7.8.2013

Kotitrimmausta

Heräteostos vai käyttötarkoitusta varten ostettu kapistus?
No, siistiä jälkeä sillä joka tapauksessa saa.


Bongasin pilkkahinnalla koiratrimmerin ja tilasin sen Hong Kongista saakka, mukamas. Nakkasin kojeen kiinni seinään, naksautin sen päälle ja ilmeeni oli vähintäänkin näkemisen arvoinen, kun kone jyrähti käyntiin. Miten ikinä uskaltaisin sohia moisella tappovarrella rakkilapsiani?? Etenkin, kun olin koskenut trimmikoneeseen vain kerran aiemmin elämässäni, silloinkin kauhusta kankeana erään toverini päätä siistiessä...
...

Onneks sattu kuolemaa tekevä kissa makoilemaan vieressä. Sohaisin sen selkävillan kärkiä testiksi, ja kissan selkävillat lyhenivät turvallisesti. Anteeksi, Iipu. Ne kasvavat takaisin, jos siis kerkeävät... khöh.
Paimenen uhritassu, käkäkä.
Vähän ajan päästä uskaltauduin ihan vähäsen hipaisemaan kojeella Karaa. Koirat tuumas hieman ihmettelevän näköisenä kojetta, mutta jokainen niistä antautui vuorollaan sohittavaksi - jopa Arkkis. Opin ite käyttämään trimmeriä aika nopsaan, ja koirilta lyhenivät tassuvillakset kummasti! Kätsy kone, paras ostos vähään aikaan. Tuolla saakin nyt lyhennellä nopeasti ja helposti koirien tassuvälikarvat ja siistittyä tassukarvoja muutenkin. Ei tarvitse enää tuskailla tylsien saksien kanssa tuntitolkulla. Ylimmästä tassukuvasta huomaa, kuinka ajelin alimmat kantakarvat siiliksi. Eivätpähän kanna koirat kuraa sisälle! Muori sanoi saman tien trimmauskoneen nähtyään, että hänen Saniaan ei se koje saa sitten koskettaa... Uskoin tämän kerran, vaikka normaalisti en muoria kuuntele Sanin tassuvälikarvojen lähennellessä liki kymmtä senttiä. Iu ja hyi.

Nyt onkin semmonen himo trimmata, että en tiedä mitä trimmaan sillä aikaa, kun omien nassukoiden tassukarvat kasvavat taas liian pitkiksi. Uhriehdokkaita lähitienoilta? Ehdottoman turvallista, asiantuntevaa ja pitkän kokemuksen omaavaa trimmauspalvelua saatavilla... khöööhhuskookentahtoo. 

Ennen...
... jälkeen! Keveni huomattavasti. Aasta lähti kunnon kerä karvaa!
Aurora trimmattuna, ainut otus jota sohittiin ihan urakalla. Villiinnyimme siskoseni kanssa totaalisesti, ja lopulta saksimme kummatkin Auroraa yhtä aikaa... Aurora katsoi korvat luimussa huolestuneena, että jätetäänkö sille yhtään karvaa ylle, buhaha. Mahakarvat lyhenivät (tosin saksien toimesta) ja tassukarvat trimmasin. Vastustan koirien täystrimmaamista siiliksi monista terveydelle haitallisista syistä, mutta tällainen siistiminen käytännön syistä on mielestäni OK! 

Trimmaakohan muut koiriaan tällä tavalla lähinnä siistien sieltä täältä? Olisi mukava kuulla kokemuksia ja nähdä ennen-jälkeen kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.