16.4.2016

Neljä starttia

Kurkimäessä kisailtiin taas kaks starttia per koira. Sinänsä historialliset kisat että minun jännitys oli aivan nollassa. Ei tuntunu missään. Olin oikeestaan jopa vähän alivireessä itte. Ei tuntunut lainkaan siltä ku kisattas. Aivan ku ois treeneissä oltu. Eikä kyllä ollu sen kummempia tavoitteita, kunhan kisailtiin, tietysti mielessä menestys koska treeneissä oli taas kaikki sujunut hyvin.

Cicaron A-radalla koiralla oli ehkä liian korkea vire tai liikaa virtaa. Perjantaina olisi pitänyt liikuttaa rankemmin niin kuin jo viime kisoissa totesin. Sähläsi ylimääräistä. Toisaalta olin itse niin alivireessä että en oikein ohjannut satasella joten koira kiukutteli minulle varmasti siksikin. Kepit meni vasta kolmannella yrittämällä. Sijoitus 2/6, yliaikaa 1,93s ja ratavirheitä 10.

Cicaron B-radalla vire oli sopivampi sekä minulla että koiralla. Kepit menivät toisella yrittämällä, ja keinulla tapahtui jotakin. Ehkä liian kova vauhti, epäselvä ohjaaminen tai liian kova käskytyssana ja koira hyppäsi alas heti keinun alussa. Eli nyt kävi se mitä niissä yksissä treeneissä kävi. Himputin omituista. Ehkä koira säikähti sittenkin kun se niissä tuplanollakisoissa teki melko rivakat keinut? Tiedäpä taas. Cicaro oli ainoa joka teki tuloksen tällä radalla. Sijoitus 1/6, yliaikaa 1,55s ja ratavirheitä 10.

Caran C-rata oli ykkösten hyppärirata toisin päin käännettynä. Mitä ihmettä. Ja silti siinä tehtiin vain kaksi nollaa. Caralle vitonen kepeiltä, muuten ihan jepa rata. Sijoitus 3/5, yliaikaa 11,13s ja ratavirheitä 5.

Caran B-rata oli joidenkin mukaan jo melkein kolmosten tasoinen. Puomi-putki erottelu, A-putki erottelu ja vaikea keppikulma samalla radalla. Ja silti minun Caramelitoni teki muuten puhtaan radan mutta otti taas vitosen kepeiltä. Sijoitus 1/8, yliaikaa 3,34s ja ratavirheitä 5.Molemmat koirat aloittivat kepit hienosti mutta eivät kestäneet loppuun saakka vaan lopettivat taas kepittelyn vikalla tai tokavikalla välillä. Notta tuota mitähä tekisin että saisin nämä suorittamaan kepit loppuun saakka kisatilanteessaki. Meinasin että alettas treenaamaan 6kpl kujakepeillä keppejä ns. kokonaisemmiksi. Jos oisin opettanu kepit näille alusta saakka heti kuja- tai vinokepeillä, nää varmaan suorittas ne paremmin alusta loppuun saakka keskeyttämättä. Ohjurikepeistä ei ainakaa hyviä tullu ja nyt siitä kärsitään kisoista toiseen. Mutta olipa meillä kivaa vaikka välillä iski turhautuma ku pitää joka radan olla aina kiinni kepeistä. Me tehtäs nollia about joka kisoissa jos kepit ei ois meidän kompastuskivi. Nyttenki saldona ois (taas) ollu triplanolla! Mut hei tää on elämää vaan ja ehkä me vielä joskus omataan varmat kepit!

Matskuu löytyy vaan Carasta ku Cicaron kisailun aikaan ei ollu vielä toveri paikalla kuvaamassa.

2 kommenttia:

 1. :D Hassua kun kakkosten ratapohjat on melkein samat kuin osa kolmosten radoista, numerointi vaan eri!
  Katsoin noi videot, ja mietin että keppien lopussa sä itse lähdet vähän jo intoilemaan kohti seuraavaa estettä. Onnistunein suoritus oli toi tokan klipin toinen kepittely, ja silloin pidit tasaisen rytmin päällä koko keppien ajan ja maltoit odottaa että koira tekee loppuun. Veikkaisin, että hyyyyvin tasainen vauhti ja koiran tukeminen vielä "yhden ylimääräisen keppivälin" ajan voisi olla ihan toimiva ratkaisu kisatilannekeppeihin! :) Tsemppiä keppitreeneihin!
  Itsekin tuskailen kisakeppien kanssa, kun jostain syystä en yhtään osaa rytmittää lähetyksiä oikein ja olen aina "auttamassa koiraa" ja tungen sen vääriin paikkoihin, vaikka onhan näillä elukoilla hyvät ja itsenäiset kepit jo olemassa :') On se niiiiiiiin vaikeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja voi ihmisten ilmeitä ku kakkosten rata oli ykkösten rata käännettynä... :D Mä olin ihan varma et siihe tulee ees takaakiertoja tjtn mut ei. Helppo viikonloppu ratahenkilökunnalle, täytyy sanoa.

   Kiitos tsemeistä, kunhan tämä kevät jankataan aina pieni tovi kerrallaan monta kertaa viikossa ni ala kohta kepit varmistumaan. Oot ihan oikeessa tossa että en malta viedä itekään keppejä loppuun saakka ja koirat lähtee heti miu liikkeeseen mukaan. Pitänee siis treenata sitäki, koska joskus miun vaan täytys saada ees pari askelta etumatkaa kepeiltä. :D Pitäs oppia malttamaan se nanosekunti vielä lisää keppien lopussa että koirat malttas kans ottaa vikan välin. Ja tämähä ossoo olla ihan kamalan vaikee asia oppia!! :D

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.