31.5.2014

Hyppytekniikkakurssi

Jokunen viikko takaperin (9.5. , 16.5. ja 17.5.) kävimme opettelemassa hyppytekniikkaa kolmen kerran setin RumaRakilla Caran kanssa. Opettelimme perussarjan, setpointin, taipumisen, etäisyyden arvioinnin ja kasvavan sarjan. Näitä en tarkemmin blogissa avaa, vaan suosittelen lämpimästi agilityihmisille hyppytekniikkakurssia, sillä on erittäin tärkeää suorittaa nämä harjoitukset oikein.

Caralla ei ollut hyppytekniikkakurssille mentäessä mielestäni mitään ongelmia hyppytekniikan suhteen, joten lähdettiin kurssille silkasta mielenkiinnosta ja ideana kartuttaa minulle tietotaitoa hyppytekniikasta. Vaan kukapa tietää jos hyppyteknisiä ongelmia ilmenee joskus tulevaisuudessa Caralla, Cicalla tai vaikkapa seuraavan koiran kanssa. Osaan tällöin analysoida koiran hyppytyyliä hiukan kurssittomampaa paremmin, ja harjoituttaa hyppytyylin taloudellisempaan suuntaan harjoitteilla, joita teimme kurssin aikana. Harjoitukset sopivat hyvin myös esimerkiksi alkulämmittelyksi ennen rataa, joskaan kunnon alkulämppää hyppytekniikka treenitkään eivät korvaa, joten koiran tulee olla jo lämmitetty huolella ennen hyppytekniikkatreeniä.

Hyppytekniikassa tarkastelun kohteena oli mm. koiran ponnistuspaikka, rytmitys, asennon symmetrisyys, painonsiirto takaosalle, hyppykaari sekä selän ja niskan/kaulan käyttö hypätessä. Caralla ponnistuspaikka, rytmitys ja asennon symmetrisyys olivat kunnossa. Sen hyppykaari on hyvä, mutta Cara voisi käyttää selkäänsä ja tätä kautta takaosaansa tehokkaammin. Sillä saattaa olla jumeja selän alueella, ja vienkin kummatkin likat hierojalle kesän aikana.

Kokosin monista kurssin aikana saaduista videoista pienen koosteen, RumaRakille iso kiitos videoista. Videoiden katselu jälkikäteen tukee kurssin sisällön ymmärtämistä hyvin.

 
Seuraavana meille kelpaisi pujottelukurssi. Keppien tehotreeni tekisi erittäin, erittäin hyvää molemmille koirille. ACE:n 8 kerran pujottelukurssia kerkesin jo katsella. Jos sen voisi suorittaa koiria vuorotellen kurssilla käyttäen, se voisi sopia meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.