26.3.2014

To Helsinki

Helsingin reissu alkais tänään ja päättyis lauantaina. Nassukat menevät kotikotiin hoitoon siksi aikaa, jätän ne Kuopiossa kotiväelle. Raportoin myöhemmin, kuinka nassukoilla meni hoidossa.


30.3. Kyllähän ne likat oli vähä ikävöineet. Lähinnä reagoineet jokaisen hiljentävän auton kohdalla, että josko mä niitä tulin nyt hakemaan. Olivat murtautuneet yöllä esillä olleelle ruokasäkille. Tilaisuus tekee varkaan, kämpillä ku ei oo ruokasäkkejä näkyvillä. On niillä ollu siellä pirskeet ja Sani vissiin vaan kattonu ku tyttärensä tekevät ilkivaltaa ja mättävät nappulaa poskeen sen minkä jaksavat. Hyvin oli muuten mennyt hoidossa kotona, ja annan nyt vähemmä safkaa parina päivänä tuon ruokasäkkiepisodin takia. 

Helsingin reissu oli oikein onnistunut ja ajomatka kotiin kesti vähän normaalia pidemmän aikaa ku meil oli asuntovaunu perässä, noin 10 tuntia parin pysähdyksen kanssa. Koiralikat loikkas kyytiin Kuopion ABC:llä, ja loppumatka Nälkämaahan sujui niin että koirat nukku takapenkkiläisten sylissä. Oli aika täyttä ku 5 ihmistä ja 2 koiraa oli kyydissä, vaan onneks miul on iso auto.

Tänään nukuttiin pitkään, uuden ajan mukaan 14.30 saakka. Likoilla ei vielä ollu edes kiire pihalle, jaksavat pidättää niin pitkään ku minä herään. Reissu otti vissiin veronsa ku venähti nuo yöunet ja syytä varmaan myös kellojen siirtämisellä. Käytiin sitte heti heittämässä reilun tunnin mittainen "aamulenkki" ja likat karkas n. 3 minuutiksi. Suutahdin hieman ku ryömivät viimein takasin jostaki metiköstä. Tai Kiksu ny tuli melkein samantien mut Kara ei. Unohdin taas kuinka tulee toimia jos koira karkaa ja palaa luokse vasta minuuttien tai tuntien kuluttua. Ehkä ens kerralla muistan, että karkotan karanneen yksilön hetkellisesti laumasta. Tällasille vahvasti laumasidonnaisille elikoille se on pahempi rangaistus ku mikään karjuminen naama punasena. Ja minä kyllä aina huomautan äänellä jos laumalainen karkaa, kehumista en koe viisaaks jos joudun ite juoksemaan koiran perässä pitkin mehtää. Eri asia jos koira todella tulee luokse ennen ku edes kerkeän huolestumaan ja lähtemään koiran perään. Se on tää kevät vähä tällasta. On hajuja ja pikkueläimiä. Niin kauan ku käskytän koiria pysymään 5m säteellä miusta niin ei mtn ongelmaa. Jos päästän ne kirmaamaan tuhatta ja sataa 10 metrin päähän ni turha enää huudella.

Kuvakilpailu päättyy huomenna. Aikaa kuvien lähettämiseen on 31.3. klo 00.00 saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.