissä ne hammaskivet on aina olleet, jos jossain. Jos sisäpinnoille kertyy hammaskiveä, sen irroittelu on sitten rauhotuksessa tehtävä asia. Onneks sisäpinnat on kuiteski paremmassa suojassa kuin ulkopinnat. Yritän sanoa, että on tyhjää parempi huolehtia edes niistä hampaiden ulkopinnoista, ja jos se vielä sujuu yhteistyössä lemmikin kanssa, tulee harjaan ehkä tartuttua useemmin ku pari kertaa vuodessa.

Harja eroaa muista lemmikkien hammasharjoista muotoilultaan, joka on kyllä toimiva. Silikoniset harjaspäät olivat sopivan pehmeitä ja koirat sietivät harjaamista erittäin hyvin. Olisin mielelläni kokeillut vielä pidempiä harjaksia - olisivatko ne yltäneet vielä paremmin hammasväleihin? Varsi on riittävän pitkä, jotta omat sormet eivät ensimmäisenä ole jäämässä koiran hampaisiin, ja siitä saa hyvän otteen harjausta varten. Vaihtopään vaihto sujui helposti pienellä kiertoliikkeellä. Väriaihtoehtoja on kolme, mikä on ihan riittävästi. 

Kokeilin harjata koirien hampaat niin, että raotin hieman ientä, ja toisaalta sitten pitelemällä kevyesti kuonoa kiinni - tytöille hammastahna maistuu niin hyvin, että suu ei meinaa millään pysyä kiinni harjauksen aikana. Muistathan käyttää vain lemmikeille tarkoitettua hammastahnaa, ihmisten tahna ei sovellu eläimille!

Kiitos KJ International tästä yhteistyömahdollisuudesta!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuuloisia! Pyrin harjaamaan hampaat useampaan kertaan viikossa mutta arjen kiireessä se joskus unohtuu. Viimeistään sillon kun henki tuoksahtaa, mennään pesuhommiin. Dentastixiä saa useaan kertaan viikossa, hirvenluita syöpi myös. Eihän tämä neiti tykkää hampaittenpesusta mutta tarpeeksi usein kun sitä tekee niin sen saa tehtyä nopeasti, ja kuvittelisin ettei tiheällä pesulla kerry hammaskiveä. Itse en uskalla alkaa poistamaan, ei anna tehdä. Rokotuksissa katsotaan sitten hampaat tarviiko tehdä mitään :)
    Nykyinen hammasharja on varmaan liian iso, joutuu avaamaan suuta ja jotenkin ei pidä siitä tökkimisestä, ehkä siksi tuollainen harja olisi ainakin kokeilemisen arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on käytössä luut, rustoluut, merilevä ja Dentastix. Tää harja on kyllä tosi suuystävällinen, ja koirat sieti tätä hyvin! Tätä ei vielä saa Suomesta, mut siihen suuntaan ollaan menossa.

      Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.