1.12.2017

Lihamureke

Yhteistyössä

Esittelyvuorossa tällä kertaa on jo klassikoksi muodostunut lihamureke. Tällä tykätyllä klassikolla on pitkät perinteet, nimittäin mureketta on valmistettu jo 20 vuotta. Tuote on nyt saanut uuden, jo tutuksi muodostuneeseen teemaan sopivan freesin ulkoasun, joten kanavoikaa katseenne uudelleen kun seuraavan kerran asioitte myymälässä tai marketeissa!

Kyseessä on viljaton ja kypsä, jääkaapissa säilytettävä koiranmakkara, joka on valmistettu kotimaisesta sian- ja naudanlihasta. Makkaraan on lisätty hieman kalsiumia tasapainottamaan kalsium-fosforisuhdetta. Energiapitoisuus on 159 kcal/ 100g, rasvaa löytyy 11,8 % ja proteiinia 17 %.

Annostelen lihamurekkeen samoin kuin muutkin makkarat kuppiin yleensä jääkaappikylmänä paloiksi leikkaamalla, mutta tämä toimii testatusti myös puuron seassa kastikkeeksi lämmitettynä. Vertasin tuotetta vastikään esittelemiini kana- ja pekonimurekkeeseen ja tämä tuote on vähäenergisempää, mutta sisältää enemmän proteiinia. Kelpo tuote siis. Kyseessä on täydennysravinto, joten tuote tuo kivasti vaihtelua muutoin monipuoliseen ruokakattaukseemme.
Rakenteeltaan mureke on paksua, tiivistä ja hieman hyytelömäistä. Tuoksu on kohtalaisen voimakas. Maistuvuudessa ei ollut mitään vikaa, ja rakenteen tiiviyden vuoksi murekkeen pystyi jääkaappilämpöisenä pilkkomaan kohtuullisen pienen kokoisiksi kuutioiksi treenejä ajatellen. 
Siispä samaan syssyyn saa illalla treeneissä syöteltyä koirille iltaruuat. Ei ainakaan unohda vähentää treeninameja iltaruuasta, joten ei näy herkuttelu vyötärölläkään. Tästä namiominaisuudesta olen erityisen innoissani, sillä harva ruoka on rakenteeltaan soveltunut pilkottavaksi nameiksi.

Murekkeesta saa helposti leikattua käteviä siivuja. Tytöt havainnollistavat hieman alempana, millaisia siivuja tarkoitan. Murekkeen saa näin annosteltua valmiisiin annoksiin, jos koirat vaikka menevät hoitoon. Ei tule tilannetta, että hoitoon mukaan annettu ruoka loppuu jo ensimmäisenä päivänä, jos sattuu tällasta problematiikkaa olla.

Joko pian saisi heti maistaa?
Makutesti - ehdottomasti läpäisty!

1 kommentti:

  1. Tätä on ostettu silloin tällöin. Uusi ulkoasu on kyllä tuoreempi ja myyvempi, vanha näyttää jo vanhanaikaiselta :)

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.